?>

Sokak sokak dolaşıp börek topladılar

Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Gülbahçe ve Selamet Mahallelerinde Ramazan ayına özgü Rumeli sahur geleneği bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu.

Güncel - 6 ay önce

Bursa’nın Osmangazi ilçesine bağlı Gülbahçe ve Selamet Mahallelerinde Ramazan ayına özgü Rumeli sahur geleneği bu yıl da renkli görüntülere sahne oldu. Rumeli ve Balkan kökenli vatandaşların yoğun olarak yaşadığı mahallelerde, meşaleler, çalgılar ve geleneksel Balkan kıyafetleriyle sokak sokak dolaşan grup, söyledikleri şarkı ve türkülerle mahalleliyi sahura kaldırdı.

Gecenin ilerleyen saatlerinde başlayan etkinlikte mahalle sakinleri balkonlara ve pencerelere çıkarak söylenen türkülere eşlik etti. Kapı kapı dolaşan grup için mahalle sakinleri tarafından hazırlanan börek ve çeşitli ikramlar dağıtıldı. Tüm mahalle gezildikten sonra toplanan yiyeceklerle birlikte sahur yapıldı.

Renkli görüntülerin oluştuğu etkinlikte çocuklardan yaşlılara kadar çok sayıda mahalle sakini sokağa çıkarak bu geleneğe ortak oldu.

BURFEM (Bursa Folklör Eğitim Merkezi) Spor Kulübü Başkanı Adem Serbest, organizasyonun yıllardır devam eden bir gelenek haline geldiğini belirterek, "2012 yılında başlattığımız Rumeli sahur organizasyonumuzu bugün 2026 yılı BURFEM’in 20. yaş yılı olarak tekrar kutluyoruz. Rumeli ve Balkan hemşehrilerimizin olduğu mahallelerimiz; Gülbahçe ve Selamet mahallelerinde organizasyonlarımızı gerçekleştirmeye devam ediyoruz. Birlikte gezip gördünüz, böreklerimizle, tatlılarımızla bu akşam hep birlikte sahur yapacağız. Mahallelilerden gerçekten güzel tepkiler alıyoruz. Her yıl küçük çocuklarımız Ramazan’da sokaklarda sahur organizasyonumuzu bekliyor. İlk yaptığımız yıl nasıl bir tepki alacağımızı bilmiyorduk ama birkaç dostumuza danıştığımızda çok güzel olacağını söylediler ve bu şekilde başlattığımız organizasyonumuz 14 yıldır devam ederek gelenek haline geldi" dedi.

Kuzey Makedonya Bursa Fahri Konsolosu Halil Bedzeti ise organizasyona ilk kez katıldığını ifade ederek, "Bu akşamki sahur organizasyonunda biz de bulunduk, çok keyif aldık. Gerçekten ben böyle bir sahur organizasyonunu ilk defa görüyorum. Herkese çok tavsiye ediyoruz çünkü gerçekten çok güzel ve çok keyifli. İnsanlar bu saatlerde camlarda, kapılarda. Bu güzel börekleri hazırlayan hemşehrilerimize çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Ramazan ayının birlik ve beraberlik ruhunu yaşatan etkinlik, mahalle sakinlerinin birlikte yaptığı sahurla sona erdi.
KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da taksi ücretlerine zam

2026-03-11 11:48 - Diyarbakır

Diyarbakır’da toplu taşıma ücretlerine yüzde 40 zam

2026-03-08 11:04 - Diyarbakır

DTSO Meclis Başkanı Nevin İl: Diyarbakır’ı uluslararası turizm ve yatırım çevrelerine tanıttık

2026-03-09 13:55 - Diyarbakır

Şırnak’ta İhtiyaç Sahiplerine Günlük 2 Bin Öğün Sıcak Yemek İçin İhale

2026-03-14 00:41 - Bölge

Türkiye'den Savaşa ve Afete Hazırlık Hamlesi!

2026-03-12 15:50 - Siyaset

Samsun’da 2 ayda 258 bin yolcuya hizmet verildi

2026-03-11 09:51 - Ekonomi

Bakan Gürlek: Mahkeme salonlarında şov yapılamaz

2026-03-11 15:08 - Siyaset

Kim Jong Un'dan İran'a açık destek

2026-03-08 14:16 - Dünya

Siyasette yeni ittifak mı kuruluyor

2026-03-12 14:13 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çok önemli İran açıklaması

2026-03-11 15:11 - Siyaset

İlgili Haberler

Turşuluk salatalık hasadı sürüyor

11:07 - Güncel

Vali Sözer, Şehit Ekrem Pehlivan’ın ailesini ziyaret etti

10:05 - Güncel

Başkan Durgut, İçişleri Bakanı Çiftçi ile bir araya geldi.

10:06 - Güncel

Motosiklet sürücülerine ’Reflektif Yelek Giy’, ’Görünür Ol’ uyarısı

10:06 - Güncel

Vali Sözer, Zabıta Haftası dolayısıyla zabıta personelini kabul etti

10:07 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Zehir Operasyonu: Midesinde 60 Kapsülle Yakalandı

00:05 - Diyarbakır

Diyarbakır'da çıkan kavgada 2 kurşunla yaralanan şahıstan ilginç ifade

23:49 - Diyarbakır

SON DAKİKA: AK Parti Sur İlçe Başkanlığına Mücahit Alakuş atandı

17:55 - Siyaset

Diyarbakır’da trafikte silahlı saldırı

17:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 4 Araçlı Zincirleme Kaza: 6 Kişi Yaralandı

15:32 - Diyarbakır