?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Hiçbir Kesimi Enflasyona Ezdirmeyeceğiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücretliden memura, emekliden işçiye toplumun tüm kesimlerinin alım gücünü koruyacaklarını belirterek enflasyonu kalıcı olarak tek hanelere indirme hedefini vurguladı.

Siyaset - 1 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, G20 Liderler Zirvesi kapsamında gerçekleştirdiği Brezilya ziyareti dönüşünde gazetecilere önemli açıklamalarda bulundu. Ekonomi gündemine ve asgari ücrete ilişkin değerlendirmelerde bulunan Erdoğan, vatandaşların alım gücünü koruma konusunda kararlı olduklarını vurguladı.  

"Amacımız Alım Gücünü Kalıcı Olarak Artırmak" 

Enflasyonu tek haneli rakamlara düşürme hedefini yineleyen Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Bizim amacımız vatandaşımızın, toplumun tüm kesimlerinin alım gücünü kalıcı olarak artırmaktır. Bunun yolu enflasyonu kalıcı bir şekilde tek haneye indirmekten geçer. Mayıs ayından bu yana enflasyonda düşüş var ve bu süreç devam edecek" dedi. Erdoğan, 2025 yılına kadar uygulanan para ve maliye politikalarının etkisiyle enflasyonda daha belirgin bir düşüş yaşanacağını ifade etti.  

"Asgari Ücretliyi Enflasyona Ezdirmedik" 

Asgari ücrette yapılan zam oranlarına da dikkat çeken Cumhurbaşkanı, "Geçen sene asgari ücrete yüzde 107,5 zam yaptık. O dönemde enflasyon yüzde 65'ti. Bu yıl ise yüzde 49 zam verdik ve şu an itibarıyla enflasyon yüzde 49'un altında seyrediyor. Bu yıl da vatandaşlarımızı enflasyona ezdirmedik, bundan sonra da ezdirmeyeceğiz" ifadelerini kullandı.  
Erdoğan, çalışanların alım gücünü koruma çabalarının muhalefet tarafından istismar edildiğini belirterek, "Biz enflasyonun üzerinde bir düzenleme ile çalışanlarımızı desteklemeye devam edeceğiz. Ancak aslolan, enflasyonu kalıcı olarak düşürmektir" dedi.  

Kırmızı Et Fiyatlarına Çözüm: Büyükbaş Hayvan İthalatı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, kırmızı et fiyatlarının makul seviyelere çekilmesi için yeni bir adım atılacağını duyurdu. Erdoğan, "Tarım ve Orman Bakanımız İbrahim Yumaklı ile değerlendirmeler yaptık. Vatandaşın kırmızı ete daha uygun fiyatlarla ulaşabilmesi için gerekirse Uruguay ve Brezilya gibi ülkelerden büyükbaş hayvan ithalatı yapacağız" açıklamasını yaptı.  
Enflasyonla mücadelede kararlılık mesajı veren Cumhurbaşkanı Erdoğan, temel gıda ürünlerinde enflasyonun düşme eğiliminde olduğunu, yüksek oranların daha çok kira ve özel eğitim gibi hizmet sektörlerinde görüldüğünü belirtti.  
Son olarak, enflasyondaki düşüş trendinin kalıcı olacağına olan inancını dile getiren Erdoğan, vatandaşlara bu konuda güven verdi.
Haftanın Öne Çıkanları

Ramazan Hoca'nın kabri nerede!

2024-11-13 17:47 - Diyarbakır

Diyarbakır 'da kaç Peygamberin kabri var?

2024-11-14 16:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tescilli Delileri

2024-11-19 19:58 - Diyarbakır

Dolandırıcılığa Karşı Yapay Zekalı Robot

2024-11-17 18:23 - Bilim ve Teknoloji

Haber Nedir ve Nasıl Yazılır?

2024-11-19 13:29 - Diyarbakır

Biyolojik yaş tükürük örneğiyle tespit edilecek

2024-11-20 12:33 - Bilim ve Teknoloji

9 günlük ara tatilde rekor ziyaretçi

2024-11-17 15:20 - Bölge

Diyarbakır Cezaevi Üst Köşe'nde Olaylı Anlar

2024-11-17 16:47 - Diyarbakır

Diyarbakır’da tren otomobile çarptı

2024-11-19 12:53 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Rojin'in otopsi raporu çıktı

2024-11-14 15:34 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Başkan Şireci, Kemah Yücebelen yol genişletme çalışmalarını inceledi

06:43 - Siyaset

CHP’de “abi tavsiyesi” krizi: Gürsel Tekin’in mesajı Berkay Gezgin’i kızdırdı

11:52 - Siyaset

Erzincan’a yeni Kültür Merkezi Projesi hazır

08:48 - Siyaset

Adalet Bakanı Tunç, adliye temel atma töreni için Bayburt’ta

08:28 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, CHP’ye Sert Tepki Gösterdi: "Celladı Aynada Göreceksiniz"

20:20 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Güvercin Tutkusu: Araç Fiyatına Hızmalı Kuşlar

11:59 - Diyarbakır

Diyarbakır Adliyesinde Şok Skandal: 793 Kalaşnikof Mermisi Kayıp

11:55 - Diyarbakır

Ergani Sulh Ceza Hakimi Tosunoğlu, tabur ve ilçe jandarma komutanını ağırladı

11:45 - Diyarbakır