?>

Depremin oluşturduğu büyük yarık görenleri şaşırtıyor

Kahramanmaraş'ta meydana gelen depremden hemen sonra Hatay'da bir zeytinlikte oluşan kanyon benzeri devasa yarığı görenler hayretler içerisinde kalıyor.

Güncel - 3 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli Hatay'ın Altınözü ilçesinde yaklaşık 200 metre genişliğinde, 400 metre uzunluğunda ve 50 metre derinliğinde yarık oluştu. Yarığı duyan insanlar alanı ziyaret ederek depremin büyüklüğüne şahitlik etmek istiyorlar.
Depremdeki en korkunç manzaralardan biri Hatay'ın Altınözü ilçesindeki bir zeytinlikte ortaya çıktı. Yüzlerce metre uzunluğundaki zeytinlik, deprem sırasında kelimenin tam anlamıyla kağıt gibi yırtıldı. Yüzlerce metrelik yarık oluşan zeytinliğin ortasındaysa adeta bir kanyon oluşmuş durumda. 
Depremin yaraları yavaş yavaş sarılırken Altınözü ilçesinde oluşan yarığı merak eden insanlar ziyaret ediyor.

Sabri Çimenli

Hiçbir depremde böyle bir felaket ne gördüğünü ne de duyduğunu söyleyen Sabri Çimenli, "Burayı ziyaret için geldik. Duymuştuk gerçekten anlattıkları gibi midir diye merak ettik. 83'te Erzincan depremini 98'deki Ceyhan depremini de gördüm ama ömrümde böyle bir deprem görmedim. Bu görülen yer normalde zeytin bahçesi 30 metre derinliğinde rahat 500 metre uzunluğunda normal bir yarık değil genişliği de 300 metre var. O taşların yarılması gerçekten insanın aklını durdurur. İnsan şok oluyor. Tarifi mümkün olmayan bir felaket. Çok depremler yaşadığım için araştırmalarımda şunu gördüm; dünya tarihinde böyle bir deprem yok. Hatay adata haritadan silinmiş. Cenabı Allah ölmüşlere rahmet kalanlara selamet versin. Sağlam yapılmayan yerlerde felaketler yaşanmış. Demir ve çimentodan çalınan binalar felakete neden olmuş." dedi.

Vedat Bayraktar

Depremin ilk gün Ceyhan ikinci gün İslâhiye'de görev yapan din görevlisi Vedat Bayraktar, "3 gün boyunca İslâhiye'de vefat edenlerin son vazifesini eda etmek için görev yaptık. Böyle bir yerin olduğunu duyduk. Gelip gözle görelim dedik. Duyulmasıyla görülmesi çok farklı bir olay. Cenabı Allah kimseye bir daha böyle bir acı yaşatmasın. Gördüğümüz zaman aklımızın almayacağı bir olay. 98 depremini çok iyi hatırlıyorum baya hasar olduğunu zannediyorduk bu başka bir şey. Açıklamalarda da devlet yetkilileri yüzyılın felaketi diye söylüyor. Cenab-ı Hak bir daha böyle bir acı göstermesin." ifadelerine yer verdi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan'la görüşen Katar Emiri Şeyh Temim: Kardeşlerimizle dayanışma içinde olduğumuzu ifade ettik

2023-02-13 00:15 - Güncel

222'nci saatte mucize: 42 yaşındaki kadın enkaz altından sağ çıkarıldı

2023-02-15 10:19 - Güncel

Server anakart malzemesi satın alınacaktır

2023-02-17 15:19 - Güncel

AFAD, "31 bin 643 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir"

2023-02-13 12:24 - Güncel

Diyarbakır'da depremde yıkılan binalar KGYS kameralarına yansıdı(Videolu)

2023-02-13 12:37 - Güncel

Diyarbakır'da depremde 7 sağlık çalışanı hayatını kaybetti

2023-02-13 13:15 - Güncel

AÖF bahar dönemi kaydı için depremzedelerden ücret alınmayacak

2023-02-13 23:24 - Güncel

Cumhurbaşkanı Erdoğan, depremin 248'inci saatinde kurtarılan Aleyna'nın ailesiyle görüştü

2023-02-17 07:18 - Güncel

Gaziantep'in İslâhiye ilçesinde depremde hasar gören yollar onarılıyor

2023-02-17 11:34 - Güncel

Kar nedeniyle 89 köy yolu ulaşıma kapandı

2023-02-14 13:19 - Güncel

İlgili Haberler

İş makinesinin darbesiyle 6 katlı bina yerle bir oldu

09:50 - Güncel

ADÜ Rektörü Kent, devam eden çalışmaları inceledi

09:53 - Güncel

Bilecik’te emekli olan polis memuru Taner’e plaket takdim edildi

09:53 - Güncel

Meteoroloji'den 19 İl İçin Sarı Kodlu Uyarı

10:29 - Güncel

Van semalarında hilal ay ve Venüs’ten görsel şölen

00:06 - Güncel

Günün Manşetleri

Halı sahada kavga Diyarbakır dahil 3 ili kaçırdı

01:36 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii’nde Asırları Aşan Zaman Tanığı

23:22 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Kalbi Ulu Cami, Yaz Akşamlarında Ziyaretçi Akınına Uğruyor

23:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Karpuz Fiyatları Çakıldı: Kilosu 15 Liraya Kadar Geriledi

23:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kavurucu Sıcaklık: Termometreler 42 Dereceyi Gördü

23:07 - Diyarbakır