?>

BTÜ öncülüğünde ’Teknik Üniversiteler Birliği’ kuruldu

Eğitim - 1 yıl önce

Bursa Teknik Üniversitesinin öncülüğünde ilk istişare toplantısı gerçekleştirilen ’Teknik Üniversiteler Birliği’ resmen kuruldu. Birliğin kuruluş imzası, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar ve 11 teknik üniversitenin tamamının katılımıyla İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde atıldı.
Türkiye’de bulunan teknik üniversitelerin Ar-Ge, eğitim, toplumsal katkı, uluslararasılaşma ve kalite alanlarında yürütülecek projelerde iş birliğine gitmesine çatı görevi üstlenecek olan ’Teknik Üniversiteler Birliği’nin kurulması için Bursa Teknik Üniversitesinde atılan ilk adım resmileşti. Teknik Üniversiteler Birliği’nin resmi kuruluş imzaları, Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar’ın öncülüğünde İstanbul Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde atıldı. İstanbul Teknik Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, Eskişehir Teknik Üniversitesi, Gebze Teknik Üniversitesi, Karadeniz Teknik Üniversitesi, Orta Doğu Teknik Üniversitesi, Erzurum Teknik Üniversitesi, İzmir Yüksek Teknoloji Enstitüsü, Konya Teknik Üniversitesi, Yıldız Teknik Üniversitesi ve İskenderun Teknik Üniversitesi olmak üzere 11 üniversiteden oluşan Teknik Üniversiteler Birliği, üye üniversitelerin ortak projeler geliştirmesini, sanayi ile daha güçlü bağlar kurmasını ve birbirleriyle daha fazla etkileşimde bulunmasını hedefliyor.

"Birlik çalışmalara güç katacak"

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Erol Özvar, "Yeni ve kıymetli bir oluşum olan Teknik Üniversiteler Birliğinin hem ülkemize hem de yükseköğretim sistemimize önemli katkılar sunacağına inanıyorum. Ülkemizdeki teknik üniversitelerin her biri, nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesinde, teknoloji ve inovasyonun geliştirilmesinde kritik bir rol üstlenmektedir. Teknik Üniversiteler Birliği teknik üniversitelerimizin çalışmalarına ekstra bir güç katacaktır. Teknik üniversiteler, iyileştirmeye açık yönlerimizden biri olan ortak araştırma kültürünün inşası ve yaygınlaşmasına hizmet edecek. Bu birlikteliğin başta mühendislik eğitimi ve araştırma kültürü olmak üzere, yeni teknolojiler ve istihdam arasındaki uyumu güçlendireceğine inanıyorum" dedi.
Kendisinin önerisiyle Teknik Üniversiteler Birliği’nin kuruluşu için istişare toplantısının Mayıs 2024’te Bursa Teknik Üniversitesi ev sahipliğinde yapıldığını hatırlatan BTÜ Rektörü Prof. Dr. Naci Çağlar, "Birlik çatısı altında buluşmak için çıktığımız yolda, Ülkemizin 11 teknik üniversitesini bir araya getiren Teknik Üniversiteler Birliği’nin ilk istişare toplantısını geçtiğimiz yıl Bursa Teknik Üniversitesinde gerçekleştirdik. Şimdi ise Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar’ın öncülüğünde kuruluş imzalarımızı attık" diye konuştu.

Üniversitelerle ortak çalışmalar

Teknik Üniversiteler Birliği vasıtasıyla eğitim ve Ar-Ge alanlarında geliştirilecek yeni işbirlikleri ve ortak bilimsel projelerin Türkiye Yüzyılı’nda ülkenin kalkınmasına katkı sağlayacağına inandığını belirten Rektör Çağlar, "Teknik Üniversiteler Birliği çatısı altında üniversiteler arasında Ar-Ge alanında iş birliği yapacağız. Ortak projeler, sorun çözüm pazarları ve ortak laboratuvar kullanımını sağlayacağız. Eğitim alanında gerçekleştireceğimiz iş birliği ile kalite çıtasını daha da yukarılara taşıyacağız. Yine toplumsal katkı alanında da sorunları birlikte çözeceğiz, birlikte üreteceğiz. Teknik Üniversiteler Birliği’nin bilime önemli katkılar sağlamasını diliyor, başta Yükseköğretim Kurulu Başkanımız Prof. Dr. Erol Özvar hocamıza ve Birliğimizin kurulmasında emeği geçen tüm Rektörlerimize teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Galeria Sitesi 'Galeria Yaşam Merkezi' Olarak Yeniden İnşa Edilecek

2025-02-04 16:55 - Diyarbakır

Bismil Alibey Ortaokulu Öğrencilerinden Kaymakam Hasar’a Ziyaret

2025-02-06 12:15 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yarıyıl tatili bitti, okullarda zil çaldı

2025-02-03 11:33 - Diyarbakır

Terme Belediyesi araçlarını atölyelerinde tamir ederek tasarruf sağlıyor

2025-02-05 14:27 - Ekonomi

Joao Mario 2. golünü attı

2025-02-04 23:53 - Spor

Depremin 56. Saatinde Hayata Tutundu

2025-02-04 12:42 - Diyarbakır

Orban: "Trump geleli 14 gün oldu ama şimdiden dünyanın altını üstüne getirdi"

2025-02-03 21:42 - Dünya

KOS’ta görev değişimi: Başkan Kütükcü, görevi Büyükeğen’e devretti

2025-02-03 15:52 - Ekonomi

Yalova’da içme suyu hattında "köpüklenme" soruşturmasında 2 tutuklama

2025-02-03 00:08 - Asayiş

Ziraat Türkiye Kupası: Fenerbahçe: 1 - Erzurumspor FK: 0 (İlk yarı)

2025-02-06 00:18 - Spor

İlgili Haberler

Şanlıurfa’da Anne ve Oğulun Gurur Hikayesi

11:44 - Eğitim

Öğrenciler sırada, veliler ise okulun bahçesinde ter döktü

09:48 - Eğitim

Trabzon’da LGS heyecanı

09:52 - Eğitim

Başkan Vekili Biba öğrencilerle bir araya geldi

09:32 - Eğitim

Sınav öncesi LGS adaylarına öneriler

13:13 - Eğitim

Günün Manşetleri

Diyar İnter’den Tarihi Başarı

11:58 - Diyarbakır

Buzağı sahibine teslim edildi

10:23 - Diyarbakır

Havai fişek okulu yaktı

10:04 - Diyarbakır

Öğrencilerden Uluslararası Başarı

10:04 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Otluk Alan Ateşe Verildi, Ağaçlar Zarar Gördü

23:18 - Diyarbakır