?>

Çifte dezavantajdan çifte güce

Erzurum’da 4 ay süren etkinlik sonunda özel ihtiyaçlı 12 kız çocuğunun yaptığı eser Muz Müzesi’nde sergilendi.

Güncel - 7 ay önce

Erzurum’da akademisyenler örnek bir etkinliğe imza attı. Atatürk Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Araştırma Görevlisi Sonay Serpil Daşkesen’in öncülük ettiği ve Atatürk Üniversitesi ile Erzurum Teknik Üniversitesi’nden akademisyenler Doç. Dr. Halil Daşkesen, Doç.Dr. Murat Han Er, Doç.Dr. Hasan Hüseyin Yılmaz, Doç. Dr. Deniz Bedir ile Dr. Öğretim Üyesi Başak Gülüm’ün araştırmacı olarak yeraldığı ’Çifte Dezavantajdan Çifte Güce’ isimli proje hayata geçirildi.

Projeyle 12 özel ihtiyaçlı kız çocuğu eğitime alındı. TÜBİTAK ’Özel İhtiyaçlı Bireylere Yönelik Kapsayıcı Toplum Uygulamaları Destekleme Programı’ndan da destek alan akademisyenler, dört ay boyunca özel ihtiyaçlı çocuklarla spor, resim, heykel ve fotoğraf gibi etkinlikler yaptı. Çocukların kedilerini ifade etmelerini ve yeni beceriler kazanmalarına katkı sağlayan eğitimler sonunda hazırlanan eserler Atatürk Üniversitesi Buz Eserler Müzesi’nde sergilendi.

Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Bünyamin Aydemir ile akademisyenlerin açtığı sergiyle ilgili bilgi veren Araştırma Görevlisi Sonay Serpil Daşkesen, amaçlarının çocukların dezavantajlarını güce dönüştürmek olduğunu ifade ederek, "Çocuklarla spor, resim, heykel ve fotoğraf gibi kişişel yeteneklerini geliştirici etkinlikler yaparak, onların kendilerini ifade etmelerine ve yeni beceriler kazanmalarına katkı sağlamayı hedefledik" diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ergani'den Bölgeye 24 Saat Hizmet

2025-11-30 13:07 - Diyarbakır

Bakan Yerlikaya: 346 şüpheliyi yakaladık

2025-11-30 14:52 - Siyaset

Muharrem İnce’ye verilen görev! CHP’de değişim

2025-11-30 15:36 - Siyaset

Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

2025-11-29 14:24 - Siyaset

Erzincan’a yeni Kültür Merkezi Projesi hazır

2025-12-04 08:48 - Siyaset

Gülistan Koçyiğit İmralı ziyaretinde neler yaşandığını anlattı!

2025-11-28 15:18 - Siyaset

Papa 14. Leo İstanbul'da! İlk durağı bakın neresi oldu

2025-11-28 15:24 - Siyaset

Baykal ve Kılıçdaroğlu döneminde olmamıştı

2025-11-30 15:41 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç, adliye temel atma töreni için Bayburt’ta

2025-12-04 08:28 - Siyaset

Bilal Erdoğan’dan Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İddialarına Yanıt

2025-12-02 15:01 - Siyaset

İlgili Haberler

Köylülerin ürettiği peynir coğrafi işaret tescili aldı

08:58 - Güncel

DOA ile 17 günde 33 milyon ambalaj geri dönüşüme kazandırıldı

11:31 - Güncel

Çinli genç Develi’de Müslüman oldu

11:32 - Güncel

Milas’ta yaban domuzları futbol sahasını mesken tuttu

11:33 - Güncel

Akçakoca’da yaban domuzu sürek avı yapılacak

11:34 - Güncel

Günün Manşetleri

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

09:49 - Diyarbakır

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Vatandaşlar Üst Geçit İçin Yetkililere Seslendi

12:51 - Diyarbakır