?>

Depremden sonra turizmde hareketlilik başladı (Özel Haber)

Kahramanmaraş merkezli depremlerden sonra hasar gören Diyarbakır’da Ramazan Bayramı sonrasında turizm hareketliliği başladı.

Kültür Sanat - 3 yıl önce

6 Şubat tarihinde meydana gelen yıkıcı depremlerle birlikte 11 ilde turizm sektörü durma noktasına geldi. Deprem felaketinin ardından Diyarbakır turizmi yeniden canlandı. Tarihi ve turistik mekanların az hasar gördüğü kentte, seçimden sonra turizm seviyesinin yüzde 100’e yükselmesi bekleniyor.
Yaklaşan 14 Mayıs seçimlerinden ötürü turizmin az da olsa etkilendiğini dile getiren sektör temsilcileri, şehirlerde seçim çalışmalarının gezi turlarını etkilediğinden dolayı birçok kişinin gezi planını seçim sonrasına ertelediğini ifade etti.
Turizm Otel Yöneticileri Derneği Güneydoğu Anadolu Diyarbakır Bölge Başkanı ve Prestij Otel Genel Müdürü Kadri Varçin,, Diyarbakır’da son 10 gündür turizmde rahatlamanın söz konusu olduğunu söyledi. 
Deprem felaketiyle turizm sektörünün sekteye uğradığını belirten Varçin, “Diyarbakır kültür ve medeniyetler şehridir. Pandemiden sonra bir hareketlilik söz konusuydu. Deprem felaketiyle birlikte yüzde 100 diyebileceğimiz seviyede bir durgunluk oluştu. Bayram itibariyle de kentte bir hareketlilik başladı diyebiliriz. Bayram öncesi depremin etkileri devam ediyordu. Bu etkiyle kimse bir yere gidemedi. Bayramla birlikte aile ziyaretlerini fırsat bilen vatandaşlar kendilerine tatil ortamı oluşturdu. Herkes birbirine bakarak bir hareketliliğin olduğunu görünce turizmde az da olsa canlılık oluştu. Son 10 gündür Diyarbakır’da turizm konusunda bir rahatlama var” dedi.
Seçimden sonra turizmdeki hareketliliğin geçmiş senelerle aynı seviyeye gelebileceğini dile getiren Varçin, “Bu sene kentimizde oluşan yoğunluk yüzde 100 seviyelerine ulaşmadı. Artışın oranı yüzde 10-20’dir. Bu oranı yüzde 60 seviyelerinde bekliyorduk. Artışın olmamasını seçime bağlıyoruz. Gezi düzenlenen şehirlerde seçim çalışmaları olduğu için insanlar gezme fırsatı bulamıyor. Seçimden dolayı 14 Mayıs’a kadar ufaktan bir artış olur. Şu an için geçen seneye göre yüzde 90 düşüş var. En büyük nedeni dediğimiz gibi depremdir. Seçimden sonra geçen senelerle aynı seviyeye gelmesini bekliyoruz” ifadelerine yer verdi.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da depremzedelerin evine dadanan 10 zanlı tutuklandı

2023-05-01 17:10 - Güncel

MEB'de 3 bin 85 sözleşmeli aşçı yardımcısı aşçı kadrosuna atandı

2023-05-01 13:39 - Güncel

Doğu bölgeleri için kuvvetli yağış uyarısı

2023-04-30 06:19 - Güncel

Otomobil park halindeki araca çarptı: 1 ölü

2023-05-05 11:17 - Güncel

Adıyaman'da kurulan konteyner kentlerde 24 bin depremzede kalıyor

2023-04-29 14:55 - Güncel

IMF, Türkiye'ye dair büyüme tahminlerini revize etti

2023-04-30 00:17 - Güncel

Bingöl'de iki otomobil çarpıştı: 10 yaralı

2023-05-01 09:15 - Güncel

Suriye şehitleri memleketlerine uğurlandı

2023-05-01 12:30 - Güncel

Bitlis'te 9 kilogram eroin ele geçirildi

2023-05-01 15:14 - Güncel

Malatya'da 4,4 büyüklüğünde deprem

2023-05-02 06:17 - Güncel

İlgili Haberler

Merkezefendi’de halk oyunları kurs kayıtları başladı

10:28 - Kültür Sanat

Çömleğin kalbi Menemen, 45 ülkeyi buluşturacak

10:16 - Kültür Sanat

"Ankara’da deniz mi vardı?" sözü gerçek oldu: 66 milyon yıllık fosil bulundu

10:17 - Kültür Sanat

Tuzla 3’üncü Mercan Caz Günleri coşkusu Ezginin Günlüğü’yle sona erdi: "Tuzla’da sanat, yeşil ve eğlence var"

10:27 - Kültür Sanat

Kutnu kumaşının küçük parçaları geri dönüşümle hediyelik eşyaya dönüşüyor

10:02 - Kültür Sanat

Günün Manşetleri

Yıkımın Ortasında Eğitimi Sürdürme Mücadelesi

20:56 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın enerji talepleri Bakan Bayraktar’a taşındı

17:21 - Diyarbakır

TEKNOFEST 2026’nın teknoloji finalleri Diyarbakır’da başladı

16:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da hafif ticari araç refüje çarpıp yan yattı: 1 yaralı

15:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kahve zarflarına Osmanlı dokunuşu

15:52 - Diyarbakır