?>

Diyarbakır Anneleri: Evlat Özlemiyle Anneler Günü

HDP İl Binası Önünde Oturma Eylemi Devam Ediyor: Anneler, Çocuklarını Bekliyor

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır'da, eski HDP il binasının önünde, dağa kaçırılan çocuklarını geri getirme umuduyla oturma eylemi yapan anneler, Anneler Günü'nü evlatlarının özlemiyle karşılıyorlar. Çocuklarının dağa kaçırılmasını HDP'yi sorumlu tutan Diyarbakır anneleri, 3 Eylül 2019'da başlattıkları oturma eylemini neredeyse 5 yıldır aralıksız sürdürüyorlar. Ailelerin nöbet tuttuğu bu eyleme katılım giderek artıyor ve şu an 375 aile bu çaresiz bekleyişte yer alıyor. Eylem ve ailelerin çağrıları sayesinde 53 aile, çocuklarını terörün pençesinden kurtarabildi. Ancak diğer aileler hala umutla beklemeye devam ediyor.
Anneler Günü'ne evlatlarından ayrı girerken, bu anneler, sevdiklerinden gelecek bir haberle umutlanıyorlar. Eylem sayesinde çocuklarını terörden kurtaran aileler, diğer ailelere destek olmak için zaman zaman ziyaretlerde bulunuyorlar.
Eyleme devam eden Ayten Elhaman, oğlu Bayram için 5 yıldır süren oturma eylemini sürdürdüğünü ve 7 yıldır evladından ayrı olduğunu belirtiyor. Elhaman, "Allah, haklarımızı onlara bırakmasın. Evladımı onlardan alacağım. Evladım hiçbir zaman Anneler Günü'nü kaçırmazdı." diyerek duygularını ifade ediyor.
Ayşegül Biçer ise oğlu Mustafa Biçer'i terörün pençesinden kurtardıktan sonra Anneler Günü'nü farklı bir duyguyla geçirdiğini ifade ediyor. Biçer, "Nasıl ki sevindim, o heyecanı, mutluluğu yaşıyorsam, rabbimden dileğim tüm anne ve babaların o sevinci yaşamasıdır." diyor.
9 yıl önce oğlu Aziz'i dağa kaçıran Güzide Demir, 5 yıldır süren eyleminde, "Çocuklarımız gelmeyene kadar buradan kalkmayacağız. 9 yıldır evladımdan ayrıyım, 9 Anneler Günü geçti. Boynumuz bükük, içimiz buruktur." diyerek duygularını dile getiriyor.
Kızına kavuşan Songül Akkuş ise diğer annelere seslenerek, "Siz de gelin bize katılın. Bize destek verin, bu çocukları dağdan kurtaralım." diyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Yerli Tatlarla Karşılaştırma: Nescafe mi, Türk Kahvesi mi?

2024-05-09 16:47 - Diyarbakır

Diyarbakır 21 Diyar Masterler Futbol Takımı Türkiye Şampiyonu!

2024-05-08 14:15 - Spor

Hatayspor Kalecisi Erce Kardeşler: 'Zorlu Mücadelede Kaşar Ekmekle Geçiyoruz'

2024-05-06 01:03 - Spor

Yunanistan'ın geri ittiği düzensiz göçmenler karaya çıkarıldı

2024-05-05 10:21 - Güncel

Tunceli'de PKK elemanlarının kullandığı 27 sığınak imha edildi

2024-05-07 15:15 - Güncel

Ticaret Bakanlığı, illerin ihracat istatistiklerini yayınladı

2024-05-07 09:57 - Güncel

İşçi servisi ile otomobil çarpıştı: 7 yaralı

2024-05-09 10:55 - Güncel

Kamu İhale Kurulu atamaları Resmi Gazete'de

2024-05-11 07:44 - Güncel

Uyku Apnesi Olan Sürücülerin Tedavisi Önemli

2024-05-08 12:22 - Sağlık

YKS ve LGS öncesi ailelere önemli uyarılar!

2024-05-10 16:28 - Eğitim

İlgili Haberler

Diyarbakır’ın da bulunduğu 25 ilde operasyon: 286 kişi tutuklandı

12:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kahve keyfine 104 yıllık helva dokunuşu

12:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da otel penceresinden düşen kişi tenteye çarparak yaralandı

11:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’da benzinde kritik tarih: 12,48 TL zam riski

11:30 - Diyarbakır

Dicle’de doğa ve çevre için anlamlı buluşma

10:57 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’ın da bulunduğu 25 ilde operasyon: 286 kişi tutuklandı

12:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kahve keyfine 104 yıllık helva dokunuşu

12:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da otel penceresinden düşen kişi tenteye çarparak yaralandı

11:39 - Diyarbakır

Diyarbakır’da benzinde kritik tarih: 12,48 TL zam riski

11:30 - Diyarbakır

Dicle’de doğa ve çevre için anlamlı buluşma

10:57 - Diyarbakır