?>

Depremin vurduğu Sındırgı'da son durum! Bakan Yerlikaya ilçe merkezinden anlattı

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde meydana gelen 6.1'lik deprem sonrası bölgedeki son durumu aktardı. Bakan Yerlikaya, deprem sonucunda can kaybının yaşanmadığını, 26 kişinin hafif şekilde yaralandığını belirtti. Ayrıca, deprem sonucu dört binanın yıkıldığını, bu binalardan üçünün daha önceki bir deprem sonrası boşaltıldığını ifade etti.

Güncel - 7 ay önce

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, 6,1 büyüklüğündeki depremin ardından Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde son duruma ilişkin açıklamalarda bulundu.
Yerlikaya, depremde can kaybı yaşanmadığını, 26 hafif yaralı olduğunu ifade ederek, "Herkes görevine başladı. İlk müdahale ile ilgili aksiyon alındı. Bu deprem değerli arkadaşlar Manisa, İzmir, Uşak, Bursa, İstanbul, Yalova ve Çanakkale illerinde hissedilir. değerli arkadaşlar depremden etkilenen Sındırgımız, Balıkesir olmak üzere bu illerin tamamında şükürler olsun ki can kaybı yaşanmamıştır. Sındırgı'da 26 vatandaşımız hafif yaralanmış hastane müracaat etmişler ve Sağlık Bakanımız kendisi de biliyorsunuz basına bunun bilgisini verdi. Şu ana kadar hepsi taburcu oldular ve tekrar her birine geçmiş olsun dileklerini iletmek istiyorum" dedi.
4 VE ÜZERİ 12 ARTÇI DEPREM OLDUYerlikaya,"112 Acil Çağrı Merkezi'ne bu ana kadar 507 çağrı alındığını belirterek bu çağrılardan 30'unun hasarla ilgili olduğunu ifade ederek, "4 ve üzeri 12 artçı deprem meydana geldi. Hasar tespit çalışmalarına başlandı." ifadelerini kullandı.
DÖRT BİNA YIKILDI, ÜÇÜ BOŞTUBakan Yerlikaya, depremde dört bina yıkıldığını açıkladı. Bu binalardan üçünün, ağustos ayında yaşanan depremde boşaltıldığını söyleyen Yerlikaya, "İçerisinde dört bağımsız iş yerinin olduğu bir bina yıkıldı." ifadelerini kullandı.
Yaşadığı bina ağır hasar gören vatandaşlara iki öneride bulunacaklarını ifade eden Yerlikaya, "Konteyner mi istersiniz, kira yardımı mı diye soracağız. Bunların hepsini hazırlıklarını yaptık." diye konuştu.
Sındırgı'da depremden sonra 1,5 saat boyunca elektrik kesintisi yaşandığını anımsatan Yerlikaya, şu an için enerjide bir sıkıntı olmadığını söyledi.
Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avukatlarından Mustafa Doğan İnal Görevinden Ayrıldı

2025-10-24 13:13 - Siyaset

Şamil Tayyar: Özgür Özel aday olursa Erdoğan çok memnun kalacak

2025-10-26 12:08 - Siyaset

Seçim Bütçesi Mi? 2027 Rakamları Dikkat Çekti

2025-10-25 12:02 - Siyaset

Bayrampaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti!

2025-10-28 12:57 - Siyaset

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin siyaseten küçüldüler

2025-10-22 12:56 - Siyaset

Cumhur İttifakı Kıbrıs'ta Ayrıldı

2025-10-25 12:03 - Siyaset

Burcu Köksal 'Doğruya doğru, yanlışa yanlış' diyerek kararını duyurdu: AK Parti'ye geçecek mi?

2025-10-27 11:44 - Siyaset

Son seçim anketinde büyük atak! Birinci parti 15 günde değişti

2025-10-23 14:34 - Siyaset

Cem Küçük: Eğer doğruysa İBB’ye kayyum atanmalıdır

2025-10-27 11:52 - Siyaset

PKK Türkiye'den çekildi İşte ilk açıklamalar!

2025-10-26 10:40 - Siyaset

İlgili Haberler

Yaz çiçekleri O ilimizi süslüyor

12:28 - Güncel

Asfalt mesaisi sürüyor

09:55 - Güncel

Ulaşlı’ya 460 metrelik dalgakıran

10:04 - Güncel

BEUN akademisyenleri Sıfır Atık Festivali’nde Türkiye’nin çevre vizyonuna katkı sundular

10:07 - Güncel

Düzce’de asfalt çalışları sürüyor

10:07 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da En Acı Son

00:10 - Diyarbakır

Bismil’de TÜGVA Kongresine Yoğun İlgi

17:03 - Diyarbakır

Dicle Üniversitesi Masa Tenisinde Zirveye Çıktı

16:09 - Diyarbakır

Diyarbakır'da başvurular başladı

15:54 - Diyarbakır

Bağlar’da Alevler Çatı Katını Sardı

15:44 - Diyarbakır