?>

Bu ilçede Cumhuriyet coşkusu geleneklerle kutlanıyor

Ankara’nın Güdül ilçesinde Cumhuriyet Bayramı’nın 101. yılı, geleneksel Sinsin ateşi etrafında büyük bir coşkuyla kutlandı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet coşkusu ve birlik sembolü olarak yanan Sinsin ateşi, vatandaşları bir araya getirerek kültürel ritüelin yaşatılmasını sağladı.

Kültür Sanat - 2 yıl önce

Her yıl düzenli olarak Güdül’e geldiğini belirten Ceren Doğan, “Yıllardır süren bir gelenek. Ben de burada doğup büyüdüğüm için çocu1kluğumdan beri hep geliyorum. Bugün de işten izin alıp geldim. Özellikle Sinsin için. Kaçırmak istemiyordum. Normalde Ankara’da yaşıyorum merkezde. İşten izin alıp özellikle geldim” dedi.

Yüz yıldır süre gelen bu geleneğin devam etmesini temenni eden Cahit Gökmen ise, “Geleneksel olarak atalarımızın devam ettirdiği bir gelenek bu. Biz devam ettiriyoruz. Bizden sonraki geleneksel olarak çocuklarımız, torunlarımız, onlar da devam ettirecek. İnşallah yüzyıllar boyu devam eder bu gelenek” ifadelerini kullandı.
Sinsin ateşi hakkında bilgi veren Serkan Baykal ise, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün ‘Efendiler yarın Cumhuriyeti ilan edeceğiz’ dediği günden bu yana her sene iki gün boyunca Cumhuriyet atışı yapmaktadır. Buranın yerli halkı birlikte Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin kuruluşunu kutluyor. Avcılar Derneği önce gösterilerini yapıyor. Daha sonrasında da sinsi ateşi yakılarak oyunlar oynanıyor. Bu oyunlarda Cumhuriyetin ilanını temsilen mutluluk açısından oynanan bir eğlence türüdür” diye konuştu.
Sinsin ateşi, bölge halkı için sadece bir bayram kutlaması değil; aynı zamanda bir dayanışma ve birlik geleneğini simgeliyor. Cumhuriyet Bayramı’na özgü bu etkinlikte ateş etrafında söylenen türküler ve sergilenen halk oyunları, Güdül’ün kültürel mirasını ve Cumhuriyet ruhunu yaşatmaya devam ediyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'da yapay zeka içerik üreticisi Adem Ulusoy Kimdir?

2024-10-26 19:33 - Diyarbakır

Diyarbakır TOKİ kura sonuçları nereden öğrenilecek? İşte detaylar

2024-10-26 21:19 - Diyarbakır

Mustafa Kemal Atatürk'ün Vefatının Yıldönümü Ne Zaman?

2024-10-25 17:32 - Güncel

Diyarbakır'ın kaç ilçesi var?

2024-10-23 17:48 - Diyarbakır

Kadroları var ama maaşları ot!

2024-10-23 16:30 - Bölge

Diyarbakır Bismil'de İbrahim Oktay vefat etmiştir

2024-10-29 01:10 - Diyarbakır

Diyarbakır'da okullar tatil olacak mı? İşte detaylar

2024-10-24 22:23 - Diyarbakır

Neşe Öğretmen Unutulmadı

2024-10-25 19:51 - Diyarbakır

Bu yöntem başarılı sonuçlar veriyor

2024-10-25 18:57 - Sağlık

Gözler bu hafta Efsane Diyarbakırspor’da

2024-10-22 16:35 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Etin Ustasından Pişirme Tavsiyesi

11:55 - Kültür Sanat

Dünyaca ünlü DJ Mahmut Orhan köyünde konser verdi

10:57 - Kültür Sanat

Gün batımı ve manevi atmosfer 

15:45 - Kültür Sanat

Aşil ve Thetis’in yer aldığı Amisos Mozaiği Samsun Müzesinde sergileniyor

09:28 - Kültür Sanat

Annemin Müstakbel Kocası Çaycuma’da seyirciyle buluştu

10:54 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da El Emeği Eserler Görücüye Çıktı

14:17 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimleri Diyarbakır’da Buluştu

13:05 - Diyarbakır

Ergani'deki Kanlı Arazi Kavgasında Flaş Gelişme

12:46 - Diyarbakır

Aldığı Sıfır Araç Kabusa Döndü

12:40 - Diyarbakır

Güneydoğu’nun Kapadokya’sı Keşfedilmeyi Bekliyor

12:31 - Diyarbakır