?>

Bayram öncesi depremzede yetim çocuklar giydirildi

Umut Kervanı Malatya Derneği Başkanı Ali Sağlık, depremden en çok etkilenen çocukların bayrama mutlu girmeleri için kardeş yardım kuruluşları olan Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR’la birlikte giyim ve ayakkabı yardımında bulunduklarını söyledi.

Güncel - 3 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır tahribatın oluştuğu Malatya’da, şüphesiz etkilenenlerin başında en çok çocuklar geliyor. İslami yardım kuruluşlarından Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR tarafından oluşturulan uzman ekipler, çocuklara çeşitli etkinlikler ve psikososyal destek sunarak depremin üzerlerinde oluşturduğu etkiyi gidermeye çalıştı. Kardeş yardım kuruluşları, Mübarek Ramazan Bayramı münasebeti ve “Yetim gülerse, dünya güler” şiarıyla Malatya’daki yetim ve depremzede çocukları giydirerek bayrama sevinçli bir şekilde girmelerini sağladı.
Umut Kervanı Malatya Derneği Başkanı Ali Sağlık, depremde en çok etkilenen çocukların olduğuna dikkat çekerek, çocukların bayrama mutlu girmelerinin kendilerini de mutlu edeceğini söyledi. 
“Onların bayrama mutlu olarak girmesi bizleri de mutlu edecektir”
6 Şubat’ta meydana gelen Kahramanmaraş depremleri üzerinden yaklaşık 2 buçuk ay geçtiğini ve depremin ilk günlerinden itibaren Umut Kervanı, Yetimler Vakfı, Avrupa Yetim Eli ve İHO EBRAR olarak depremzedelerin yardımlarına koştuklarını söyleyen Sağlık, “İlk günlerde sıcak aş ikramı, çadır, battaniye, soba, giyim, gıda gibi temel ihtiyaç olan yardımları on binlerce ailelerimize ulaştırdık. Bugün de Mübarek Ramazan Bayramı münasebetiyle başta yetim kardeşlerimiz olmak üzere minik depremzede kardeşlerimizi giydiriyoruz. Depremde en çok sarsılan minik kardeşlerimizdi. Onların bayrama mutlu olarak girmesi bizleri de mutlu edecektir. Bu zor günleri İnşallah dayanışma içerisinde atlatacağız ve daha güzel günlere ulaşacağız. Depremin acısını dindirmek için ilk günden beri desteklerini sunan tüm hayırseverlerimize ve kardeş kuruluşlarımıza teşekkür ediyoruz. Allah hepsinden razı olsun.” temennisinde bulundu.
“Çadırda yaşam mücadelesi veren depremzede kardeşlerimizin ihtiyaçları devam ediyor”
Bugüne kadar aş evlerinde Ramazan ayından önce 3, Ramazan ayına girilmesiyle iftar ve sahur olmak üzere 2 öğün aş ikramında bulunduklarını anımsatan Sağlık, “Bayramın ilk gününde bayram yemeği vermek suretiyle depremzede kardeşlerimize ikramda bulunacağız ve sonrasında aş evimizi kapatacağız. Tabi depremzede kardeşlerimiz çadırlarda yaşadıkları için gıda, giyim anlamında ihtiyaçları devam edecek. Hayırsever kardeşlerimizin yardımlarını kesmeden devam ettirmelerini kendilerinden talep ediyoruz.” dedi. (İLKHA)

 

Haftanın Öne Çıkanları

Koza İpek Holding'e ait şirketler hazineye geçti

2023-04-15 06:34 - Güncel

Dede mesleği Ramazan davulculuğunu 19 yıldır sürdürüyor 

2023-04-18 10:32 - Güncel

Meteorolojiden "kuvvetli" yağış uyarısı

2023-04-20 07:39 - Güncel

Diyarbakır- Bismil yolunda kaza; 1i ağır 5 yaralı

2023-04-14 13:48 - Güncel

Kur'an Nesli Platformu'ndan "Kadir Gecesi" mesajı

2023-04-16 12:01 - Güncel

Diyarbakır merkezli “hacker” operasyonunda yakalanan 16 şüpheli tutuklandı

2023-04-14 22:44 - Güncel

Adana'da silahlı saldırı: 2 ölü

2023-04-15 21:08 - Güncel

Meteoroloji'den 9 il için gök gürültülü yağış uyarısı

2023-04-16 12:44 - Güncel

AP bağlantılı yolsuzluk soruşturmasının kilit ismi serbest bırakıldı

2023-04-14 19:48 - Güncel

İran İle Suudi Arabistan arasındaki seyahat yasağı kaldırıldı

2023-04-15 19:49 - Güncel

İlgili Haberler

Dicle’de Gaziler Günü’nde anlamlı buluşma

14:42 - Güncel

Erzincan’da geceyi şimşekler aydınlattı

00:56 - Güncel

Fiber internet için kazılan yol kapatılmadı, köy sakinleri tepki gösterdi

00:10 - Güncel

Otomobiliyle köpeklerin üzerinden geçti

00:04 - Güncel

Manisa’da sahipsiz hayvanlara yönelik çalışmalar değerlendirildi

13:56 - Güncel

Günün Manşetleri

TEKNOFEST Diyarbakır’da

15:00 - Diyarbakır

Diyarbakır’da öğretmen önlüğü mesaisi

14:58 - Diyarbakır

Diyarbakır’da öğrencilerin baba dediği esnaf: Tek isteği var

14:56 - Diyarbakır

Dicle’de Gaziler Günü’nde anlamlı buluşma

14:42 - Güncel

Çermik’te Ahilik Haftası’nda esnaf buluşması

12:21 - Diyarbakır