?>

Binler Gazze için yürüdü

Van'da Filistin'e Destek Platformu öncülüğünde "Gazze'ye Işık Ol" yürüyüşü düzenlendi. On binlerce kişinin katılımıyla gerçekleşen yürüyüşte, Gazze'ye destek işgalci siyonistlere lanet mesajları verildi.

Bölge - 3 yıl önce

İpekyolu Kent Park önünde başlayan yürüyüş, Kazım Karabekir ve Cumhuriyet Caddesi güzergâhından Beşyol'a kadar devam etti. Tevhid ve Filistin bayraklarıyla yürüyüşe katılanlar, "Filistin'e özgürlük", "Katil İsrail", "Kahrolsun İsrail", "Van uyuma, Filistin'e sahip çık" sloganları attı.
Beşyol Meydanı'nda sona eren yürüyüşün ardından basın açıklaması yapıldı.  Kuran'ı Kerim tilavetiyle başlayan basın açıklamasını okuyan İl Müftüsü Mehmet Sırrı Şık, her zaman mazlum Filistin halkının yanında yer aldıklarını söyledi.

Müslümanların bir bela ile karşı karşıya olduğunu ifade eden Şık, "Yürüyüşünüz mübarek olsun. Kalbi, zihni, ahlaki, ticari direnişiniz mübarek olsun. Kıymetli kardeşlerim bizler inna lillah ve inna ilayhi raciun ifadesini iki sebepten dolayı söyleriz. Birincisi Kur'an-ı Kerim’de ifade edildiği üzere Müslümanlar bir bela ile, bir sıkıntı ile, sabredilmesi gereken bir konu ile karşılaştıkları zaman biz senden geldik yarabbi, sana aitiz, sana döneriz diyerek teselli bulur. Bundan dolayı annelerimiz vefat ettiği zaman gam yemeyiz. Babalarımız vefat ettiği zaman gam yemeyiz. Çocuklarımız öldüğü zaman gam yemeyiz. Çünkü biliriz ki bu Allah’ın takdiriyledir. Diğer bir sebep de şudur, Müslümanların başına manevi bir musibet geldiği zaman bunut deriz. Dolayısıyla şu anda maalesef insani bir kriz var. İmani bir kriz var, manevi bir kriz var. İnsanlar değerlerini yitirdiler, insanlar maalesef hassasiyetlerini, duyarlılıklarını kaybettiler. Adeta insanlıktan uzaklaştılar. İşte bu en büyük felakettir ve bundan dolayı inna lillah ve inna ilayhi raciun diyoruz" dedi.
“Ölen kardeşlerimizden dirilen bir insanlık, dirilen bir ümmet çıkaracaktır”
Umutsuzluğa kapılmadıklarını dile getiren Müftü Şık, "Bu arada bir de bir umudumuz var, bu umut sizlersiniz. Bu umut yeniden imanın ne demek olduğunu bilecek olan yeni nesillerdir. Bu umut, 'gerekirse canımı ben de ortaya koyarım, gerekirse acımdan ölürüm ama onlara destek verecek malları asla almayacağım' diyen ümmettir. Dolayısıyla bu ümmet çoğaldıkça dalga dalga inşallah bütün aleme yayıldıkça bizler artık inna lillah ve inna ilayhi raciun yerine Allah’u ekber velhamdulillah Rabbil alemin diyerek manevi zaferimizi elde edeceğiz. Allah, Kur’an-ı Kerim’de buyuruyor ki, ölülerden dirileri çıkarır. Bu ayeti kerimeden almamız gereken mesaj şudur; Şu anda Gazze’de o canilerin, kahrolası o siyonistlerin bombalarıyla parçalanan yavrularımız var ya, ölenler var ya, inşallah o ölen kardeşlerimizden dirilen bir insanlık, dirilen bir ümmet çıkaracaktır. Çünkü orada parçalanan cesetlerin her bir parçası adeta dünyanın bütün bölgelerine, bütün ülkelerine yayılmakta ve düştüğü yerlerde bir Filistin ruhu, bir direniş ruhu, bir manevi ruhu beraberinde getirmektedir. İnançlı olsun olmasın, Hristiyan’ı da Yahudi’si de Budist’i de Hindu’su da kısacası inancı ne olursa olsun dillerde Filistin var, dillerde kahrolası israil var, dillerinde La ilahe illallah var” ifadelerini kullandı.
“Yıkılan yuvaları unutmayacağız, unutturmayacağız”

