Diyarbakır’ın doğal güzellikleriyle öne çıkan ilçelerinden Çüngüş, bu kez yaban hayatıyla gündemde. Karakaya Mahallesi ve Karakaya Barajı Siteleri civarında bir araya gelen dağ keçileri, sürü halinde görüntülendi. Görüntüleyen vatandaş Mesut Yiğit, cep telefonu ile kayda aldığı anları paylaşarak bölgedeki yaban hayatının zenginliğine dikkat çekti.
Coğrafi yapısı ve yüksekliği ile Çüngüş, çeşitli yaban hayvanları için doğal bir yaşam alanı oluşturuyor. Dağ keçileri de bu türlerden biri olarak ilçenin en dikkat çekici yaban yaşam örneklerinden sayılıyor. Yetkililer, doğaya zarar veren kaçak avcılığa karşı sıkı önlemler alıyor. Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü, dağ keçilerini avlayan kişilere 940 bin TL’ye kadar para cezası uygulanacağını bildirdi.
Uzmanlar, bu tür görüntülerin hem ekosistemin sağlığı hem de doğa turizminin teşviki açısından büyük önem taşıdığını vurguluyor. Çüngüş’teki yaban hayatının korunması için hem vatandaşların duyarlı olması hem de yetkililerin denetimleri sürdürmesi gerektiği belirtiliyor.