?>

Bu merkez yaşlılar ile çocukları bir araya getiriyor

İzmit’te hayata geçirilen Kuşaklararası Yaşam Merkezi’nde yaşlılar ile çocuklar bir araya gelerek zihinsel, duygusal, kültürel ve geleneksel aktiviteler gerçekleştiriyor.

Güncel - 3 yıl önce

İzmit Belediyesi’nin Kuruçeşme’de hizmete sunduğu Yaşam Merkezi, içerisindeki birimleriyle çocuk, kadın ve 50 yaş üzeri ve özel bireylere yönelik sosyal imkanlar sağlıyor. Kültürden sanata, sağlıktan spora birçok alanda hizmet veren Kuruçeşme Yaşam Merkezi’nde, yaşça büyük vatandaşlar ve çocukların bir araya gelerek aktivite gerçekleştirdiği Kuşaklararası Yaşam Merkezi de hayata geçirildi. Kuruçeşme Yaşam Merkezi içerisindeki Olcay Ilıcalı Asırlık Çınar Evi’nden faydalanan 50 yaş üzeri vatandaşlar ile çocuk oyun odası ve kısa moladan faydalanan özel çocuklar; zihinsel, duygusal, kültürel, geleneksel birçok aktivite gerçekleştiriyor. Kuşaklararası etkileşim temelli etkinliklerle büyükler miniklere tecrübelerini, geleneksel oyunları, kültür ve tarihi aktarırken, minikler de büyüklere dönemlerinin oyun ve gelişmelerini öğretiyor.
Kuşaklararası Yaşam Merkezi’nde, bilgelik kaynağı olan büyükler ve öğrenmeye hevesli minikler arasında karşılıklı öğrenme süreci gelişiyor. Kuşaklararası Yaşam Merkezi çalışmaları çerçevesinde gelenekten geleceğe etkinliğinde turşu kurma aktivitesi gerçekleştirildi. Büyüklerin turşu kurma tarifi ile çocuklar önce sebzeleri bol su ile yıkadı. Yıkanan sebzeler doğrandıktan sonra kavanozlara doldurulup tuz-sirke karışımı eklendi. Kavanozlarda kurulan turşularla kışa hazırlık tamamlandı.
Haftanın Öne Çıkanları

Ormanın içindeki türbenin hikayesi: Buraya gelen aç kalmıyor

2023-12-10 09:47 - Kültür Sanat

ERÜ Tıp Fakültesi’nde robotik teknoloji ile ilk ameliyat yapıldı

2023-12-12 09:53 - Sağlık

Arda Güler bireysel çalışmalara başladı

2023-12-15 16:01 - Spor

Hastaneden dönüşte kaza yaptı

2023-12-14 02:30 - Diyarbakır

Çocuğunuza ’yaramaz’ deyip geçmeyin uyarısı

2023-12-16 10:47 - Sağlık

Diyarbakır’da LPG tankı içinde uyuşturucu ele geçirildi

2023-12-16 11:15 - Diyarbakır

4 kuralla diyabeti önlemek mümkün olabilir

2023-12-16 09:17 - Sağlık

Bu merkez yaşlılar ile çocukları bir araya getiriyor

2023-12-16 13:09 - Güncel

Ergani’de aydınlatma direkleri onarıma alındı

2023-12-16 11:32 - Diyarbakır

‘Bina Kimlik Sistemi’ hayata geçirildi

2023-12-16 10:52 - Güncel

İlgili Haberler

Orman Kanunu’nda Yeni Düzenleme

13:33 - Güncel

İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

09:50 - Güncel

ADÜ Rektörü Kent, devam eden çalışmaları inceledi

09:53 - Güncel

Bilecik’te emekli olan polis memuru Taner’e plaket takdim edildi

09:53 - Güncel

Meteoroloji'den 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

10:29 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Eski Hastaneler Bölgesi İçin “Vizyon Dönüşüm” Çağrısı

16:13 - Diyarbakır

YKS’de Polis Ekipleri Geç Kalan Adaylar İçin Seferber Oldu

15:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Adayları En Çok Türkçe Zorladı

15:34 - Diyarbakır

Ergani’de Öğrenciyi Polis Ekipleriyle Son Dakikada Sınava Yetişti

13:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Buğday Paylaşımı Oğul Babasını Öldürdü

12:49 - Diyarbakır