?>

Batman’da Tarihi Camiler İçin Büyük Adım

Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu’nun Batman’ın Kozluk ilçesine gerçekleştirdiği ziyaret, tarihi yapılar açısından önemli bir kararla sonuçlandı. Hızır Bey ve İbrahim Bey camilerinin restorasyonu, 2026 yılı yatırım programına alındı.

Kültür Sanat - 11 ay önce

Batman’ın tarihi mirasına yönelik önemli bir adım atıldı. Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu, beraberindeki heyetle birlikte Batman’ın Kozluk ilçesini ziyaret ederek Hızır Bey ve İbrahim Bey camilerinde incelemelerde bulundu. Ziyaret kapsamında yapılan değerlendirmeler sonucunda, her iki caminin 2026 yılı Vakıflar Genel Müdürlüğü yatırım programına alınmasına karar verildi.
Genel Müdür Sinan Aksu’ya ziyaretinde genel müdür yardımcıları ve kurum bürokratları da eşlik etti. Heyet, bölgedeki restorasyon çalışmaları çerçevesinde Bitlis ve Siirt’te de incelemelerde bulunduktan sonra Batman programı kapsamında Kozluk’a geçti.
Kozluk’taki Hızır Bey Camii ve İbrahim Bey Camii'nde yapılan yerinde incelemeler sırasında yapıların mevcut durumu, korunması gereken unsurlar ve restorasyon ihtiyaçları detaylı olarak ele alındı. Ziyaretin ardından heyet, Batman Valisi Ekrem Canalp’i makamında ziyaret etti.
Valilikte düzenlenen toplantıya Kozluk Kaymakamı Ümit Fırat Böçkün ile İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet İhsan Aslanlı da katıldı. Toplantıda alınan kararla, Batman’ın tarihi değerlerinden olan iki cami, 2026 yılı yatırım planına dahil edildi.
Batman Valisi Ekrem Canalp, tarihi ve kültürel mirasın korunmasına yönelik gösterilen hassasiyet dolayısıyla Vakıflar Genel Müdürü Sinan Aksu ve ekibine teşekkür etti.
Bu gelişme, Batman’ın kültürel dokusunun korunması adına atılmış önemli bir adım olarak değerlendiriliyor. Hızır Bey ve İbrahim Bey camilerinin restorasyon süreciyle birlikte, Kozluk ilçesinin tarihi değerlerinin yeniden ayağa kaldırılması hedefleniyor.
KAYNAK: İLKHA
Haftanın Öne Çıkanları

Malatya'da İki Metrelik Kırmızı Yılan Görüntülendi

2025-10-01 13:45 - Güncel

Diyarbakır’da 10 Bin Metrekarelik Dev Serada Günde 4 Ton Salatalık Üretiliyor

2025-10-05 15:58 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Doğal Güzelliği Fiskaya Şelalesi Yeniden Hayat Buldu

2025-10-07 12:51 - Diyarbakır

Diyarbakır Bağlar’da Silahlı Saldırı: Bir Kişi Hayatını Kaybetti

2025-10-03 09:17 - Diyarbakır

Sosyal medyayı ikiye bölen öğretmen! Fidan hoca ile mukayese eden bile var

2025-10-06 15:05 - Eğitim

Silvan'da Esnaftan Belediye’ye “Ya Onarın, Ya Yeni Yer Verin” Çağrısı

2025-10-01 14:01 - Diyarbakır

Amedspor'da Neler Oluyor?

2025-10-03 09:39 - Spor

5. Dicle Dahiliye Kongresi Yoğun İlgi Gördü

2025-10-03 16:28 - Diyarbakır

Diyarbakır Şehir Hastanesi’nde İnşaat Yüzde 58 Tamam

2025-10-02 14:31 - Diyarbakır

Transfer Değil Dostluk Bombası! Dünya Yıldızı Van Dijk'ten Şaşırtan Amedspor İtirafı

2025-10-02 19:45 - Spor

İlgili Haberler

Dicle’nin yöresel lezzetleri Ankara’da görücüye çıktı

12:35 - Kültür Sanat

Pursaklar’da Geleneksel Kültür Gezileri yolcuları uğurlandı

10:01 - Kültür Sanat

Kayseri Kültür Yolu Festivali 7’den 70’e herkese hitap edecek

12:47 - Kültür Sanat

Türkü Akbayram babasının görüntüleriyle duygulandı

13:01 - Kültür Sanat

Şanlıurfa’nın kültürel zenginlikleri Azerbaycan’da tanıtılıyor

13:05 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

İşte Diyarbakır’da çocukların yeni gözdesi

15:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 93 yıllık bir ömür, 51 yıllık antika tutkusu

14:58 - Diyarbakır

İstanbul’da Diyarbakır rüzgârı esecek

14:45 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tandırın sesi azaldı

14:12 - Diyarbakır

Kulp’ta Bulunan Erkek Cesediyle İlgili Valilikten Açıklama

13:44 - Diyarbakır