?>

Depremin merkez üssü o ilçe, TOKİ eliyle yenilendi

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6,8'lik depremin merkez üssü Sivrice ilçesi, TOKİ eliyle adeta yenilendi. İlçe merkezi ve köylerde yaklaşık 1400 konut yapılırken, depremzedeler güven içerisine evlerine yaşamaya başladı.

Bölge - 2 yıl önce

Elazığ'da 24 Ocak 2020'de meydana gelen 6.8'lik depremin ardından Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla 24 bin 83 konut inşa edilerek hak sahiplerine teslim edildi. Elazığ'ın yanı sıra depremin merkez üssü olan Sivrice ilçesi de bu süreçte adeta yeniden inşa ediliyor.

Depremin hemen ardından TOKİ tarafından başlatılan birinci etap çalışmalarında 305 konut 86 iş yeri ve 2 cami tamamlanarak hak sahiplerine teslim edilmişti. Yine ilçe merkezinde kentsel dönüşüm çerçevesinde 15'i 3 artı 1 ve 14'ü 2 artı 1 olmak üzere 29 blok planlandı. Bu kapsamda 404 daire ve 24 dükkanın yapımında yüzde 99 aşamalarına gelindi. Bu konutlar bir ay içerisinde sahiplerine teslim edilecekken, kentsel dönüşümün dışında kalan depremzede hak sahipleri için yapımına başlanan 130 daire ise kurası çekilerek hak sahiplerine teslim edildi. Bunların yanı sıra kırsalda ise yüzlerce çelik konstrüksiyon evler yapıldı. Yaklaşık 1400 konutun yapıldığı ilçe adeta baştan yenilendi. Çok az eski yapının kaldığı ilçede projelerin devam edeceği öğrenildi. “Devletimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum”

2020 Elazığ depremini Sivrice halkı olarak iliklerine kadar hissettiklerini belirten Sivrice Belediye Başkanı Ebubekir Irmak, “Devletimizden Allah razı olsun. Hemen anında birleştiler ve çok güzel bir şekilde ilçemizin konut ihtiyaçlarının bir kısmını karşıladılar. Gölbaşı Mahallesinde 305 konut teslim edildi. Şuan da Kültür Mahallesi'nde ki 404 konutun yapımı devam ediyor. İnşallah kısa bir süre içerisinde onları da teslim alacağız. Cezaevinin bulunduğu kısımda yapılan 155 konuta da birçok vatandaşımız yerleşti. Devletimize sonsuz teşekkürlerimi sunuyorum. Hızlı bir şekilde insanların mağdur olmaması için canı gönülden çalıştılar” dedi.

“TOKİ artık bırakın ilçemizde dünyada marka oldu”

3 ve 4'üncü etapları da beklediklerini dile getiren Başkan Irmak, “Sivrice her geçen gün gelişen ve güzelleşen turizm de hak ettiği yere gelmek isteyen bir bölgedir. Sivrice artık Türkiye'de gözde bir yer oldu. Herkesin mağdur olarak bildiği ilçe devletimizin yardımıyla kısa bir süre içerisinde giderilmiştir. İnşallah kısa bir süre içerisinde eksik kalan konutlarımıza vatandaşlarımızı taşırsak daha mutlu olacağız. Halen konteynerde kalan vatandaşlarımız var. Geri kalan konutların hızlı bir şekilde ilçeye kazandırılması lazım. Sivrice sadece Elazığ ve burada yaşayan vatandaşların değil. Dünya malı olmuş turizmin gözdesi olan bir yerdir. Kayak merkezinden, inanç turizmi, sanat turizmi ve batık şehirle herkesin bildiği yerdir. Ben tekrardan devletimize teşekkür ediyorum. TOKİ artık bırakın ilçemizde dünyada marka oldu. Şuan da yapılan konutlara baktığımız zaman yapısal, sağlamlık ve kalite olarak çok güvenilir bir yapı elde etmiş olduk. Burada deprem olduğunda artık depremi çok hissetmiyoruz. Bizler Sivrice halkı olarak depremlere alıştık ama konutlar da ona göre daha dayanıklı ve modern yapıldı. Bundan dolayı da vatandaşlarımız güven içerisinde evlerinde ikamet edebiliyorlar” diye konuştu.

Haftanın Öne Çıkanları

Türksat 6A'nın yörünge yolculuğu devam ediyor

2024-08-25 14:41 - Bilim ve Teknoloji

Dijital Dünyada Başarı İçin SEO Stratejileri: 2024 Yılında Trendler ve İpuçları

2024-08-26 12:49 - Bilim ve Teknoloji

Siirt Üniversitesi ARCTIC ekibi TEKNOFEST 2024 finalinde

2024-08-27 16:00 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır’ da Eskilerin Gözü Yaşlı Yeniler Bu Ne Diyor

2024-08-24 13:28 - Diyarbakır

Neslihan Atagül Hamile mi?

2024-08-24 12:45 - Güncel

Diyarbakır'ın Efsanevi Sineması!

2024-08-26 11:58 - Diyarbakır

Mekke ve Medine'deki Türkiye okulları yeniden açılıyor

2024-08-24 14:33 - Güncel

Ülke genelinde hava bugün nasıl?

2024-08-30 08:16 - Güncel

Çevreci okullara "yeşil bayrak"

2024-08-27 15:00 - Eğitim

KYK yurt başvuruları için son gün

2024-08-24 15:02 - Eğitim

İlgili Haberler

Depremde evini kaybetti, aldığı hibeyle kendi işinin patronu oldu

13:39 - Bölge

Mardin’de aşiretler aynı masada

12:42 - Bölge

Şanlıurfa’da Trafo Merkezine Baskın Kamerada

11:08 - Bölge

Bitlis’te 54 talebe için anlamlı gün

10:24 - Bölge

Erzurum’da hava bir anda değişti

15:24 - Bölge

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da surların gölgesinde farklı yaşam

14:22 - Diyarbakır

Surların gölgesinde dikkat çeken mesaj: Kentimizi temiz tutalım

13:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Turşuluk sebzeler tezgâhları doldurdu

12:51 - Diyarbakır

Çermik’te kış hazırlığı hızlandı: Kurutmalıklar tezgâhlarda

12:36 - Diyarbakır

BAMEC’in Diyarbakır’daki yeni temsilcisi belli oldu

12:27 - Diyarbakır