?>

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye olarak 7 Ekim’den beri İsrail’e en sert tepkiyi gösteren ülkelerden biriyiz

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mardin 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Meydanı’nda düzenlenen mitingde halka seslendi.

Siyaset - 3 yıl önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şırnak’ın ardından Mardin’de 15 Temmuz Demokrasi ve Şehitler Parkı’nda düzenlenen mitingde halka seslendi.
Ülke olarak Filistin’in hep yanlarında olduklarını belirten Erdoğan, “Türkiye olarak ilk günden beri İsrail’e en sert tepki gösteren ülkelerden biriyiz. Filistin’i savunduk, Filistin davasına sahip çıktık. Her kim bu milletin Gazze ve Filistin davasındaki gayretini sorguluyorsa açıkça kendi insanına hakaret ediyor demektir. Her kim, doğruluğuna yanlışlığına bakmadan.” şeklinde konuştu.
Ramazan-ı Şerif ayını Gazze başta olmak üzere yaşanılan çatışmalar sebebiyle buruk geçtiğini dile getiren Erdoğan, “Pazartesi itibariyle 11 ayın sultanı Ramazan-ı Şerife kavuştuk. Ramazan-ı Şerif’in hayırlı olmasını diliyorum. Müslümanlar olarak birlik ve beraberlik duygusunu daha fazla yüreğimizde hissediyoruz. Ancak Gazze başta olmak üzere etrafımızdaki çatışmalar sebebiyle bu Ramazan-ı Şerife de buruk girdik. Görül coğrafyamızda istikrarsızlık hakim. Suriye 13 yıldır barışa hasret kaldı. Irak’da etnik çatışmalar sürüyor. Rusya Ukrayna savaşı 3. Yılına girdi. Tüm bunlar yaşanırken İsrail Filistin’i vurdu. Bu güne kadar Filistin’e en büyük desteği Türkiye olarak biz yaptık, yapmaya devam ediyoruz. Türkiye’nin Filistin davasına verdiği güçlü desteğin şahidi bizzat Filistinli kardeşlerimizdir. Biz Filistinli kardeşlerimizin hak ve hukuk mücadelesini gençlik yıllarımızdan beri biliyoruz. Her aşamada Filistin’i savunduk ve Filistin davasına sahip çıktık. Ömrümüzü adadığımız bu davada kendini bilmez hadsizler farklı şeyler söylüyor. Hiçbir şey yapmadılar diyen alenen iftira atmaktır. Hamas terör örgütüdür diyen CHP’nin listesinden meclise girenler, kusura bakmasınlar ama Filistin konusunda bize ders veremezler. Hem Filistin’e yardım etmediler diyeceksiniz hem de Filistinlilere terörist diyenlere seçim kazandıracaksınız bunun adı ahlaksızlıktır.” ifadelerini kaydetti. 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır Gazi Yaşargil Hastanesinde Yeni Tedavi Yöntemi: Kolin PET

2024-03-13 11:18 - Sağlık

Diyarbakır'da Ramazan Pidesi ne kadar!

2024-03-11 11:49 - Diyarbakır

Koçak Pırlanta Diyarbakır’da açıldı

2024-03-09 15:25 - Diyarbakır

Yunanistan'ın geri ittiği düzensiz göçmenler kurtarıldı

2024-03-09 11:07 - Güncel

Kurt ahırdaki sürüye saldırdı

2024-03-13 14:53 - Asayiş

Diyarbakır'da ipek kozası gelinlikler!

2024-03-11 10:24 - Diyarbakır

İstanbul'da organize suç örgütlerine operasyon: 27 gözaltı

2024-03-09 08:18 - Güncel

Ramazan Ayında Diyarbakır'ın Tatlı Lezzetleri Sofraları Süslüyor!

2024-03-13 14:25 - Diyarbakır

Kayapınar Belediyesi U14 Basketbol Türkiye Yarı Finalleri'nde

2024-03-12 15:48 - Spor

40 yıldır kumrularla çocuk gibi ilgileniyor

2024-03-07 11:43 - Güncel

İlgili Haberler

Bakan Göktaş: Terörsüz Türkiye, huzurun, bereketin, birlik ve beraberliğin hakim olduğu bir Türkiye demektir

10:26 - Siyaset

Darende’de tarih ve kültür üzerine anlamlı buluşma

10:07 - Siyaset

SON DAKİKA: AK Parti Sur İlçe Başkanlığına Mücahit Alakuş atandı

17:55 - Siyaset

Bakan Gürlek’ten Adaletin Yüzyılı mesajı

15:41 - Siyaset

Başkan Çavuşoğlu’ndan Çıtak ve Kıralan Atıksu Arıtma Tesisi müjdesi

10:14 - Siyaset

Günün Manşetleri

Çocukların ilk gün heyecanına Mehmet Cansız da ortak oldu

17:00 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Gazze’nin hikâyesi tuvalden tarihe taşındı

16:14 - Diyarbakır

Çermik’te 300 öğrenciye okul çantası ve futbol topu desteği

14:44 - Diyarbakır

Diyarbakır'da yasa dışı bahis operasyonu: 10 şüpheli gözaltında

14:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da esnaftan örnek davranış

14:36 - Diyarbakır