Boykotun devam etmesi gerektiğini belirten Müftü Şık, "Resulullah’ın bir hadis-i şerifini sizlerle paylaşarak bir noktada içine düşmemiz muhtemel olan bir hataya karşı uyarmak istiyorum. Şöyle buyuruyor, her bir amelin bir coşkusu vardır. Her bir coşkunun da bir fetret dönemi vardır. Yani insanların olağanüstü bir de olağan halleri vardır. Arkasından buyuruyor ki, kimin olağan hali İslam’a, benim sünnetime uyacak olursa kurtulur. Dolayısıyla şu anda olağanüstü haller yaşıyoruz. Duygularımız kabarık, imanımız elhamdülillah coşmuş. Vur deseler, vurulacak, öl deseler ölecek olan bir kitlemiz var. Ama bu gelip geçer, günlere kalmayalım çünkü yarın inşallah zafer elde edildiği zaman ya da o siyonistler mecburen biz barış yapmak istiyoruz dedikleri zaman işte asıl tehlike ondan sonra başlar. O zaman boykotu unutmayacağız, zalimi unutmayacağız, mazlumu unutmayacağız. O annelerin yüreğini unutmayacağız, parçalanan cesetleri unutmayacağız. Yıkılan yuvaları unutmayacağız, unutturmayacağız" diyerek sözlerini tamamladı.
Konuşmanın ardından Gazze'de hayatını kaybedenler için dua edildi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da Filistin direnişine destek

2023-11-17 14:58 - Diyarbakır

Vitamin eksikliğine dikkat!

2023-11-12 11:52 - Sağlık

Ebu Ubeyde'den insani ateşkes ve esir takasına ilişkin açıklama

2023-11-14 00:01 - Dünya

Güzelliğin altın anahtarı altın iğneli tedavi

2023-11-19 10:52 - Sağlık

Otomobil tıra çarptı: 1 kişi öldü, 3 yaralandı

2023-11-19 11:03 - Asayiş

Diyarbakır'da Kitap Mezadı öğrencilerle buluşacak

2023-11-16 12:27 - Eğitim

O illerimize kar uyarısı!

2023-11-16 13:52 - Bölge

Umut Kervanı Van’da kermes gelirini ihtiyaç sahiplerine ulaştırdı

2023-11-13 10:06 - Güncel

Cumhurbaşkanı : israilin elinde rehineler var

2023-11-18 11:35 - Dünya

Meksika'da Otis Kasırgası nedeniyle 50'den fazla kişi öldü

2023-11-12 16:18 - Dünya

İlgili Haberler

Patnos’un güzelliğine gölge düşüren görüntüler

11:37 - Bölge

Malatya protokolünü buluşturan düğün

14:11 - Bölge

Asırlık lezzet Patnos’ta yaşatılıyor

10:07 - Bölge

Anadolu’da leyleklerin göç hazırlığı

09:28 - Bölge

Gercüş’te tarım ekiplerinden bağ küllemesine karşı yerinde inceleme

09:32 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da TÜGVA Yaz Okulu Final Heyecanı

16:57 - Diyarbakır

Seyyar Satıcıların Yeni Adresi Urfa Kapı Oldu

15:20 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Osmanlı Aynalarına Yoğun İlgi

13:28 - Diyarbakır

Diyarbakır'da İngilizce Destekli Eğitimle Uluslararası Kariyer Fırsatı

13:10 - Diyarbakır

Tarihi ve manevi mirasa gönüllü sahip çıkıyor

12:40 - Diyarbakır