?>

Bayram hazırlığını tamamlayan esnaf müşterilerini bekliyor

Gaziantep'in Tarihi Almacı Pazarı esnafı, bayram hazırlıklarını tamamladıklarını, alış veriş için müşterilerini beklediklerini ifade etti.

Bölge - 12 ay önce

Yaklaşan Ramazan Bayramı dolayısıyla işyerlerine çeşitli hediyelik ve ikramlıklar getiren Gaziantepli esnaf, yoğunluğun bayrama iki gün kala artacağını beklediklerini kaydetti.

"Her tür hediyelik var"

Tarihi çarşı esnaflarından Fikret Yılmaz, "Bayram yaklaşıyor, bir haraketlilik var. İnsanlarımız geziyor, hava güzel. Hafta sonu tatili gelince haraketlilik artıyor. Alış veriş haftaya başlar. Son iki gün kala daha yoğun olur. Tatile gidenler, memlekete gidenler hediyelik eşya almaya gelir. Bundan dolayı yoğunluk bayrama doğru başlar. Esnaf bayram hazırlığını yapıyor yani. Hediyelik eşyalar, baharat çeşitleri, ikramlık, çikolata, şekerleme çeşitleri var. Bizim burası bakırcılar çarşısı olduğu için genelde bakır işi bulunur." dedi.

"Her türlü baharat çeşidi var"

Tarihi çarşıda baharat satan esnaflardan Muzaffer Siviş, "Şu an haraketlilik normal. Gaziantep halkı dışında yabancılar da geliyor ama henüz beklediğimiz yoğunluk yok. Bayrama iki gün kala yoğunluğun artmasını bekliyoruz. Esnaf olarak bütün eksiklerimizi tamamladık. Baharat çeşitlerinden eksiğimiz yoktur. İnşallah iyi olur diye umut ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yöresel ürünler hazır

Yöresel ürünler satan esnaf Celal Kerhizli, "Bayrama iki gün kala yoğunluk olmasını bekliyoruz. Getirdiğimiz malların hepsi şu an için elimizde duruyor. Şu an için herhangi bir alışveriş yoktur. Bayram haraketliliği bayrama iki gün kala olur diye tahmin ediyoruz. Şu ana kadar herhangi bir şey yoktur. Biz hazırlıklarımızı tamamladık. Antep fıstığı, cevizli muska gibi her türlü ikramlarımız var. Bayramda biraz iş olursa inşallah biz de bir şeyler yapacağız." şeklinde konuştu. 
Haftanın Öne Çıkanları

Medland Luna Park Ramazan Bayramı’na Hazır

2025-03-23 16:06 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Bazı Yollar Trafiğe Kapalı!

2025-03-20 13:39 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Sevilen İş İnsanı Hacı Hasan İdikurt Hayatını Kaybetti

2025-03-18 11:30 - Diyarbakır

Diyarbakır'da İyilik Haftası etkinliği

2025-03-17 14:21 - Diyarbakır

Bismil Devlet Hastanesi'nde İlk Kez Kapalı Böbrek Taşı Ameliyatı Yapıldı

2025-03-20 11:49 - Diyarbakır

Keçiörengücü’nün En Pahalı Futbolcusu: Uğur Kaan Yıldız

2025-03-20 13:19 - Spor

Veysel Karani Türbesi restore ediliyor

2025-03-23 14:58 - Güncel

Diyarbakır’da Mart Ayında Hangi Balık Yenir?

2025-03-18 16:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yaşlı Nüfus Oranında Kadınlar Çoğunlukta!

2025-03-17 16:16 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Kadir Gecesi Ne Zaman?

2025-03-20 13:33 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Tescilli savat sanatı genç kuşaklara aktarılıyor

10:57 - Bölge

Kızılay'dan 8 Mart ziyareti

11:00 - Bölge

Mardin’de Kaçak Elektrik Zarara Yol Açtı!

10:46 - Bölge

Siirt ve Şırnak İçin Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı

13:26 - Bölge

Kadınlar Günü’ne Özel Ücretsiz Konser

15:10 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Uluslararası İftar Buluşması

00:27 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 112 Yıllık Ziya Gökalp İlkokulu’nda Ramazan Buluşması

00:24 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güneşli Hava Şehre Canlılık Getirdi

16:37 - Diyarbakır

Diyarbakırlıları mutlu eden görüntü

15:57 - Diyarbakır

Diyarbakır’da şadırvanı dilek kutusu yaptılar

15:19 - Diyarbakır