?>

Batman'da şehir içi ulaşıma yapılan zam tepkilere neden oldu

Batman şehir içi minibüs ücretlerine yapılan yüzde 54'lük zam, halkın tepkisine yol açtı. Vatandaşlar, zammın geri alınmasını istiyor.

Bölge - 1 yıl önce

Batman'da, şehir içi ulaşımda kullanılan minibüs ücretlerine yapılan zam, tepkilere neden oldu.
Yolcu ücretlerinin 13 liradan 20 liraya, öğrenci ücretlerinin ise 9 liradan 15 liraya yükseltilmesi, özellikle dar gelirli vatandaşlar trafından kabul edilemez bulundu.
Yüksek zammın ardından halk, yetkililerden fiyatların geri alınmasını talep etti

"Bu zam haksızlıktır"

Yapılan zammın çok yüksek olduğunu belirten Mustafa İyilik, "Şehir içi fiyatı daha önce 13 lirayken 20 liraya çıkardılar. Bu vatandaşlar için bir haksızlıktır. En fazla 15 lira olması yeterliydi. Emekliye verilen zam yüzde 15 civarlarında, asgari ücrete yüzde 30 civarlarında zam yapılırken diğer zamlara ise yüzde 40 veya 50 geliyor. Bu şekilde vatandaşa büyük bir haksızlık yapılmaktadır ve vatandaş mağdur edilmektedir. Yetkililerden zammı geri çekmelerini talep ediyoruz." çağrısında bulundu.

"Zammın geri çekilmesini istiyoruz"

Şehir içi yolcu ücretinin en fazla 15 lira olması gerektiğini ifade eden İhsan Kaplan, "Şehir için fiyatlarına büyük bir zam yapıldı. Bu artış vatandaş için çok yüksektir. Millet çok garibandır ve artık minibüse binemez hale geldi. Burası batı illeri gibi iki nüfuslu aile değil, aksine neredeyse 10 nüfusu vardır. Her biri bir defa bile çarşıya gidip gelse büyük bir maliyet oluyor. Bir vatandaş, günde iki defa çarşıya gitse, günlük 100-200 lira gibi bir gideri olmaktadır. Bundan dolayı şehir içi minibüslere yapılan zam oranı çok yüksek ve bu zammın geri alınmasını istiyoruz." dedi.

"Bu rakamın 15 liraya inmesini istiyoruz"

Yapılan zammın orantısız olduğuna dikkat çeken Suphi Aksak ise şunları söyledi: "Şehir içi kullanan vatandaşların çoğunun maddi durumu düşüktür. Millet sürekli zamlarla uyanıyor. Her gün bir şeye zam geliyor. Birkaç gün önce şehir içi ücreti 13 liraydı ama şu anda 20 liraya çıkardılar. Millet yevmiyesinin bir bölümünü ulaşıma vermek zorunda kalıyor. Yapılan bu zam vicdansızlıktır. Bu rakamın 15 liraya inmesi hem hat sahipleri hem de vatandaşlar için iyi olacaktır. Böyle olsun ki herkes minibüse binebilsin. Bundan dolayı bir saattir belediye otobüsünü bekliyorum. Şehir içi ücreti 15 lira olsaydı burada beklemez minibüse binerdim."

Kaynak: İLKHA

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'ın Kültürel Mirası: Delilo ve Halay

2025-01-26 16:04 - Diyarbakır

Yapay Zeka ve Biyoteknoloji Birleşiyor

2025-01-26 14:33 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır’ın 2023 Nüfusu: İlçe İlçe Güncel Veriler

2025-01-26 13:36 - Diyarbakır

Tarihi Ön Gözlü Köprü, Hafta Sonu Yoğunluğu Yaşıyor

2025-01-26 12:18 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Şehir Hastanesi’nin Kaba İnşaatı Tamamlanmak Üzere

2025-01-29 11:15 - Diyarbakır

Diyarbakır, Depremdeki Riskli Bölgelerde Nerede Yer Alıyor?

2025-01-26 13:42 - Diyarbakır

İtfaiye erleri yangın anında izlenecek adımları tek tek anlattı

2025-01-27 18:02 - Eğitim

Sarıgöl’de tütün alımlarına başlandı

2025-01-26 18:28 - Ekonomi

Diyarbakır'da cadde ortasında silahlı saldırı:1 Ölü

2025-01-23 15:44 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Çekçek Arabaları Geçim Kaynağı Oldu

2025-01-27 13:43 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Yıkımın Ardından Kurulan Merkezler Esnafı Ayakta Tuttu

14:31 - Bölge

Konutlar Yükseliyor Gözler Şimdi Konteyner Çarşılarında

12:36 - Bölge

Kentsel dönüşümle birlikte yeşil alanlar da artıyor

13:25 - Bölge

Malatya'da barajlar doldu taştı

10:39 - Bölge

Geceyi süsleyen ’Mavi Dolunay’ Van’da böyle görüntülendi

00:10 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır

Aldığı Sıfır Araç Kabusa Döndü

12:40 - Diyarbakır

Güneydoğu’nun Kapadokya’sı Keşfedilmeyi Bekliyor

12:31 - Diyarbakır