?>

Çözüm Sürecinde İsmi Geçmeyen Demirtaş Hakkında Şaşırtan Yorumlar

DEM Parti’nin ve terör örgütü elebaşı Abdullah Öcalan’ın yeni süreçte Selahattin Demirtaş’ın adını anmaması dikkat çekti. Silivri Cezaevi’nde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı’yı ziyaret eden DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, bu durumu “garip ve çarpıcı” sözleriyle değerlendirdi.

Siyaset - 1 yıl önce

Yeni çözüm süreci tartışmalarının yeniden gündeme geldiği bu dönemde, DEM Parti’nin ve cezaevindeki PKK elebaşı Abdullah Öcalan’ın tutuklu eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a yönelik sessizliği kamuoyunun dikkatinden kaçmadı.
DEM Parti Milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Silivri Cezaevi'nde tutuklu bulunan gazeteci Fatih Altaylı'yı ziyaret etti. Ziyaretin ardından Altaylı, konuyla ilgili değerlendirmelerini kamuoyuyla paylaştı.
Altaylı, Gergerlioğlu ile yaptığı görüşmede en dikkat çeken konunun, ne Öcalan’ın ne de DEM Parti heyetinin sürecin başından bu yana Demirtaş’ın ismini dahi anmaması olduğunu belirtti. “Bu kadar açık etmeleri çok garip” ifadesini kullanan Altaylı, bunun uzun süredir tahmin edilen bir kırılmayı gözler önüne serdiğini belirtti.

“DEMİRTAŞ UNUTULMUŞ GİBİ”

Fatih Altaylı, konuyla ilgili şu dikkat çekici yorumda bulundu: “Öcalan'ın Demirtaş'ı sevmediğini ve hatta kıskandığını uzun zamandır tahmin ediyorduk. Ancak bu kadar net bir biçimde sürece dahil edilmemesi dikkat çekici. DEM Partisi’nin de Demirtaş’a karşı duyarsız bir tutum sergilediği izlenimi var. Genç tabanın bu duruma tepkili olduğunu tahmin ediyorum.”
Altaylı, ayrıca yeni sürecin güvensizliklerle yürütüldüğüne işaret etti. Özellikle Meclis Başkanı'nın PKK’ya yönelik açıklamalarının hem örgüt hem de DEM Parti içinde rahatsızlık yarattığını aktaran Altaylı, “DEM ve PKK, AKP'nin samimiyetine inanmıyor. Öcalan ise örgütü bu sürece ikna etmeye çalışıyor” yorumunu yaptı.

YENİ SÜREÇTE DEMİRTAŞ'IN ROLÜ YOK MU?

Kamuoyunda “yeni çözüm süreci” olarak yorumlanan gelişmelerin hız kazandığı bir dönemde, Selahattin Demirtaş gibi sembol bir ismin sürecin tamamen dışında tutulması, hem siyasi kulislerde hem de DEM seçmeni arasında ciddi soru işaretlerine neden oluyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Depremin Ardından Felaket: Dev Yanardağ Uyandı!

2025-07-30 17:01 - Dünya

Batman’da Hobi Bahçelerine Yıkım Şoku

2025-07-30 14:20 - Bölge

Diyarbakır’ın Kavurucu Sıcağında Kurutuluyorlar

2025-07-30 10:38 - Diyarbakır

Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığına Tümgeneral Hekimoğlu Atandı

2025-07-31 12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da artık bıçak kemiğe dayandı Gazze İçin Ayağa Kalkıldı

2025-07-28 10:51 - Diyarbakır

Yaşlı bireylere yönelik gezi

2025-07-31 12:29 - Güncel

Diyarbakır'da havuz yoksa römork var

2025-07-29 11:02 - Diyarbakır

Ormanın sessiz bekçisi fotokapana takıldı!

2025-08-01 11:44 - Güncel

Diyarbakır’da Otomobile Çarpan Taksi Yan Yattı

2025-07-28 14:44 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Mobilya Atölyesindeki Yangın Kontrol Altında

2025-07-27 14:11 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Bakan Göktaş: Terörsüz Türkiye, huzurun, bereketin, birlik ve beraberliğin hakim olduğu bir Türkiye demektir

10:26 - Siyaset

Darende’de tarih ve kültür üzerine anlamlı buluşma

10:07 - Siyaset

SON DAKİKA: AK Parti Sur İlçe Başkanlığına Mücahit Alakuş atandı

17:55 - Siyaset

Bakan Gürlek’ten Adaletin Yüzyılı mesajı

15:41 - Siyaset

Başkan Çavuşoğlu’ndan Çıtak ve Kıralan Atıksu Arıtma Tesisi müjdesi

10:14 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da araçtan 14 kilo 420 gram esrar çıktı

16:46 - Diyarbakır

Diyarbakır’da mezar taşlarında yeni dönem

16:17 - Diyarbakır

Bağlar’da kaldırımlar otoparka döndü

16:04 - Diyarbakır

Diyarbakır’da izcilik çocuklara sorumluluk kazandırıyor

15:19 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi’nde TEKNOFEST düzenlemesi

14:42 - Diyarbakır