?>

Dijital Dünyada Güvenli Kalmak

Adana’da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın düzenlediği ’Dijital Dünyada Güvenli Kalmak Zirvesi’, kamu yöneticileri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Eğitim - 8 ay önce

Adana’da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı’nın düzenlediği ’Dijital Dünyada Güvenli Kalmak Zirvesi’, kamu yöneticileri, akademisyenler ve öğrencilerin katılımıyla gerçekleştirildi.

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından desteklenen Erasmus+ Programı KA154 Gençlik Katılım Projesi kapsamında, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürlüğü koordinatörlüğünde yürütülen "Pedagojik Yaklaşımlarla Dezenformasyonla Mücadele ve Dijital Medyanın Etkileri" projesi çerçevesinde düzenlenen ’Dijital Dünyada Güvenli Kalmak - Adana Zirvesi’nin açılışı gerçekleştirildi.

Bilgiye ulaşmanın her zamankinden daha kolay olduğunu ifade eden Vali Yavuz Selim Köşger doğru bilgiye ulaşmanın ise her zamankinden çok daha zor hale geldiğini söyledi. Dezenformasyonun doğru bilgiye göre daha hızlı yayıldığını belirten Köşger, "Doğru bir şey söylüyorsunuz, açıklama yapıyorsunuz 10 kişi görüyor, 30 kişi görüyor. Manipülatif bir bilgi milyonlara bazen milyarlara ulaşıyor. Bundan istifade etmek isteyen bir sürü karanlık odak insanların kafasını karıştıracak şekilde dezenformatif, manipülatif bilgileri güzel paketleyerek tüm dünyaya, tüm gençlere sunuyor" dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Adana Bölge Müdürü Mustafa Yalınız ise düzenlenen zirvenin dijital medyanın toplumsal ve bireysel etkilerinin münazara edilmesi açısından önemli olduğunu söyledi. Yalnız "Bu etkinlik dezenformasyonun yayılma mekanizmalarını ve en önemlisi, sevgili gençlerimizin etik değerler çerçevesinde dijital ortamda nasıl daha güçlü ve güvenli kalabileceklerini tartışmak için büyük önem taşıyan, geniş katılımlı ve kapsayıcı bir platform sunacaktır" diye konuştu.

Protokol konuşmalarının ardından Prof. Dr. Mustafa Bostancı moderatörlüğünde gerçekleştirilen "Kamusal Bilgi Alanında Dezenformasyon" başlıklı açılış panelinde dijital yayıncılıkta etik, kamusal güven, eleştirel dijital okuryazarlık ve bilgi güvenliği konuları ele alındı. Konuşmacılar, özellikle gençlerin dijital mecralarda karşılaştıkları içeriklere karşı bilinçli ve sorgulayıcı bir yaklaşım geliştirmesinin önemine dikkat çekti.

Program, çalıştay ve atölye oturumları ile devam etti. Farklı üniversitelerden öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleştirilen atölyelerde; yapay zekâ ile üretilen içeriklerin analizi, doğrulama ve fact-checking yöntemleri, görsel manipülasyonun tespiti, dijital medyada etik ve sorumluluk, algoritmaların içerik görünürlüğüne etkisi ile kriz dönemlerinde güvenilir bilgi yönetimi gibi başlıklar ele alındı. Alanında uzman akademisyenler eşliğinde yürütülen çalışmalarda katılımcılar, teorik bilgilerini uygulamalı örneklerle pekiştirme imkanı buldu.

Günün sonunda düzenlenen değerlendirme oturumunda, atölye ve çalıştaylardan elde edilen çıktıların paylaşılarak raporlaştırılmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu. Gençlerin dijital dünyada maruz kalabilecekleri risklere karşı farkındalıklarının artırılması ve dezenformasyonla mücadelede aktif rol almalarının önemi vurgulandı.
KAYNAK : İHA
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın Turizm Verileri 2025’te Rekor Kırdı

2025-12-20 10:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Olimpiyat Özel Öğretim Kurs Merkezi’nden Bursluluk Sınavı

2025-12-23 14:27 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Kuruyemişler İçin Uyarı: "Nemli ve Sıcak Ortamlardan Kaçının"

2025-12-20 12:46 - Diyarbakır

TTGA Yönetim Kurulu’nda Güneydoğu Anadolu’yu Diyarbakır Temsil Edecek

2025-12-22 11:33 - Diyarbakır

İmalat Sektörüne 50 Milyar TL Destek! Sigortalı Sayısını Koruyan İşletmelere Kişi Başı 3.500 TL Hibe

2025-12-20 13:30 - Ekonomi

Cüneyt Özdemir'in ilk kez açıkladığı Yılmaz Özdil gerçeği

2025-12-21 13:46 - Siyaset

'Artık bıktım, siyasette yokum' demişti

2025-12-22 12:45 - Siyaset

CHP’li Yöneticilere Silahlı Saldırı!

2025-12-18 13:53 - Siyaset

Tavas Belediyesi mahallerin ihtiyaçlarına karşılama devam ediyor

2025-12-17 11:07 - Siyaset

Malatya CHP'den Bir İstifa Daha Geldi

2025-12-22 13:06 - Siyaset

İlgili Haberler

Rektör sivil kıyafetle gitti, diş polikliniğinde yaşananlar sonrası kararını verdi

10:11 - Eğitim

Hisarcık Saklar köyünde Yaz Kur’an Kursu Kapanış Programı düzenlendi

13:19 - Eğitim

TÜİK Hatay Bölge Müdürlüğü’nde yangın eğitimi ve tahliye tatbikatı düzenlendi

09:39 - Eğitim

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdür Yardımcısı Mahmut Kurtaran Kütahya’yı ziyaret etti

09:41 - Eğitim

İngiltere, Japonya ve Güney Kore’de Tek Cinsiyetli Eğitim Tartışması

16:03 - Eğitim

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Şüpheli Paket Paniği

16:31 - Diyarbakır

Bismil’de Hamo Ağa’ya ziyaret

16:28 - Diyarbakır

Diyarbakır Surları’nda dikkat çeken değişim

15:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Siren sesiyle harekete geçtiler

15:30 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kırtasiyecilerden dikkat çeken çağrı

15:04 - Diyarbakır