?>

Depremzede çiftçilere çilek fidesi jesti

Depremin yaralarının sarıldığı Hatay’da Büyükşehir Belediyesi tarafından afetzede çiftçilere 500 bin çilek fidesi verildi.

Güncel - 2 yıl önce

Kahramanmaraş merkezli depremlerde ağır hasar alan Hatay’da devlet desteğiyle asrın felaketinin yaraları sarılmaya devam ediyor. Bölgede depremin izlerini silmeye çalışan Hatay Büyükşehir Belediyesi, “Hatay Ayağa Kalkıyor” sloganıyla il genelinde altyapı ve üstyapı çalışmalarını sürdürürken vatandaşların ekonomik olarak kalkınması amacıyla da birçok projeye destek oluyor. Hassa’da 16 çiftçinin 80 dönüm alanda çilek yetiştirmek amacıyla yaptığı projeye Büyükşehir Belediyesi destek olarak üreticinin yüzünü güldürdü. HBB Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığının Hassa’da düzenlediği “Çilek Fidesi Dağıtımı” programına HBB Genel Sekreteri Hayrettin Güngör, Genel Sekreter Yardımcısı Uğur Kandemir, daire başkanları ve çiftçiler katıldı. 500 bin çilek fidesinin çiftçilere dağıtıldığı program kapsamında 80 dönümlük alanda üreticilerin mağdur olmaması ve üretimin devam etmesi amaçlanırken bölgede 5 bin kişiye istihdam olanağı sağlaması hedefleniyor.
Dağıtım programında konuşan Genel Sekreter Hayrettin Güngör, “Bugün Büyükşehir Belediye Başkanımızın talimatı ve destekleriyle çilek üretimine katkı sunmaya çalışıyoruz. 80 dönümlük bir alanda ekilecek bu fidelerin inşallah hasadını da göreceğiz. İnşallah önümüzdeki süreçte sayın başkanımızın liderliğinde, birçok alanda da daha fazla desteklerimizin olduğunu göreceksiniz” dedi.
Genel Sekreter Güngör “Katma değeri yüksek bir ürün, hem yurt içi piyasada hem de yurt dışında bunun pazarlanması bu işe çok büyük katkı sağlayacak. Yılın büyük bölümünde üretimin devam etmesi lazım. Burada seracılığın da yaygınlaşması, sadece çilekte değil birçok alanda bunun da desteklenmesi gerektiğini çiftçilerimiz ifade ettiler. İmkanlarımız ölçüsünde inşallah bundan sonraki süreçte de katkı sağlayacağız ve burada seracılığın gelişmesi, tarımın gelişmesi, katma değerinin yükselmesi, daha fazla üretimin elde edilmesi için hem hükümetimiz, hem de belediyemiz el birliğiyle bu destekleri çoğaltacağımızı ifade ediyoruz.” diyerek konuşmasına son verdi.
Program sonunda üretim yapılacak alana ilk fideleri çiftçilerle beraber diken Hayrettin Güngör projenin hayırlı olması temennisinde bulundu.
Haftanın Öne Çıkanları

Yurt İçi Üretici Fiyat Endeksi arttı

2024-11-04 13:46 - Ekonomi

Van yerinde uçak Diyarbakır'a iniş yaptı! İşte nedeni

2024-11-09 19:47 - Diyarbakır

MOSTİM'in Prefabrik Montajı Hızla sürüyor

2024-11-08 13:31 - Diyarbakır

Diyarbakır'da bu köy sonbahar da başka güzel!

2024-11-05 00:02 - Diyarbakır

Diyarbakır Bismil'de 6 gün önce intihar eden genç öldü!

2024-11-09 06:01 - Diyarbakır

Otomobil ile kamyonet çarpıştı: 5 yaralı

2024-11-09 21:59 - Güncel

Atamın Ölümü şiirini yıllardır okuyor

2024-11-10 12:06 - Güncel

Görenleri hayran bırakan bina

2024-11-08 18:05 - Güncel

Depremzedeler emekli polisi unutmadı

2024-11-07 12:43 - Güncel

Lösemili çocuklara moral oldular

2024-11-08 15:44 - Güncel

İlgili Haberler

Alzaymır Merkezi’nde yeniden hayata tutundu

16:37 - Güncel

Atletizmde 9 yıldır kırılamayan Türkiye rekoru kırıldı

16:41 - Güncel

Polislerden şehit ailelerine anlamlı ziyareti

16:45 - Güncel

İkinci El Otomobil Düzenlemesi Uzatıldı

12:30 - Güncel

Van semalarında görsel şölen

00:40 - Güncel

Günün Manşetleri

Diyarbakır Havalimanı’nda Modernizasyon Hamlesi: Yolcu Konforu Üst Seviyeye Çıkarıldı

17:43 - Diyarbakır

Diyarbakırlı Çiftçilere Kritik Uyarı

16:24 - Diyarbakır

Diyarbakır, Antalya ve 3 İlde Narkotik Operasyonu

16:11 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Reyhan Şerbeti Yerli Turistlerin Vazgeçilmez Lezzeti Oldu

15:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Jandarmadan Suç ve Kaçakçılığa Geçit Yok

15:11 - Diyarbakır