?>

Yıkımın Ortasında Eğitimi Sürdürme Mücadelesi

Dicle Üniversitesi’nde düzenlenen programda, Filistin’de savaşın eğitim ve bilim hayatı üzerindeki etkileri ele alındı. Hebron Üniversitesi’nden Dr. Shaker Jabari, yaşanan sorunları canlı bağlantıyla aktarırken, Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat akademik dayanışmanın önemine dikkat çekti.

Diyarbakır - 60 dk. önce

Dicle Üniversitesi, Filistin’de savaş nedeniyle ağır koşullar altında devam eden eğitim ve bilim faaliyetlerine dikkat çekmek amacıyla “Yıkımın İçinde Bilimi Sürdürmek” başlıklı bir program düzenledi.
Ulu Camii Mesudiye Medresesi’nde gerçekleştirilen programa Dicle Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kamuran Eronat, Genel Sekreter Prof. Dr. Mustafa Uğurlu Arslan, akademisyenler ve öğrenciler katıldı.
Programın koordinatörlüğünü ve moderatörlüğünü Dicle Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dr. Öğr. Üyesi Osman Yağmur yürüttü. Etkinliğe Filistin’den canlı bağlantıyla Hebron Üniversitesi’nden Dr. Shaker Jabari de katılarak, savaşın ardından üniversitelerde yaşanan eğitim sorunları hakkında bilgi verdi.

“Bilim ve eğitim geleceğe sahip çıkmaktır”

Programda konuşan Rektör Prof. Dr. Kamuran Eronat, Filistin’de yaşananların yalnızca fiziki yıkımla sınırlı olmadığını belirterek, savaş ortamının eğitim, bilim ve gençlerin geleceği üzerinde de ciddi etkiler oluşturduğunu ifade etti.

Filistinli akademisyen ve öğrencilerin tüm zorluklara rağmen eğitim faaliyetlerini sürdürme çabasına dikkat çeken Eronat, bilimin ve eğitimin savaşlar ile fiziki sınırların ötesinde ortak bir insanlık değeri olduğunu söyledi.
Eronat, üniversiteler arasındaki akademik iş birliği ve dayanışmanın böylesi dönemlerde daha fazla önem kazandığını belirterek, bilginin ve bilimsel üretimin devam ettirilmesinin geleceğe yönelik önemli bir sorumluluk olduğunu kaydetti.

Hebron Üniversitesi’nden savaşın eğitim üzerindeki etkilerine ilişkin değerlendirme

Filistin’den programa canlı bağlantıyla katılan Hebron Üniversitesi’nden Dr. Shaker Jabari ise üniversitenin geçmişi ve savaş sonrasında eğitim alanında karşılaşılan sorunları anlattı.
Jabari, eğitim faaliyetlerinin başlangıçta uzaktan eğitim yöntemiyle devam ettirilmeye çalışıldığını, ancak altyapının zarar görmesi ve internet erişimindeki sorunlar nedeniyle bu yöntemin de önemli ölçüde aksadığını belirtti.
Öğrencilerin tutuklanması, bazı öğrencilerin ekonomik nedenlerle çalışmak zorunda kalması ve eğitim kaynaklarına erişimde yaşanan güçlüklerin akademik hayatı olumsuz etkilediğini aktaran Jabari, buna rağmen akademisyen ve öğrencilerin eğitim ile bilimsel faaliyetleri sürdürme çabasının devam ettiğini ifade etti.
Dicle Üniversitesi’nde gerçekleştirilen program, Filistin’de eğitim ve bilim alanında yaşanan sorunların ele alınmasının yanı sıra üniversiteler arasındaki akademik dayanışmanın önemine vurgu yapılmasıyla sona erdi.
Haftanın Öne Çıkanları

Amedspor’dan Başakşehir’e tarihi fark

2026-09-14 11:33 - Spor

Diyarbakır'da yasa dışı bahis operasyonu: 10 şüpheli gözaltında

2026-09-15 14:41 - Diyarbakır

Çermik’te 300 öğrenciye okul çantası ve futbol topu desteği

2026-09-15 14:44 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde hayvancılık hamlesi

2026-09-16 12:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Amedspor-Beşiktaş maçı öncesi sokakların nabzı

2026-09-16 12:22 - Diyarbakır

Bağlar’da kaçak kesim yerlerine baskın: Mühürler peş peşe vuruldu

2026-09-10 10:26 - Diyarbakır

Ani şerit değişikliği faciaya davetiye çıkardı: Kazaya ramak kala

2026-09-10 10:22 - Asayiş

Dışişleri Bakanı Fidan Diyarbakır Valiliği’ni ziyaret etti

2026-09-11 16:18 - Diyarbakır

Amedspor’dan Diyarbakır’da tarihi zafer! Başakşehir’i 5-0 yıktı

2026-09-14 09:41 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 48 İlde Yeni Nesil Organize Suç Operasyonu

2026-09-15 12:11 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’ın enerji talepleri Bakan Bayraktar’a taşındı

17:21 - Diyarbakır

TEKNOFEST 2026’nın teknoloji finalleri Diyarbakır’da başladı

16:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da hafif ticari araç refüje çarpıp yan yattı: 1 yaralı

15:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kahve zarflarına Osmanlı dokunuşu

15:52 - Diyarbakır

Gazze’nin gölgesinde eğitim

15:19 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Yıkımın Ortasında Eğitimi Sürdürme Mücadelesi

20:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın enerji talepleri Bakan Bayraktar’a taşındı

17:21 - Diyarbakır

TEKNOFEST 2026’nın teknoloji finalleri Diyarbakır’da başladı

16:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da hafif ticari araç refüje çarpıp yan yattı: 1 yaralı

15:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kahve zarflarına Osmanlı dokunuşu

15:52 - Diyarbakır