?>

Datça’ya yeni hükümet konağı için inşaat başladı

Muğla’nın Datça ilçesinde uzun süredir gündemde olan Yeni Hükümet Konağı projesinde inşaat çalışmaları başladı. Hafriyat faaliyetlerinin başlamasıyla birlikte şantiye sahasında hareketlilik artarken, proje ilçede kamu hizmetlerinin daha düzenli ve erişilebilir hale gelmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Güncel - 7 ay önce

Muğla’nın Datça ilçesinde uzun süredir gündemde olan Yeni Hükümet Konağı projesinde inşaat çalışmaları başladı. Hafriyat faaliyetlerinin başlamasıyla birlikte şantiye sahasında hareketlilik artarken, proje ilçede kamu hizmetlerinin daha düzenli ve erişilebilir hale gelmesi açısından önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.
İnşaat çalışmalarının başlamasının ardından Datça Kaymakamı Murat Atıcı, hükümet konağı inşaat alanını ziyaret ederek yürütülen hafriyat çalışmalarını yerinde inceledi. Toplam 6 bin 706 metrekare kapalı alan üzerine inşa edilecek yeni kamu kompleksi, tamamlandığında kaymakamlık, adliye ve emniyet birimlerini tek çatı altında toplayacak. Böylece ilçe genelinde dağınık halde yürütülen kamu hizmetleri modern, koordineli ve vatandaş odaklı bir yapıya kavuşmuş olacak.
Projenin, Muğla Valiliği himayesinde ve Datça Kaymakamlığı koordinasyonunda yürütüldüğü belirtilirken, ilk etapta 2026 yılında yapılması planlanan ihalenin yapılan girişimler sonucunda bir yıl öne çekildiği öğrenildi.
Yeni hükümet konağının; engelli erişimine uygun, enerji verimli, sürdürülebilir ve çağdaş mimari anlayışla tasarlandığı ifade edildi. Datça’nın kent dokusuyla uyumlu yapısıyla dikkat çekmesi beklenen kompleksin, hem kamu kurumlarının verimliliğini artırması hem de vatandaşların günlük işlemlerini kolaylaştırması hedefleniyor.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Ergani'den Bölgeye 24 Saat Hizmet

2025-11-30 13:07 - Diyarbakır

Bakan Yerlikaya: 346 şüpheliyi yakaladık

2025-11-30 14:52 - Siyaset

Muharrem İnce’ye verilen görev! CHP’de değişim

2025-11-30 15:36 - Siyaset

Atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı

2025-11-29 14:24 - Siyaset

Gülistan Koçyiğit İmralı ziyaretinde neler yaşandığını anlattı!

2025-11-28 15:18 - Siyaset

Papa 14. Leo İstanbul'da! İlk durağı bakın neresi oldu

2025-11-28 15:24 - Siyaset

Baykal ve Kılıçdaroğlu döneminde olmamıştı

2025-11-30 15:41 - Siyaset

Diyarbakır’da Hasır Örme Geleneği Yaşatılıyor

2025-11-26 13:11 - Diyarbakır

Bilal Erdoğan’dan Cumhurbaşkanlığı Adaylığı İddialarına Yanıt

2025-12-02 15:01 - Siyaset

Tarihi Ziyaret: Papa 14. Leo’nun Türkiye Mesajı Dünyada Yankı Uyandırdı

2025-11-27 17:39 - Siyaset

İlgili Haberler

Köylülerin ürettiği peynir coğrafi işaret tescili aldı

08:58 - Güncel

DOA ile 17 günde 33 milyon ambalaj geri dönüşüme kazandırıldı

11:31 - Güncel

Çinli genç Develi’de Müslüman oldu

11:32 - Güncel

Milas’ta yaban domuzları futbol sahasını mesken tuttu

11:33 - Güncel

Akçakoca’da yaban domuzu sürek avı yapılacak

11:34 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Karanlık Odadan Dijital Dünyaya

10:17 - Diyarbakır

12 İlin Bayileri Diyarbakır'da Aynı Masada Buluştu

09:49 - Diyarbakır

Sazlıkta Başlayan Yangın Ağaçlık Alana Sıçradı

17:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 40 Dereceyi Aşan Sıcaklarda Çocukların Serinleme Adresi Süs Havuzu Oldu

14:38 - Diyarbakır

Diyarbakır Karpuzunda Bereketli Hasat Başladı

12:57 - Diyarbakır