?>

Berivanlar için 3 milyonluk proje

Şırnak’ın Beytüşşebap ilçesindeki besicilerin hayatını kolaylaştıracak 3 milyonluk proje devletten hibe olarak geldi.

Bölge - 3 yıl önce

Beytüşşebap ilçesinde hayvancılıkla uğraşan berivanların daha temiz bir ortamda süt sağmaları için Şırnak Valiliği, Beytüşşebap Kaymakamlığı, GAP Bölge Müdürlüğü ile Tarım ve Orman İl Müdürlüğü ortaklığında yüzde yüz devlet hibeli 3 milyonluk proje hayata geçirildi. Projenin amacı berivanların süt sağarken yağmur, kar, güneş, toprak, toz ile çamurdan korunmaları için hazırlanan çadır ve demirden setlerle daha konforlu bir süt sağma yerine kavuşmalarını sağlamak. İlçe genelinde 40 köy ve mahalleye dağıtımı yapılan süt sağım patok üniteleri sistemi büyük ilgi gördü. Dağıtım törenine Beytüşşebap Kaymakamı Kemal Ülkü, Belediye Başkanı Habip Aşan, Tarım ve Orman İl Müdürü Oktay Sezgin, İlçe Tarım ve Orman Müdürü Salih Aktaş ve çok sayıda çiftçi katıldı. Dağıtım töreninde yetkililerden bilgi alan Kaymakam Ülkü, daha sonra çiftçilerin sorun ve taleplerini dinledi.
Hayata geçen projeyle ilçe genelinde binlerce berivan ve sürü sahiplerinin daha sağlıklı bir ortamda işlerini yapacakları belirtildi. Proje hakkında konuşan Tarım ve Orman Müdürü Oktay Sezgin, "Şırnak Tarım ve Orman Müdürlüğü olarak Beytüşşebap ilçemizde sağım patok ünitelerini çiftçilerimizle buluşturuyoruz. Yüzde 70’ini GAP bölge kalkınma ajansı, yüzde 30’unu Şırnak Valiliğimizin destekleriyle yüzde yüz devlet destekli hibe projesi için buradayız. Ptoje maliyeti 2 milyon 251 bin liradır. 40 adet sağım patok ünitesini dağıtıyoruz. Hem hayvancılığı geliştirmek hemde sağlıklı bir ortam oluşturuyoruz’’ dedi.
Çiftçilerden Mehmet Ali Bal, emeği geçen herkese teşekkür etti. Bal ’’Beytüşşebap’ın genç çiftçilerinden biriyim. Desteklerinden dolayı bütün kurumlarımıza teşekkür ederim. Bu tür projelerin bölgemize çok katkısı olacaktır. Herkesten Allah razı olsun" diye konuştu.
Beytüşşebap İlçe Tarım ve Orman Müdürü Salih Aktaş ise bu projenin herkese fayda sağladığını söyledi. Aktaş, "Berivanların süt sağma yerleri hijyenik açıdan uygun değildi. 2023 yılında GAP idaresine bir proje sunduk, projemizi onaylandı. Toplam bütçesi 3 milyona yakın bir proje" şeklinde konuştu.
40 köy ve mahalleye dağıtılmak üzere araçlara yüklenen süt sağım patok üniteleri teslim edilmek üzere köylere gönderildi.
Haftanın Öne Çıkanları

4 üniversiteye yeni rektör atandı

2023-12-01 07:57 - Güncel

Dr. Hüseyin Gökalp: Müslümanlar dünyanın en adil ve en emin insanlarıdır

2023-12-02 00:38 - Güncel

Yetkililer uyardı: Uzak durun

2023-11-30 17:15 - Bölge

Su ürünleri yetiştiricilerine verilecek destekler belirlendi

2023-12-02 10:40 - Ekonomi

Diyarbakır'da jandarma cinayetin failleri yakalandı

2023-11-28 16:54 - Asayiş

Otomobil ile kamyon çarpıştı: 2 ölü, 2 yaralı

2023-11-28 09:50 - Güncel

MİT'ten Suriye'de operasyon yaptı

2023-11-27 10:36 - Asayiş

23 il için fırtına uyarısı yapıldı

2023-11-28 08:51 - Güncel

Ebu Ubeyde'nin posteri Şanlıurfa'da açıldı

2023-11-26 11:36 - Bölge

Midyat'ta "Yolumuzu Aydınlatan Yıldızlar" etkinliği düzenlendi

2023-11-28 12:20 - Güncel

İlgili Haberler

Patnos’un güzelliğine gölge düşüren görüntüler

11:37 - Bölge

Malatya protokolünü buluşturan düğün

14:11 - Bölge

Asırlık lezzet Patnos’ta yaşatılıyor

10:07 - Bölge

Anadolu’da leyleklerin göç hazırlığı

09:28 - Bölge

Gercüş’te tarım ekiplerinden bağ küllemesine karşı yerinde inceleme

09:32 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da TÜGVA Yaz Okulu Final Heyecanı

16:57 - Diyarbakır

Seyyar Satıcıların Yeni Adresi Urfa Kapı Oldu

15:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Osmanlı Aynalarına Yoğun İlgi

13:28 - Diyarbakır

Diyarbakır'da İngilizce Destekli Eğitimle Uluslararası Kariyer Fırsatı

13:10 - Diyarbakır

Tarihi ve manevi mirasa gönüllü sahip çıkıyor

12:40 - Diyarbakır