?>

Batman'da Filistinli şehidler için gıyabi cenaze namazı kılındı, dua edildi

Siyonist işgal rejiminin Gazze'de Filistinli Müslümanlara yönelik gerçekleştirdiği katliamlara tepkiler sürüyor.

- - 3 yıl önce

"Aksa Tufanı" operasyonunun başladığı 7 Ekim'den bu yana Gazze'yi havadan, karadan ve denizden bombalayan işgal rejimi, aralarında en az 6 bin çocuk ve kadın yaklaşık 10 bin Filistinliyi şehid etti, 20 bini aşkın Müslümanı ise yaraladı.
Batman'daki İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından Filistinli Müslümanlar için düzenlenen "Gıyabi cenaze namazı ve dua" programı bugünde Seyyit Hüsnü Genç Camiinde devam etti.
Siyonist işgal rejiminin Gazze'ye yönelik düzenlediği saldırılar sonucu şehid olan Filistinli Müslümanlar için Batman'daki camilerde halkın yoğun katılımıyla gıyabi cenaze namazı kılındı.
Cuma namazının ardından düzenlenen gıyabi cenaze namazına katılan vatandaşlar, Filistinli Müslümanlara dua etti.
Programın ardından düzenlenen etkinlik hakkında STK'lar adına açıklamalarda bulunan Batman Düşünce ve İnanç Özgürlüğü Platformu Dönem Sözcüsü Abdürrahim Demirtaş, herkesi düzenlenen programlara katılım göstermeye çağırdı.
Abdürrahim Demirtaş
"Duyarlı vatandaşlarımızdan programlara iştirak etmelerini bekliyoruz"
Demirtaş, "İslami sivil toplum kuruluşları olarak 7 Ekim'den bu yana eylem birlikteliği yapıyoruz. Yürüyüşler, kermesler, basın açıklamaları düzenledik. Gazze'ye, Kudüs'e desteği devam ettirebilmek, bu duyguyu diri tutmak adına da her Cuma günü Batman'ın farklı camisinde gıyabi cenaze namazı programı düzenliyoruz ve salı günlerinde de farklı camilerde dua programı tertipliyoruz. Duyarlı vatandaşlarımızdan beklentimiz bu programlara iştirak etmeleridir." dedi.
Feyzi Aydın
Peygamber Sevdalıları Vakfı Batman Koordinatörlerinden Feyzi Aydın ise yaptığı açıklamada, İslami STK'lar olarak Kudüs, Gazze için haftalardır ortak etkinlikler düzenlediklerini söyledi.
"Araçlarımız ücretsiz olacak"
Her etkinliğe destek verdiklerini anımsatan Aydın, "Elimizden gelen tüm çabayı sarf ediyoruz. Pazar günü İHH'nın Adana İncirlik Üssü'nün kapatılmasıyla alakalı bir dizi programı olacak. Batman'da da cumartesi saat 10.00 ile gece saat 12'de iki araç konvoyu kaldırılacaktır. Araçlarımız Nasıroğlu Külliyesinde kaldırılacak. Vatandaşlarımızın bu etkinliğe destek olmalarını istiyoruz. Araçlarımız ücretsiz olacak. Bu tür etkinliklerimiz devam edecek. Halkımızdan etkinliklere destek olmalarını istiyoruz." ifadelerini kullandı. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da 435 kilo esrar ve 632 bin 120 kök esrar bitkisi ele geçirildi

2023-10-28 13:18 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 1 kişinin öldüğü, 13 kişinin yaralandığı olayda 5 gözaltı

2023-11-03 01:20 - Diyarbakır

Yağışlı hava Türkiye genelini etkisi altına alacak

2023-10-27 23:16 - -

Diyarbakır'da süresiz direniş nöbeti devam ediyor

2023-11-01 16:29 - Güncel

Endonezya'da 6,1 büyüklüğünde deprem

2023-11-02 10:27 - Güncel

Siyonist işgal rejiminden ev baskınları

2023-10-29 11:55 - -

Tekirdağ'da uyuşturucu operasyonu: 8 gözaltı

2023-10-30 11:31 - Güncel

Adana'da kamyonun çarptığı yaya hayatını kaybetti

2023-11-01 11:25 - Güncel

Türkiye Şeker Fabrikaları işçi alımı yapacak

2023-11-03 14:00 - Güncel

Şanlıurfa'da uyuşturucu operasyonu: 4 gözaltı

2023-11-03 11:47 - Güncel

İlgili Haberler
Günün Manşetleri

Türkiye’de Bir İlk: Dicle Üniversitesi Kimyasal Analizlerde Yeni Dönemi Başlattı

16:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’da feci kaza: 1 kişi hayatını kaybetti, 1 kişi yaralandı

14:54 - Diyarbakır

Diyarbakır'da tehlikeli görüntü

14:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Süryani nazar boncuğuna yoğun ilgi

14:44 - Diyarbakır

Silvan’da 14 gündür haber alınamayan iki genç bulundu

14:14 - Diyarbakır