?>

Diyarbakır Amatör Futbolunda Saha Krizi Derinleşiyor

Diyarbakır’da amatör futbol camiası, yıllardır çözülemeyen saha yetersizliği sorunuyla sezonu zorluklarla açtı. Diyar İnter Kulübü Başkanı Ahmet Süer, “100’e yakın kulüp sadece 4 sahada mücadele ediyor, gençler sahasızlıktan futboldan kopuyor” diyerek yetkililere çağrıda bulundu.

Diyarbakır - 5 ay önce

Saha Krizi Amatör Futbolu Vuruyor

Diyarbakır amatör futbol camiası, uzun süredir çözüm bekleyen saha yetersizliği problemiyle bir kez daha gündemde. Liglerin başlamasıyla birlikte kulüplerin maç ve antrenman programlarını yapması imkânsız hale gelirken, Diyarbakır Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü’nden kalıcı çözüm talebi yükseliyor.

Diyar İnter Başkanı Süer: “Durum Sürdürülemez Hale Geldi”

Diyar İnter Kulübü Başkanı Ahmet Süer, amatör kulüplerin yaşadığı sıkıntıların dayanılmaz boyutlara ulaştığını belirterek, yetkililere sert eleştiriler yöneltti. Süer, Mardin yolu üzerindeki Köşkler Sahası’nın aylar önce bakıma alındığını ancak hâlâ tamamlanmadığını hatırlatarak, “Bu durum artık sürdürülemez hale geldi. Amatör kulüpler her sezon aynı sıkıntıyı yaşıyor,” dedi.

“2 Milyonluk Şehirde 5 Saha, 35 Takım Aynı Anda Mücadele Ediyor”

Süer, kentteki altyapı eksikliğini çarpıcı rakamlarla ortaya koydu:
“2 milyon nüfuslu Diyarbakır’da sadece 5 futbol sahası var. Bunlardan ikisi sezon başında bakıma alındı. Vali Cemil Serhadlı Sahası tamamlandı ama diğer sahanın ne zaman biteceği belirsiz. Şu anda sadece 4 saha kullanılabilir durumda. Oysa kentte 100’e yakın amatör kulüp var. U14 ligi başladı, yakında U15, U16, U17 ve U19 ligleri de başlayacak. Bu takımlar nerede oynayacak?”
Süer, mevcut sahalarda aynı anda 2 profesyonel takım, 2 BAL ekibi, 30’a yakın elit ve akademi takımı ile masterler liglerinin yer aldığını vurgulayarak, “Bu yoğunlukla program yapmak imkânsız hale geldi,” dedi.

“Gençler Futboldan Kopma Noktasında”

Saha sorununun kulüplerin planlamasını sekteye uğrattığını belirten Süer, genç sporcuların motivasyon kaybı yaşadığını dile getirdi:
“Her geçen gün saha bulmak zorlaşıyor. Eğer yetkililer kalıcı bir çözüm üretmezse, gençlerimiz futboldan uzaklaşacak. Bu kentin en büyük kaynağı gençlik ama bu potansiyel heba oluyor.”

“Öncelik Gençlere Verilmeli”

Amatör kulüplerin, master ligleriyle saha paylaşımı nedeniyle daha da mağdur olduğuna dikkat çeken Süer, “Biz gençlere antrenman yaptıracak yer bulamazken, sahaların master liglerine tahsis edilmesi doğru değil. Elbette herkes spor yapmalı ama öncelik genç futbolcular olmalı,” ifadelerini kullandı.
Bazı kulüplerin şehir merkezinde saha bulamadığı için Çınar gibi uzak ilçelerde antrenman yapmak zorunda kaldığını söyleyen Süer, bu durumun altyapı gelişimini olumsuz etkilediğini belirtti.

“17 Kategoride Mücadele Ediyoruz Ama Sahamız Yok”

Kulübün altyapı gücüne de değinen Süer, Diyar İnter’in 5 farklı yaş kategorisinde elit akademi liglerinde yer aldığını, ayrıca A takımının Süper Amatör Lig’de, diğer ekibin ise 1. Amatör Lig’de mücadele ettiğini söyledi.
“İki ayrı takımla 17 farklı kategoride mücadele ediyoruz ama kendi sahamız yok. Gençlerin emeği sahasızlık yüzünden boşa gidiyor,” diyerek sözlerini tamamladı.
Haftanın Öne Çıkanları

Emekli ve Memur Maaşlarına Zam Oranı Belli Oldu

2025-10-25 12:06 - Ekonomi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avukatlarından Mustafa Doğan İnal Görevinden Ayrıldı

2025-10-24 13:13 - Siyaset

Seçim Bütçesi Mi? 2027 Rakamları Dikkat Çekti

2025-10-25 12:02 - Siyaset

Cumhur İttifakı Kıbrıs'ta Ayrıldı

2025-10-25 12:03 - Siyaset

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin siyaseten küçüldüler

2025-10-22 12:56 - Siyaset

Sakarya'nın Coğrafi İşaretli Bal Kabağı Hasadı Başladı

2025-10-23 12:15 - Ekonomi

Bayburt Üniversitesi 2027-2031 stratejik planına yön verecek çalıştay gerçekleştirildi

2025-10-25 08:22 - Eğitim

İşkur Gençlik Programı Başvuruları Başladı: Gençlere Büyük Fırsat

2025-10-19 16:03 - Eğitim

Hatay Payas'ta Sel Felaketi: 80 Aileye Maddi Destek Sağlandı

2025-10-22 11:50 - Bölge

Son seçim anketinde büyük atak! Birinci parti 15 günde değişti

2025-10-23 14:34 - Siyaset

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Reçeteli İlaç Arama Dönemi Bitiyor

01:11 - Diyarbakır

Diyarbakırlılar dikkat: Resmi İşlemler Cep Yakacak

01:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Öğrencilere Tatil Zili Ne Zaman Çalıyor

00:52 - Diyarbakır

Çermikliler iftar yemeğinde buluştu

16:29 - Diyarbakır

Bismil’de Genç Yetenek: İbrahim Çağrı Gül’ün Piyano Performansı Göz Dolduruyor

16:24 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Reçeteli İlaç Arama Dönemi Bitiyor

01:11 - Diyarbakır

Diyarbakırlılar dikkat: Resmi İşlemler Cep Yakacak

01:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Öğrencilere Tatil Zili Ne Zaman Çalıyor

00:52 - Diyarbakır

Çermikliler iftar yemeğinde buluştu

16:29 - Diyarbakır

Bismil’de Genç Yetenek: İbrahim Çağrı Gül’ün Piyano Performansı Göz Dolduruyor

16:24 - Diyarbakır