?>

Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile Bir Dizi Atama ve Görevden Alma Yapıldı

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan Resmi Gazete kararnamesine göre, çeşitli bakanlıklar ve kurumlarda üst düzey atamalar ve görevden almalar gerçekleştirildi. Devlet Opera ve Balesi'nden Milli Eğitim Bakanlığı'na kadar birçok alanda değişiklikler yapıldı.

Güncel - 6 ay önce

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, imzasıyla bazı bakanlık ve kamu kurumlarına ilişkin atama ve görevden alma kararlarını içeren bir kararnameyi Resmi Gazete’de yayımladı. Yayımlanan kararlar, birçok alanda önemli değişikliklere yol açtı.

Devlet Opera ve Balesi'nde Görev Değişikliği

Kararnamede en dikkat çeken atamalardan biri, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürlüğü'nde gerçekleşti. Bedri Tan Sağtürk, 3 Sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 4. maddesi gereği görevden alındı. Sağtürk'ün yerine, Devlet Opera ve Balesi Genel Müdür Yardımcısı Ahmet Volkan Ersoy'un görevden alınmasının ardından Barış Salcan atandı.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nda Atamalar

Kültür ve Turizm Bakanlığı’nda da önemli atamalar gerçekleştirildi. Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdür Yardımcısı Hatice Dilek Karakuzu görevden alınırken, bu pozisyona Fatih Güvendi atandı. Ayrıca, Uludağ Alan Başkanı Bülent Çınar Çavuş'un görevine son verilirken, yerine Antalya İl Kültür ve Turizm Müdürü Candemir Zoroğlu getirildi.

Sağlık Bakanlığı'nda Başmüfettiş Ataması

Sağlık Bakanlığı’nda ise açık bulunan başmüfettişlik pozisyonuna Ahmet Hikmet Algan atandı. Bu atama, Sağlık Bakanlığı'ndaki idari yapılanmanın güçlendirilmesi adına bir adım olarak değerlendirildi.

Milli Eğitim Bakanlığı’nda Bir Dizi Atama

Milli Eğitim Bakanlığı’nda da dikkat çeken bir dizi atama gerçekleştirildi. Mesleki ve Teknik Eğitim Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Bal görevden alınırken, yerine Balıkesir İl Milli Eğitim Müdürü Murat Demir atandı. Ayrıca, Din Öğretimi Genel Müdür Yardımcılığına Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürü Ömer Akmanşen, Temel Eğitim Genel Müdür Yardımcılığına ise Mersin İl Milli Eğitim Müdürü Fazilet Durmuş getirildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüklerinde Değişiklikler

Bakanlık bünyesindeki il milli eğitim müdürlüklerinde de birçok atama yapıldı. Burdur İl Milli Eğitim Müdürü Muhammed Özdemirci, Mersin İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne atanırken, Burdur İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne Mehmet Necmeddin Dinç, Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğü'ne ise Önder Arpacı getirildi. Ayrıca, Kırklareli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Murat Altınöz, Muş İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne Kilis İl Milli Eğitim Müdürü Abdulkadir Altay atandı. Kilis İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne İbrahim Açıkgöz, Kocaeli İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ise Düzce İl Milli Eğitim Müdürü Emrullah Aydın atandı. Düzce İl Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ise Gülşen Özer atandı.

KAYNAK: İLKHA 
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır'daki silahlı saldırının nedeni ortaya çıktı

2026-01-15 12:26 - Diyarbakır

Ağrı’da Dondurucu Soğuk Hayatı Felç Etti

2026-01-13 13:12 - Bölge

Bağlar’daki Silahlı Saldırı Kamerada

2026-01-14 10:12 - Diyarbakır

Elazığ’da Kadınlara Kültürel Miras Desteği

2026-01-16 11:27 - Bölge

Diyarbakır’ı Ziyaret Eden Turistlere Sorduk

2026-01-14 13:52 - Diyarbakır

Emekli aylığına yeni formül!

2026-01-15 12:09 - Ekonomi

Meral Akşener yeniden sahalara mı dönüyor?

2026-01-13 13:51 - Siyaset

Ocak 2026 için en yüksek banka promosyonu belli oldu

2026-01-14 14:36 - Ekonomi

Kışın Vazgeçilmezi: Soba Üzerinde Demlenen Çaylar

2026-01-10 14:47 - Bölge

Ekipler Beytüşşebap'ta 2 Metreyi Aşan Karla Savaşına Devam Ediyor

2026-01-17 11:38 - Bölge

İlgili Haberler

Vali Tavlı: "15 Temmuz milli irade kahramanlarımız da sonsuza kadar minnetle anılacak"

15:22 - Güncel

6 mahalleye ulaşım sağlayan grup yoluna sıcak asfalt

15:38 - Güncel

Köylülerin ürettiği peynir coğrafi işaret tescili aldı

08:58 - Güncel

DOA ile 17 günde 33 milyon ambalaj geri dönüşüme kazandırıldı

11:31 - Güncel

Çinli genç Develi’de Müslüman oldu

11:32 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 400 Hektarlık Alan Zarar Gördü

13:16 - Diyarbakır

Diyarbakır'da yangın paniği!

13:15 - Diyarbakır

Tarlada korkutan yangın

13:12 - Diyarbakır

Tarlada korkutan yangın

13:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da alışveriş tercihi değişiyor

12:22 - Diyarbakır