?>

Diyabet Hastalarına Ramazan Orucu Uyarısı!

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doç. Dr. Mehmet Güven, diyabet hastalarının oruç tutmalarıyla ilgili uyarılarda bulundu. Güven, şekeri düzenli olan ve kan şekerini düşürmeyen ilaçları kullanan hastalara oruç tutma izni verildiğini ancak diğer durumlar için doktora danışılması gerektiğini belirtti.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Sağlık - 2 yıl önce

Diyarbakır Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nden Doç. Dr. Mehmet Güven, diyabet hastalarının oruç tutmalarıyla ilgili uyarılarda bulunarak, iftar saatinde aşırı yemek yemenin sakıncalarına dikkat çekerek, bu durumun kan şekerini hızla yükseltebileceğini ve sonrasında uyku hali, reflü ve mide problemlerine yol açabileceğini vurguladı.
Güven, özellikle şeker hastalarının kan şekerlerinin iftardan sonra yükselebileceğine ve ciddi sağlık sorunlarına yol açabileceğine işaret etti.
İftar zamanında azar azar beslenmeyi öneren Güven, hastaların sebze ve meyve tüketmeleri gerektiğini ve acı, baharatlı yiyeceklerden kaçınmaları gerektiğini belirterek,  oruç tutmalarına izin verilen şeker hastalarının beslenmelerine özen göstermeleri gerektiğini ekledi.
Güven, hastaların mutlaka sahur yapmaları gerektiğini vurgulayarak, bu şekilde kan şekerinin dengede kalacağını ve gün boyunca rahatlıkla oruç tutabileceklerini ifade etti. Ayrıca, en az 2 litre sıvı tüketmelerini ve böbrek fonksiyonları ile vücut metabolizması için bu konuya dikkat etmelerini önerdi.
Haftanın Öne Çıkanları

Sosyal medya ağları çöktü!

2024-03-05 19:19 - Bilim ve Teknoloji

Diyarbakır'da Ramazan Pidesi ne kadar!

2024-03-11 11:49 - Diyarbakır

Çermik'te aileler arasında silahlı kavga: 5 yaralı

2024-03-11 23:36 - Asayiş

Hierapolis örenyerinde Gece Müzeciliği başlıyor

2024-03-06 10:58 - Kültür Sanat

Flamingolar bozkıra!

2024-03-05 16:02 - Bölge

114 Öğrenci Hafızlık İcazetlerini Aldı

2024-03-10 15:52 - Eğitim

Diyarbakır ArtAnkara Çağdaş Sanat Fuarı'nda tanıtıldı

2024-03-07 12:48 - Kültür Sanat

Geceyi Aydınlatan Doğa Olayı

2024-03-07 18:28 - Bölge

Baharat ihracatınde yüzde 51 artış

2024-03-10 10:17 - Ekonomi

Sivas’ta bir ilk, o yöntemle sağlığına kavuştu

2024-03-07 11:45 - Sağlık

İlgili Haberler

Trabzon Şehir Hastanesi Yükseliyor: 900 Yataklı Dev Projede Açılış Yıl Sonu Hedefleniyor

13:08 - Sağlık

Uzmanlardan Kırım Kongo uyarısı

09:22 - Sağlık

Menteşe’de sağlıklı yaşam etkinliği

13:08 - Sağlık

İtfaiye erinin koluna yapışan kene hastanede çıkarıldı

11:28 - Sağlık

Belediye çalışanlarına sağlık taraması

11:34 - Sağlık

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Kaymakam ve Vali Yardımcıları Değişti

10:43 - Diyarbakır

Çermik’te Kırsal Mahalle Yolları Alarm Veriyor

10:37 - Diyarbakır

Diyarbakır’dan Uluslararası Başarı

10:31 - Diyarbakır

UNESCO'nun Mirasına Uyuşturucu Ektiler Devlet Göz açtırmadı

08:01 - Diyarbakır

Diyarbakır'da ağır cezalar bile fayda etmedi yine de yaktılar!

02:38 - Diyarbakır