?>

CHP İzmir’de Yolsuzluk Tartışması Büyüyor

CHP İzmir’de Yolsuzluk Tartışması Büyüyor: Soyer ve Tugay Karşı Karşıya

Siyaset - 7 ay önce

Cumhuriyet Halk Partisi’nin İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde yaşanan yolsuzluk iddiaları parti içinde sert bir polemiğe yol açtı. Eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile mevcut Başkan Cemil Tugay arasında karşılıklı açıklamalar kamuoyunda geniş yankı uyandırdı.
Tunç Soyer, sosyal medya üzerinden yaptığı açıklamada, kentte yaşanan temel sorunlara dikkat çekerek mevcut yönetimi eleştirdi. Soyer, İzmir’in susuzluk ve su baskınları gibi ciddi problemlerle karşı karşıya olduğunu vurgulayarak, “Sizi meşgul edecek yüzlerce başlık varken, şehir susuzluk ve su baskınlarıyla kırılırken, siz hâlâ sizden önceki belediye başkanı ile ilgili algı yaratma peşindesiniz. Üstelik aynı partiden seçilmiş selefinizin hapse atılmasına sebep olmuşsunuz” ifadelerini kullandı.
Soyer’in açıklamalarına yanıt, İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay’dan geldi. Tugay, adaylık sürecinden itibaren Tunç Soyer’in kendisine yönelik tutumunun adil ve etik olmadığını savundu. Tugay açıklamasında, “Aday olduğum ilk günden itibaren gösterdiği tavır, yoğun tepki, seçim kampanyası boyunca hiçbir destekleyici tavrının olmaması ve her fırsatta haksız yere pek çok suçlamada ve eleştiride bulunması ne yazık ki her türlü adil değerlendirmeden ve etik tutumdan uzak, kişisel ve düşmanca bir tavırdır” dedi.
Kendisine yöneltilen suçlamaları da reddeden Tugay, “Üzerime yapıştırılmaya çalışılan ‘suçlu’ etiketini kesinlikle reddediyorum” ifadelerini kullandı.
CHP İzmir’de yaşanan bu karşılıklı açıklamaların, parti içi dengelere ve yerel siyasete nasıl yansıyacağı merak konusu olurken, tartışmanın önümüzdeki günlerde de gündemde kalması bekleniyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Ocak Enflasyonu Açıklandı

2026-02-03 11:09 - Ekonomi

Türkiye’de Kenevir Üretiminde Yeni Dönem: Liften Tıbbi Ürünlere Kapsamlı Düzenleme

2026-01-31 11:47 - Ekonomi

AFAD duyurdu: Aydın'da deprem!

2026-01-31 13:50 - Bölge

Mersin’de Sel Felaketi: Dereler Taştı, Akdeniz Kahverengiye Büründü, Vatandaşlar Sahillerden Odun Topladı

2026-01-31 11:58 - Bölge

İlk evim konut kredisi inşaat sektörünü canlandıracak

2026-01-28 10:13 - Ekonomi

Hakkari’de iki tilki ve bir kedinin mücadelesi

2026-01-30 10:13 - Bölge

Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan çağrı

2026-01-27 16:12 - Siyaset

Şanlıurfa’da 1 Şubat Pazar Günü Geniş Kapsamlı Elektrik Kesintisi

2026-01-31 11:32 - Bölge

CHP İzmir’de Yolsuzluk Tartışması Büyüyor

2026-02-03 14:29 - Siyaset

AK Partili ilçe başkanı istifa etti!

2026-02-02 13:11 - Siyaset

İlgili Haberler

Başkan Çavuşoğlu’ndan Çıtak ve Kıralan Atıksu Arıtma Tesisi müjdesi

10:14 - Siyaset

Bakan Çiftçi’den Osmanoğlu ailesine ziyaret

10:34 - Siyaset

Kazakistan’da Kurultay’ın ilk oturumu 28 Ağustos’ta

11:13 - Siyaset

MHP Lideri Bahçeli, Ahlat'ta partililer ve vatandaşlarla buluştu

16:49 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan Ahlat’tan mesaj verdi

14:42 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Şüpheli Paket Paniği

16:31 - Diyarbakır

Bismil’de Hamo Ağa’ya ziyaret

16:28 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda dikkat çeken değişim

15:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Siren sesiyle harekete geçtiler

15:30 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kırtasiyecilerden dikkat çeken çağrı

15:04 - Diyarbakır