?>

Bilek güreşinde dünya 6.'sı İsmail Berk Kurt'un hedefi şampiyonluk

Kilis'te bilek güreşi antrenörü babasının tavsiyesi üzerine bilek güreşine yönelen ve dünya 6.'sı olan 17 yaşındaki milli sporcu İsmail Berk Kurt, yeni hedefini dünya şampiyonluğu olarak belirledi.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Bölge - 2 yıl önce

Kilis'te yaşayan 17 yaşındaki depremzede milli bilek güreşçi İsmail Berk Kurt, mart ayında Samsun'da 24 sporcunun katıldığı Türkiye Bilek Şampiyonası kendi sıkletinde +90 kilo sağ kolda şampiyon olurken, sol kolda ikinci olarak tamamladı. Depremden önce günde yaklaşık 3-4 saat antrenman yapan Kurt, depremden sonra antrenman saatini 1-2 saate düşürmek zorunda kaldı. Antrenör babasıyla birlikte boş zamanlarında hazırlanarak Avrupa'da sağ ve sol kolda 2.'lik elde eden milli sporcu, daha sonra Moldova'da düzenlenen Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası +90 kiloda dünya 6.'sı oldu. İsmail Kurt: "Çocuklarım milli sporcu"

Çocuklarının kendisini örnek alarak spora yöneldiğini ve milli sporcu olduklarını söyleyen bilek güreşi antrenörü İsmail Kurt, "En büyük isteğim çocuklarımın milli sporcu olmasıydı. Çok şükür beni, kendilerine örnek aldılar ve çocuklarım spora yöneldi, milli sporcu oldu. 17 yaşındaki milli sporcu oğlum, ablasını ve beni kendine örnek alarak bilek güreşinde büyük başarılara imza attı. 2024 yılında mart ayında Samsun'da yapılan Türkiye Bilek Güreş Şampiyonası'nda sağ kolda birincilik yaparak milli takıma seçildi. Haziran ayında Slovakya‘da yapılan Avrupa Şampiyonası'nda +90 kiloda 12 rakibini yenerek sağ ve sol kolda ikinci oldu. Orada göstermiş olduğu başarıdan dolayı da Ağustos ayında Moldova'da yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'na katıldı. Kendi sıkletinde 19 sporcu vardı ve 19 sporcu arasında da sağ kolda dünya 6.'sı olarak bu seneyi tamamlamış olduk. Hedefimiz inşallah 2025 yılında yine milli takıma seçilerek Türkiye Şampiyonası'na girip şampiyon olmak ve akabinde Avrupa ve Dünya Şampiyonası'na katılarak derecelerimizi sürdürmek" dedi. İsmail Berk Kurt: "Tüm olumsuzluklara rağmen her zaman başarılar elde ettim"

6 Şubat depremlerinden sonra günde 1-2 saat antrenman yaparak hazırlandığını ve büyük başarılara imza attığını söyleyen İsmail Berk Kurt, "6 Şubat depremlerinden sonra antrenman yapamadım ve bu zaman kaybetmeme neden oldu. 2020 yılında hazırlanmıştım, o sene de Covid-19 salgını vardı ve yarışmalara katılamadım. Tekrar güzel bir çalışma yaparak 2021 yılında Türkiye Şampiyonası'na gittik. O zamanda da kolumda problemler oldu ve Türkiye 4.'sü oldum. Antrenmanlarda daha fazla çalışarak 2022 yılında Türkiye Şampiyonası'na gidip sağ ve sol kol 15 yaş altı +70 kiloda Türkiye şampiyonu oldum. Avrupa Şampiyonası ise Moldova'daydı, oraya katıldım. Orada U18 Avrupa Şampiyonası'nda +90 kiloda 4. oldum. Bayrak ve İstiklal Marşı aşkından dolayı gözümü kürsüye diktim. Ağustos ayında Moldova'da yapılan Dünya Bilek Güreşi Şampiyonası'nda sağ kolda dünya 6.'sı oldum. Hiç durmadan antrenmanlarıma devam edeceğim ve 2025 yılında şampiyon olmak için elimden geldiği kadarıyla çalışacağım" diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da kaç ilçe ve mahalle var?

2024-09-02 22:57 - Diyarbakır

Düğünden dönen aile Bismil'de kaza yaptı, 2’si ağır 7 yaralı

2024-09-03 19:44 - Diyarbakır

17 yıllık evli çift, aldığı tedavilerle gebelik haberi aldı

2024-08-31 13:09 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunun özellikleri nedir?

2024-09-01 21:01 - Diyarbakır

Bismil'de bölge alimlerini bir araya getiren düğün!

2024-09-01 23:42 - Diyarbakır

Diyarbakır şehidi son yolculuğuna uğurlandı

2024-09-04 15:51 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Uyuşturucu Operasyonu: 385 Şüpheli Yakalandı

2024-09-02 14:54 - Diyarbakır

Aşı karşıtlığında artış dikkat çekiyor

2024-09-03 18:48 - Sağlık

10 katlı binanın yerle bir olduğu anlar kamerada

2024-08-31 12:18 - Bölge

Sulama kanalına düşen kadın boğuldu

2024-08-29 16:12 - Bölge

İlgili Haberler

Vali Taşyapan’dan Yüksekova mesaisi

09:48 - Bölge

Tescilli savat sanatı genç kuşaklara aktarılıyor

10:57 - Bölge

Kızılay'dan 8 Mart ziyareti

11:00 - Bölge

Mardin’de Kaçak Elektrik Zarara Yol Açtı!

10:46 - Bölge

Siirt ve Şırnak İçin Kuvvetli Yağış ve Kar Uyarısı

13:26 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Bisiklet Trafiği Artıyor

15:33 - Diyarbakır

Hevsel Bahçesi’nde Bahar Coşkusu

15:31 - Diyarbakır

Çermik çöreğine yoğun ilgi

15:22 - Diyarbakır

Diyarbakır'da gören bir daha baktı

15:01 - Diyarbakır

Diyarbakır'da O yapılar yıkılıyor

14:59 - Diyarbakır