?>

Şanlıurfa'da afetzedelere mobil sağlık hizmeti veriliyor

Şanlıurfa'da deprem sonrasında yaşanabilecek hastalıklara karşı afetzedelerin kaldığı barınma alanlarında mobil sağlık hizmeti verilmeye başlandı.

Güncel - 4 yıl önce

Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Kahramanmaraş Pazarcık ve Elbistan İlçelerinde yaşanan deprem felaketi nedeniyle Şanlıurfa'da afetzedelerin kaldığı barınma alanlarında mobil sağlık hizmeti sunulmaya başlandı.
Depremlerden etkilenen afetzedeler, yerleştirildikleri barınma alanlarında sağlık kontrolünden geçiriliyor ve ilaç yazılıyor.
Mobil sağlık ekipleri, afetzedeleri bulundukları yerlerde rutin sağlık kontrolünden geçiriyor, kronik rahatsızlığı olan hastaların ilaç bilgilerini alıyor ve ilaçlarının teminini sağlıyor. Ekipler, muayene sonrasında gereklilik halinde afetzedeyi bir sağlık merkezine gönderimini sağlıyor. Ayrıca barınma alanlarının bulundukları yerlerden günlük olarak şebeke sularından numuneler alınarak İl Sağlık Müdürlüğü Laboratuvarlarından kimyasal ve biyolojik kontrolleri yapılıyor.
Şanlıurfa İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Haliliye ilçesindeki Ahmet Yesevi Mahallesinde kapalı semt pazarından barındırılan ve Türkiye jokey kulübünde barındırılan afetzede vatandaşlar detaylı bir şekilde sağlık taramasından geçirildi. Doktor kontrolünden geçirilen afetzedeler yapılan hizmetten memnun olduklarını belirttiler.
Deprem sonrasında bulaşıcı hastalıkların ve salgınların ortaya çıkmasının ana nedeninin depremin ardından nüfusun önemli ölçüde yer değiştirmesi, uygunsuz yaşam koşulları ve bu süreçte bölgedeki temel halk sağlığı hizmetlerine ulaşımda olabilecek aksamalar olduğu ifade edildi. (İLKHA)
Haftanın Öne Çıkanları

BM'de "asrın felaketi" ele alındı

2023-02-14 23:54 - Güncel

Deprem bölgesindeki basın mensuplarına sahada destek

2023-02-16 10:13 - Güncel

Depremin büyüklüğü Batman'da bir iş yerinin güvenlik kamerasına yansıdı

2023-02-12 10:40 - Güncel

3 ülkenin dışişleri bakanı deprem dayanışması için Türkiye'ye gelecek

2023-02-15 00:12 - Güncel

e-Devlet üzerinden "Afetzede Barınma Desteği" başvuruları açıldı

2023-02-17 19:56 - Güncel

2023 yılı hac kurası ileri bir tarihe ertelendi

2023-02-10 22:06 - Güncel

Bingöl'de depremzedeler için kripto para topladığı iddia edilen şüpheli serbest bırakıldı

2023-02-17 12:00 - Güncel

Çocuklara deprem nasıl anlatılmalı?

2023-02-10 23:11 - Güncel

Şanlıurfa'da afetzedelere mobil sağlık hizmeti veriliyor

2023-02-17 20:02 - Güncel

Deprem bölgesinde yağış beklenmiyor

2023-02-16 07:37 - Güncel

İlgili Haberler

Megakent güne trafikle uyandı: Trafik yoğunluğu yüzde 71’e ulaştı

09:11 - Güncel

Şaphane’de Şehit İbrahim Özkan, şehadet yıl dönümünde anıldı

09:13 - Güncel

HBB’den Samandağ Sutaşı’nda 1,1 kilometrelik yolda beton asfalt çalışması

09:16 - Güncel

Adıyaman Veteriner Hekimleri Odasında Orhan Öztürk Güven tazeledi

10:30 - Güncel

Elazığ’ın tescilli lezzeti Türkiye yolculuğuna hazırlanıyor

10:33 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da pediatri dünyası buluşuyor

16:31 - Diyarbakır

Diyarbakır’da ani kalp durmalarına karşı yeni dönem başladı

16:00 - Diyarbakır

Sur'da zamana direnen tabela

14:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da inşaat alanı otoparka döndü: Esnaf çözüm bekliyor

13:33 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 100 yıllık konak yeniden hayat buldu

12:25 - Diyarbakır