?>

Cizre’de Kitap Fuarı yoğun ilgi gördü, stantlar doldu taştı

Kültür Sanat - 8 ay önce

Şırnak’ın Cizre İlçe Kaymakamlığının bu yıl ikincisini düzenlediği 120 yayınevi ve birçok yazarın 80 stantta kitaplarının sergilendiği "Cezeri’nin izinde kardeşlik ruhuyla Türkiye Yüzyılı Cizre Kitap Fuarı" ikinci günde de yoğun ilgi gördü.
İçişleri Bakanlığı Sivil Toplumla İlişkiler Genel Müdürlüğü katkıları, Şırnak Valiliği himayesinde Cizre Kaymakamlığı organizasyonunda Sanat ve Sevgi Sokağı’nda açılan ve 10 gün sürecek olan fuar ikinci gününde de vatandaşların yoğun ilgisini çekti. Cizre İlçe Sağlık Müdürlüğü, AFAD, Cizre Emniyet Müdürlüğü ve Cizre İlçe Jandarma Komutanlığı da stant kurup, fuara gelen vatandaşları hem bilgilendirdi hem de bilgilendirici broşürler dağıttı.
Fuarı çocukları ile dolaşıp kitap alan esnaf Serdar Dağlı, Cizre’de böyle güzel bir fuarın açılmasına vesile olan Kaymakam Ahmet Baycan’a teşekkür ettiğini belirterek, "Çocuklar ve kitapseverler bugün fuarda buluştu. Bende çocuklara kitap almak için geldim. Çocuklarda gönüllerince kitap seçti ve bol bol kitap aldı. Bu tür organizasyonların devam etmesini temenni ediyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ederim" dedi.
İlim, irfan yuvası Cizre’nin böyle bir kitap fuarı ile buluşmasının takdire şayan olduğunu ifade eden öğretmen İbrahim Munis ise ikinci günde de fuara yoğun bir ilginin olduğunu söyledi. Munis, "Bir öğretmen olarak da öğrencilerimin buraya gelmesini tavsiye ediyorum. Kitap severler ile kitap fuarında bir arada olmaktan dolayı mutluyuz" diye konuştu.
Milletin kitap okumaya aç olduğunu ifade eden Munis, bu tür kitap fuarlarının da bu açlığı gidermek için güzel bir fırsat olduğunu dile getirdi. Munis, "İsmail Ebul-İz El-Cezeri, Melaye Ciziri, Şeyh Abdulhakim El-Cezeri’nin memleketi olan Cizre’de bu fuarın açılması çok büyük bir ihtiyaçtı" şeklinde konuştu.
Etkinlik kapsamında yazar Sadık Yalsızuçanlar, Alaattin Büyükkaya ve Serdar Tuncer Sevgi Sokağındaki söyleşi programında sevenleri ile bir araya geldi.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Tarihi Bir Mekân: Şeyh Tahir Halvet Baba Türbesi

2025-11-17 15:21 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Lahor Bitkisiyle Yapılan Mardin Badem Şekerleri İlgi Görüyor

2025-11-18 15:03 - Diyarbakır

Mansur Yavaş’tan Mecliste Gergin Anlar ve Ulaşımda “Ücretsiz Taşıma” Mesajı

2025-11-21 15:40 - Siyaset

2026 Dünya Kupası Avrupa Elemeleri’nde günün sonuçları

2025-11-19 01:12 - Spor

Yeniden Refah Partisi'nde "İstifa depremi"! O ildeki 5 ilçe başkanı birden bıraktı

2025-11-22 15:36 - Siyaset

Öğrencilere ücretsiz kurs desteği

2025-11-17 11:53 - Eğitim

Japonya’da Şiddetli Yangın: 170 Ev Zarar Gördü, Yüzlerce Kişi Tahliye Edildi

2025-11-19 10:41 - Dünya

Hani’de Yeni Devlet Hastanesinde Geri Sayım

2025-11-17 15:46 - Diyarbakır

Bismil Kız MTAL, Mezopotamya Aşçılık Yarışması’ndan Bronz Madalyayla Döndü

2025-11-21 22:38 - Diyarbakır

CHP kapatılabilir mi: Gökhan Günaydın rest çekti

2025-11-20 14:00 - Siyaset

İlgili Haberler

Nesli tükenme tehlikesi altındaki geyik böceği Gördes’te görüldü

15:11 - Kültür Sanat

Kars’taki Tarihi Ani Ören Yeri ziyaretçilerini ağırlıyor

05:06 - Kültür Sanat

Emekli oldu memleketine döndü

08:59 - Kültür Sanat

Babasının fabrikasının duvarlarında başladığı sanatı çocuklar için sokağa taşıdı

11:41 - Kültür Sanat

Arsuz’da çinicilik yeniden hayat buldu

08:35 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Soğuk Baklavaya İlgi Arttı

15:43 - Diyarbakır

Çınar Çevre Yolunda Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Engelli Bireyleri Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 19 Yaralı

15:32 - Diyarbakır

Çermik’in Yöresel Pekmezleri Tezgâhlarda Yerini Aldı

15:19 - Diyarbakır

Çermik’te Kavurucu Sıcaklar Esnafın İşlerini Yavaşlattı

15:17 - Diyarbakır