?>

Çölleşme ve suların çekilmesinin neden kaynaklanıyor?

Küresel ısınma ve suların çekilmesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Bursa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Fevzi Çakmak; suyu, toprağı ve havayı kirletmeden, yok etmeden, onunla barışık, sürdürebilir bir yaşamı sağlamak gerektiğini belirtti.

Güncel - 2 yıl önce

Bursa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Fevzi Çakmak, küresel ısınma, çölleşme ve kuraklık hakkında İLKHA'ya değerlendirmelerde bulundu. 
Su kaynaklarının giderek azalacağını ifade eden Çakmak, insanoğlunun eliyle doğanın, yeşil alanların, ormanların ve sulak alanların tahrip edilmesiyle beraber bu etkinin daha da katlanarak büyüyeceğini söyledi.
"İnsanoğlunun eliyle doğa, yeşil alanlar ve sulak alanların tahrip edilmesiyle beraber bu etki daha da katlanarak büyüdü"

Bursa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Dr. Fevzi Çakmak
Sanayileşme ve kentleşmeyle birlikte yoğun bir şekilde kullanılan fosil yakıtların çevreye yaydığı karbon salınımının olduğunu belirten Çakmak, "Tüm bunların yanı sıra insanoğlunun eliyle doğayı, yeşil alanları, ormanları ve sulak alanları tahrip, yok edilmesiyle beraber bu etki daha da katlanarak büyüdü. Bunların sonucunda da küresel ısınma dediğimiz olayla karşı karşıya gelmiş durumundayız." dedi.
"Eğer doğayı tahrip etmeye devam edersek bu gibi sorunlarla boğuşmaya devam edeceğiz"
Küresel ısınmanın beraberinde getirdiği, doğal afetler dediğimiz ve kimi zaman aşırı yağışlar, deprem, sel ve kuraklık ile karşımıza çıkan felaketlerin karşımıza çıkacağını söyleyen Çakmak, "Bu şekilde de ne yazık ki bundan sonraki süreçlerde de eğer doğayı tahrip etmeye devam edersek bu gibi sorunlarla boğuşmaya devam edeceğiz. Bir an önce aklımızı başımıza alıp doğayla barışık bir yaşam sürmeye gayret göstermemiz gerekiyor." diye belirtti.
"Suyu toprağı ve havayı kirletmeden, yok etmeden, onunla barışık, sürdürebilir bir yaşamı sağlamak gerekir"
Doğayla barışık yaşamak ve doğaya sahip çıkmak gerektiğini belirten Çakmak, "Sadece doğada bizim değil, bundan sonraki süreçte de sürdürebilir bir yaşam olması için kendimizden sonrası tufan dememiz gerekiyor. Suyu, toprağı, ve havayı kirletmeden, yok etmeden, onunla barışık, sürdürebilir bir yaşamı sağlamamız gerekiyor." diye konuştu.
Haftanın Öne Çıkanları

Sosyal medyada doğru bilgiye ulaşmak zorlaştı

2024-01-22 10:15 - Bilim ve Teknoloji

O ilimizde uzay yolculuğu sevinci

2024-01-19 12:30 - Bilim ve Teknoloji

Teknolojik aletlerin kullanılması ders başarılarını çok etkiliyormuş

2024-01-21 11:35 - Bilim ve Teknoloji

Türkiye’nin ilk uzay yolculuğu

2024-01-16 15:38 - Bilim ve Teknoloji

Türkiye'nin ilk insanlı uzay yolculuğu bu gece başladı

2024-01-19 09:36 - Bilim ve Teknoloji

Gezeravcı'yı taşıyan kapsül, Uluslararası Uzay İstasyonu'na kenetlendi

2024-01-20 14:30 - Bilim ve Teknoloji

İlk uzay yolculuğuna saatler kaldı

2024-01-17 16:04 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakırlı polis müdürü 1. Sınıf emniyet müdürlüğüne terfi etti

2024-01-17 11:33 - Güncel

Boran Et Diyarbakır’dan tüm Türkiye'ye kırmızı et satıyor

2024-01-23 00:46 - Ekonomi

T.C. ERGANİ 1. ASLİYE HUKUK MAHKEMESİNDEN İLAN

2024-01-19 03:00 - Resmi ilanlar

İlgili Haberler

Milyonluk Sokak Hayvanları Doğal Yaşam Alanı ortada kaldı

00:45 - Güncel

Şamil Tayyar'dan CHP'ye uyarı

15:00 - Güncel

Levent Gültekin’in hedefinde yine Özgür Özel var

14:55 - Güncel

Dev kazanlar, ihtiyaç sahipleri için kaynıyor

10:49 - Güncel

Sokak sokak dolaşıp börek topladılar

10:52 - Güncel

Günün Manşetleri

Amedspor Evinde Manisa FK’yı 2-0 Mağlup Etti

00:57 - Diyarbakır

Tır Otomobilin Üzerine Devrildi: Faciadan Dönüldü

19:56 - Diyarbakır

Kayapınar’da Enerji Trafosu Alevlere Teslim Oldu

16:49 - Diyarbakır

Hazro Belediyesi’nden Ramazan’da 1000 Aileye Gıda Desteği

16:39 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan Net Galibiyet

16:38 - Diyarbakır