?>

Depremin yaralarını iyilikle saracaklar

Güncel - 1 yıl önce

Yaşar Üniversitesi Psikoloji ve Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencileri Adıyaman’daki depremzede çocuklara yönelik hazırladıkları sosyal sorumluluk projesi için bir araya geldi. Proje kapsamında çocuklar kendilerine özel tasarlanan üç boyutlu figürleri boyayarak kendi hediyelerini hazırlayacak.
Sosyal sorumluluk dersi kapsamında ortak proje hazırlayan Psikoloji ve Çizgi Film ve Animasyon Bölümü öğrencileri Adıyaman’da deprem bölgesinden 55 çocuğun hayallerini gerçekleştirdi. Yaşları 6-12 arasında değişen 55 çocuk, üniversiteli ağabey ve ablalarının tasarladığı figürler ve boyama kitaplarında sevdikleri çizgi kahramanları boyayacak.
Fatma Yaren Özkoçak, Berfin Sude Türü, Şafak Sayıldı ve Seçil Karaorman’ın koordinatörlüğünde hayata geçirilen proje ile ilgili bilgi veren Fatma Yaren Özkoçak, "Geçtiğimiz yıl Yaşar Üniversitesi Psikoloji Topluluğu olarak depremden etkilenen Hatay kentimizde bir kütüphane kurmuştuk. Orada edindiğimiz deneyimlerle dayanışmanın ne kadar önemli olduğunu gördük. Bu nedenle bu yıl yine deprem bölgesinde farklı bir kentte bir proje yapmak istedik. Bu yıl yaptığımız projede Çizgi Tasarım Topluluğu ile birlikte çalışmak çok güzeldi. Habitat Derneği Adıyaman Şubesi ile iletişime geçtik. Bölgede çocuklarla çalışmalar yürüten Tansu Çelik bize bu konuda destek oldu. Deprem bölgesinde yaşayan çocuklar için bir proje hayata geçirerek farkındalık yaratmak istedik. Konteynerde yaşayan 6-12 yaş aralığındaki 55 çocuğa onlar için tasarladığımız figürlerden oluşan kataloğu gönderdik. Çocukların katalogtan seçtikleri bu figürleri Yaşar Üniversitesi Tasarım Uygulama ve Araştırma Merkezi’nde (YÜTAM) 3 boyutlu olarak ürettik. Bunları çocuklara göndereceğiz. Onlar da kendi belirledikleri figürleri istedikleri gibi renklendirerek kendi hediyelerini kendileri hazırlamış olacak. Aslında kendi hediyesinin tasarım sürecine katkı sağlamış olacak. Bu projeyi geliştirirken temel düşüncemiz çocukların aldıkları bu hediyelerle bağ kurmasını sağlamaktı" dedi.

Her çocuğa özel kart

Deprem bölgesinde yaraların tam anlamıyla sarılamadığını vurgulayan Fatma Yaren Özkoçak, "Üzerinde biraz zaman geçince yaşanan acılara alışılıyoruz. Hayat bizler için normal seyrinde devam ederken deprem bölgesinde özellikle çocuklar birçok zorlukla karşılaşıyor. Bu proje ile onlara hoş bir anı vermek istiyoruz. Çocuklara üç boyutlu figürleri, fırça, boya, ayrıca projeye katılan öğrencilerle birlikte düzenlediğimiz kart atölyesinde her çocuğa özel yazılan kartları, sosyal sorumluluk dersini alan çizgi film ve animasyon bölümünden Maya Dalman’ın tasarladığı resim defterleri ve Yaşar Üniversitesi Psikoloji Bölüm Başkanı Doç.Dr. Oya Mortan Sevi hocamızın bir kitabını da göndereceğiz. Bu noktada kitaplarını paylaşan Doç.Dr. Oya Mortan Sevi, Sosyal Sorumluluk dersi ile bizleri teşvik eden Öğretim Görevlisi Kevser Çimenli ve YÜTAM’ın olanaklarından faydalanmamızı sağlayan Öğretim Görevlisi Can Güvenir hocalarımıza destekleri için çok teşekkür ederiz" diye konuştu.

Kaynak: IHA
Haftanın Öne Çıkanları

Suriye geçici Devlet Başkanı eş-Şara'dan ilk yurt dışı ziyareti Suudi Arabistan'a

2025-02-02 13:52 - Dünya

Salihlili 4 judocu Ümit Milli takımına seçildi

2025-02-04 14:47 - Spor

Türkiye’nin ilk astronotu Gezeravcı’dan ’popüler yanlış figürlerin peşinden gitmeyin’ uyarısı

2025-02-04 14:32 - Güncel

Hantepe Köy Okulu Yenilendi

2025-02-05 11:01 - Diyarbakır

Dereye uçan otomobilin sürücüsü yaralandı

2025-02-04 09:53 - Asayiş

Gaziantep’te evini ateşe veren şahıs dumandan etkilendi

2025-02-05 13:58 - Asayiş

Cinayetten müebbet hapis cezası ile aranıyordu, yakalandı

2025-02-03 19:37 - Asayiş

Jandarmadan çığ bölgesi ihlali ve kask takmamaya ceza

2025-02-03 15:08 - Asayiş

Hal binasi yenileniyor

2025-02-02 16:07 - Güncel

Siirt’te virajı alamayan araç devrildi

2025-02-01 14:17 - Asayiş

İlgili Haberler

İkinci El Otomobil Düzenlemesi Uzatıldı

12:30 - Güncel

Van semalarında görsel şölen

00:40 - Güncel

Yarım ay, kızıl ve beyaz tonlarıyla hayran bıraktı

01:38 - Güncel

Babalar Günü’nde duygulandıran görüntüler

09:42 - Güncel

Çıralı Obruk Gölü son yağışlara rağmen su tutmadı

09:22 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da 1 kişi evinde ölü bulundu

22:32 - Diyarbakır

Dilimizin Zenginlikleri Projesi’nde Ödül Heyecanı: Diyarbakır’da Sergi ve Şölen Düzenlenecek

17:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Gündüz Sıcağı Kaçıyor

16:59 - Diyarbakır

Evde Yetiştirilen Ağaç ve Süs Bitkileri İçin Kritik Uyarı

16:54 - Diyarbakır

Dünya Kupası Zaferi Rektörlükte Paylaşıldı

15:28 - Diyarbakır