?>

Depremin gizli kahramanları ve Ramazan’ın hizmetkarları: Aşçılar

Depremzedelerin aş ihtiyaçlarını karşılayan, mübarek Ramazan ayının hizmetkarları aşçılar, bu işi hiçbir ücret talep etmeden yaptıklarını, bu işi Allah rızasını gözeterek yaptıkları için de oruçlu olmalarına rağmen yorulmadıklarını söylediler.

Güncel - 3 yıl önce

6 Şubat’ta Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan merkezli depremlerin açtığı yaraları sarma çalışmaları devam ediyor. Depremin ilk günlerinden beri depremzedelere "Umut" olmak için sahaya inen İslami yardım kuruluşlarından Umut Kervanı, İho Ebrar, Yetimler Vakfı ve Avrupa Yetim Eli hizmetlerini sürdürüyor.
Ramazan ayına girilmesiyle de çalışmalarına aralıksız devam eden kardeş yardım kuruluşları, on binlerce kişiye iftar ve sahur ikramında bulunuyor. Sürekli yapılan yemek ve iftar ikramlarına değiniliyor ancak bunu kimin ve nasıl yaptığı gündeme pek gelmiyor. Sahada görünmeyen ancak perde arkasında çalışan depremin gizli kahramanları ve mübarek Ramazan ayının hizmetkarları aşçılar İLKHA’ya konuştu.
“Allah rızasını gözeterek çalışmak ve kardeşlerimize hizmet etmek çok farklı bir duygudur”

İhsan Kaya

Depremzedelere yemek yapmak için İstanbul’dan Malatya’ya geldiğini belirten aşçılardan İhsan Kaya, “Aşçılık mesleğine 13 yaşında başladım. Mesleğe bazı dönemlerde ara verdim ama şimdi İstanbul’da bir şirkette devam ediyorum. Malum Ramazan ayındayız. İhtiyaç üzerine depremzede kardeşlerimize bir nebze de olsa katkı sunmak amacıyla Umut Kervanı aracılığıyla Malatya’ya geldik. Burada depremzede kardeşlerime iftar yemeği yapıyoruz. Sabah 10.00-11-00 gibi başlıyoruz iftar vaktine kadar çalışıyoruz. Tabi bunu hiçbir ücret talep etmeden sadece Allah rızasını gözeterek yapıyoruz. Günde 5 bin kişiye iftar yemeği hazırlıyoruz. Allah rızasını gözeterek çalışmak ve kardeşlerimize hizmet çok farklı bir duygudur. İnanın ücret karşılığı yapsaydık, böyle haz alamazdık. Normalde zahmetli bir mesleği icra ediyoruz ve oruçlu olarak günde 5 bin kişiye yemek yapıyoruz ama inanın Allah rızasını gözeterek yaptığımız için yorulmadığımızı söyleyebilirim. Çünkü canı gönülden çalışıyoruz. 5 gündür buradayım, Allah nasip ederse Cuma gününe kadar bu hizmeti devam ettireceğim.” dedi.
“Normalde işimiz zahmetlidir ama Allah rızasını gözeterek çalıştığımız için zorlanmıyoruz”

Halil Kavak

Yaklaşık 36 yıldır aşçılık mesleğini icra ettiğini ve depremzedelere yemek yapmak için Batman’dan Malatya’ya geldiğini kaydeden Halil Kavak, “Sabah 10.00’da kalkıp iş başı yapıyoruz akşam saat 19.00’a kadar çalışıyoruz. Normalde işimiz zahmetlidir ama Allah rızasını gözeterek çalıştığımız için zorlanmıyoruz. Depremzede kardeşlerimize her gün 5 bin iftar yemeği çıkarıyoruz. İnşallah Bayrama kadar bu hizmeti devam edeceğim. Allah rızası için ailemizi bırakıp Malatya’daki depremzede kardeşlerimize yardım etmek için geldik. İnşallah kardeşlerimizin sıkıntıları son bulur, biz de evimize ailemizin yanına döneriz.” temennisinde bulundu. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da kumar oynatan 4 kişiye 17 bin lira para cezası

2023-03-28 15:20 - Güncel

Bakan Özer, Malatya'da depremzede öğretmenlerle iftarda bir araya geldi

2023-03-25 00:46 - Güncel

Diyarbakır'da minibüs şarampole yuvarlandı: 9 yaralı

2023-03-25 14:07 - Güncel

'Deformasyon' temalı sergiye yoğun ilgi

2023-03-28 15:13 - Kültür Sanat

Batman'daki petrol sızıntısının oluşturduğu tehlikenin giderilmesi isteniyor

2023-03-27 11:11 - Güncel

Bakan Kurum: 17 bin 902 konutumuzun temelini yarın Kahramanmaraş’ta atacağız

2023-03-23 15:27 - Güncel

Hangi Cumhurbaşkanı adayı kaç imza topladı?

2023-03-24 06:07 - Güncel

Diyanet İşleri Başkanı Erbaş, Kafkas Müslümanları İdaresi Başkanı Paşazade ile görüştü

2023-03-26 09:26 - Güncel

2028'e kadar hedef 90 milyon turist

2023-03-22 18:42 - Kültür Sanat

İran sınırında 5,6 büyüklüğünde deprem: 68 yaralı

2023-03-24 07:04 - Güncel

İlgili Haberler

Sokağı istila eden arılara denk gelen arıcı, oğulu korkmadan çıplak elle topladı

10:37 - Güncel

Uçurumda mahsur kalan keçiyi itfaiye kurtardı

10:41 - Güncel

Yiyecek arayan ayı köye indi, o anlar güvenlik kamerasına yansıdı

10:43 - Güncel

Gölcük Ulaşlı Sahili’ne yeni çocuk oyun alanı inşa ediliyor

10:45 - Güncel

Olur Akdağ Festivali büyük coşkuyla başladı, çocuklar doyasıya eğlendi

10:47 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Genç Sanatçılar Meslek Hayatına Uğurlandı

16:19 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kavurucu Sıcakta Çocukların Anzele Keyfi

15:32 - Diyarbakır

AK Parti Diyarbakır'da Yeni Dönem: İl Başkanı İçin Karşılama Programı

15:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Buğday Ekili Alan Cayır Cayır Yandı

14:46 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Yaylada Korkutan Örtü Yangını

14:41 - Diyarbakır