?>

Bu çorbayı içen hastalanmıyor!

Diyarbakır mutfağının ciğer yemeğinden sonra vatandaşlar tarafından en tanınmış ve en sevilen lezzetlerinden biri olan et paça, soğuk havaların gelmesiyle vatandaşların vücut direncini artırmak için lokantalarda yoğunluk oluşturuyor.

Diyarbakır - 2 yıl önce

FIRAT KARAHAN - ÖZEL HABER

Kış aylarında Güneydoğu'da tüketilen Doğal bir kolajen deposu olan kelle paça yemeğinin faydaları saymakla bitmiyor. Özellikle Diyarbakır'da kış aylarının vazgeçilmezi olan et-paçacılarda yoğunluk başladı.

17 yıllık usta Tarihi Sur ilçesinde 17 yıldır et-paça lokantasını işleten 43 yaşındaki Fadıl Ertaş, “ İnsanlarımız kış aylarında hastalıktan korunmak için et-paçayı tüketiyor. Yazın işlerimiz düşüyor, fakat kış aylarında yoğunluk yaşanıyor. Bizim lokantamızda et-paça, Beyran, Mumbar, mercimek gibi çeşitler bulunuyor"dedi.

Haftada bir defa tüketin Paça fiyatı, 140 TL, Beyran, 170 TL, Şırdan,150 TL civarında değişiyor. Kışın kasapçılarda et kesimi azaldığı için biz lokantacılar et bulmakta zorlanıyoruz. Diyarbakır’da et bulamadığımızda Siirt, Bitlis,  Şırnak, Hakkâri ve Van gibi illere gidip temin ediyoruz. Bizim insanlarımız ağır yemekleri seviyor. Pizza, Burger, gibi yemekleri pek tercih etmiyor. Yemekler ağır olacak, bol sarımsaklı, bol acılı olması gerekiyor, aksi takdirde tercih etmiyorlar. Soğuk havalarda haftada bir defa tüketen vatandaşlar hastalanmıyor” diye konuştu.

Yapımının tarifini verdi Et- paça yemeğini yapmanın meşakkatli olduğunu belirten Ertaş, “  Et-paça her yerde yenilmez, hijyenine dikkat etmek gerekir, hazır hale gelmesi için büyük emek ister. Et-paçayı iyice temizlemek için bir gece boyunca aralıklarla suyunu değiştirerek kaynatmak gerekiyor. Ardından eti süzün ve bir düdüklü tencereye alıp, et içinde kaybolacak şekilde üstünü su ile doldurun. Kaynamaya başladıktan sonra yaklaşık 1,5 saat boyunca tencerede pişmeye bırakın. Piştikten sonra et-paçayı tencereden alın ve etlerini küçük parçalara ayırın, didiklediğinizi etleri bir kenara alın. Kelleyi haşladığınız suyu da süzerek ayrı bir kaba koyun.  Ardından soslarını ekleyip hazır hale gelir”şeklinde konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Ebu Ubeyde'nin posteri Şanlıurfa'da açıldı

2023-11-26 11:36 - Bölge

Bakan Göktaş: Aile ve Gençlik Fonu gençlerin yuva kurmasını kolaylaştıracak

2023-11-23 08:16 - Siyaset

Diyarbakır'da eski eşini silahla yaraladı

2023-11-28 17:34 - Asayiş

Sınır kapısında 25 kilo altın ele geçirildi

2023-11-23 11:09 - Asayiş

Doğu kesimlerde kuvvetli yağışlara dikkat

2023-11-27 09:34 - Bölge

Enkaz sonrası temizlik çalışması

2023-11-27 10:26 - Bölge

Bismil'de feci kaza: 2 ölü, 1 yaralı

2023-11-28 12:56 - Asayiş

Diyarbakır'da Gençler için Kitap Kafe açıldı

2023-11-23 11:32 - Diyarbakır

Sarnıca düşen kazları, itfaiye kurtardı

2023-11-26 11:24 - Bölge

İlk burslarını Gazze'ye bağışladılar

2023-11-22 16:23 - Bölge

İlgili Haberler

Diyarbakır’ın Meşhur Halka ve Burma Tatlısı Turist Akını Görüyor

15:27 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Sağlık Hizmeti Vatandaşın Ayağına Gitti

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Zirvenin Merkezinde Kadınlar Vardı

14:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yoğun Sis Ulaşımı Durma Noktasına Getirdi

14:12 - Diyarbakır

Teknik Direktör Aysabar: Önceliğimiz İyi İnsan Yetiştirmek

13:37 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Meşhur Halka ve Burma Tatlısı Turist Akını Görüyor

15:27 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Sağlık Hizmeti Vatandaşın Ayağına Gitti

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Zirvenin Merkezinde Kadınlar Vardı

14:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yoğun Sis Ulaşımı Durma Noktasına Getirdi

14:12 - Diyarbakır

Teknik Direktör Aysabar: Önceliğimiz İyi İnsan Yetiştirmek

13:37 - Diyarbakır