?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan, sağlık çalışanları ile iftar programında konuştu: 42 bin sağlık personelimizin atamasını yapıyoruz

Sağlık çalışanları ile iftar programında konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan, "Yeni katılımlarla sağlık ordumuzu güçlendiriyoruz. 42 bin sağlık personelimizin atamasını yapıyoruz." ifadelerine yer verdi.

Siyaset - 3 yıl önce

Erdoğan'ın açıklamalarından öne çıkanlar şöyle:
Pek çok sınamadan geçtik. Koronavirüs salgınından biz de olumsuz etkilendik. Salgın döneminde hiçbir vatandaşımızı sahipsiz bırakmadık. Sağlık hizmetlerine ulaşamayan, aşıya erişemeyen insanımız olmadı. Ekonomik bakımından bizden çok daha ilerde olan ülkelerdeki vahim görüntüler hamd olsun bizde yaşanmadı. Bu salgını takdire şayan bir kabiliyet ile yönetmeyi başardık. 6 Şubat tarihimizin en kara günlerinden birini yaşadık. Şu an aramızda o can kayıplarını yaşayan kardeşlerimiz var. Doktor arkadaşlarımız hemşirelerimiz var. Depremde hayatını kaybeden vatandaşlarımızın içinde 505 de sağlık personelimiz bulunuyor. Onlar şehadet şerbetini içtiler. Türkiye Cumhuriyeti yüzyılın sağlık krizinde olduğu gibi asrın felaketinde başarılı bir imtihan veriyor. Bunu sadece biz söylemiyor yurt dışından ülkemize gelen isimler de bunu söylüyor. Sağlık ordumuz yine bu süreçte en ön safta yer aldı. Şehir hastanelerimizin faydasını deprem sürecinde bir kez daha gördük. 22'si halen aktif olan 34 sahra hastanesi kurduk. Kocaeli'nde yeni şehir hastanemizi açıyoruz. İnşallah 28'inde burası kadar büyük olmasa da vatandaşlarımızın hizmetine girecek.
Kimi çevrelerin mesnetsiz saldırılarına rağmen bu devasa sağlık yatırımlarını ülkemize kazandırmaktan gurur duyuyoruz. İnşa çalışmalarımıza iftira atanları milletimizin vicdanına havale ediyoruz. Kimi insan iş yapar kimisi ise dedikodu yapar, laf yapar. Bizim boşa geçirecek vaktimiz yok. Biz nasıl salgında rekor sürelerde hastanelerimizi devreye aldıysak, şimdi de söz verdiğimiz projeleri zamanında bitirip hizmete açacağız. Salgında depremde afette milletimizin imdadına koşan sağlık çalışanlarımızı asla ihmal edemeyiz.
Yeni katılımlarla sağlık ordumuzu güçlendiriyoruz. Türkiye genelinde 42 bin 500 sağlık personeli alıyoruz.
Bunlardan 2 bin 832 sürekli işçi, 9 bin 59 sözleşmeli sağlık personelinin atamasını deprem bölgesindeki illere yapacağız. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Kilis’te yaşanan cinayette yakalanan 2 zanlı tutuklandı

2023-04-07 01:48 - Güncel

Diyarbakır’da Ramazan hasbihalleri yoğun ilgi gördü

2023-04-02 13:08 - Kültür Sanat

Havaların ısınmasıyla fide satışları başladı

2023-04-07 16:14 - Ekonomi

Kaldırılan enkazlar sonrası Nurdağı'nın son hali havadan görüntülendi

2023-04-07 17:37 - Güncel

Meteorolojiden kuvvetli yağış uyarısı

2023-04-03 07:51 - Güncel

UNICEF: Rusya-Ukrayna Savaşı'nda ölen çocuk sayısı 500'ü geçti

2023-04-04 17:02 - Güncel

Hatay Defne Devlet Hastanesi inşaatı devam ediyor

2023-04-05 06:01 - Güncel

Surlarda moloz ayrıştırma ve belgeleme çalışmaları başladı

2023-04-05 11:21 - Kültür Sanat

Bakan Soylu: “Hatay hariç diğer illerde Ramazan ayında enkaz kaldırmayı bitireceğiz” (Videolu)

2023-04-01 15:53 - Siyaset

Şanlıurfa’da sel ve depremden etkilenen yapılar yıkılıyor

2023-04-05 14:35 - Güncel

İlgili Haberler

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kosova Başbakanı Kurti ile görüştü

23:33 - Siyaset

Emine Erdoğan, Brezilya Devlet Başkanı’nın eşi Silva ile görüştü

23:46 - Siyaset

Ali İhsan Yavuz’dan Ağrı’da seçim ve anayasa mesajı

23:53 - Siyaset

Bakan Yumaklı, Erzincan’da gençlerle buluştu

01:15 - Siyaset

Soylu: 1960 Darbesi Batı’nın Katliamıdır

14:40 - Siyaset

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Anzele’de sessiz günler

17:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da durak çilesi: Güneş altında bekliyorlar

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da faciadan saniyelerle kurtuldu

16:49 - Diyarbakır

54 Bin Kilometrelik Kültür Yolculuğu: Koçerlerin Hikâyesi Kitap Oldu

15:33 - Diyarbakır