?>

Diyarbakır Annelerinin "Teslim Ol" Çağrısı

Diyarbakır Anneleri, çözüm süreci talebiyle Cumhurbaşkanı'na seslenerek evlatlarının teslim olmasını istiyor. 2019'dan bu yana süren oturma eylemlerinde, aileler çocuklarına sağ salim kavuşmayı bekliyor.

Diyarbakır - 2 yıl önce

Diyarbakır’da, 3 Eylül 2019’dan bu yana, çeşitli illerden gelen ailelerin başlattığı oturma eylemi aralıksız devam ediyor. HDP İl Başkanlığı önünde her gün nöbet tutan anneler, evlatlarının dağa kaçırılmasından ve yıllardır süren hasretten sonra, çözüm sürecinin yeniden başlamasını ve çocuklarının teslim olmasını talep ediyor.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a seslenen anneler, uzun süredir sürdürdükleri eylemlerinde, çocuklarının geri dönmesi için çözüm sürecinin başlatılmasını istedi. Evlatlarını sağ salim geri almak isteyen anneler, aynı zamanda çocuklarına teslim olmaları çağrısında bulunuyorlar.
Şeyma Sancar’ın annesi Nazlı Sancar, 6 yıl önce HDP İl Başkanlığı binası önünde başladığı nöbeti sürdürdüğünü belirterek, “Evlat hasreti çekiyorum. Kendi çocuklarını özel okullarda okutuyorlar, bizim çocuklarımızı dağlarda, mağaralarda harcıyorlar. Rabbim inşallah bizim çocuklarımızın hakkını onlara bırakmasın. Dün bir anne burada geldi ve çocuğuna kavuştu. O anın sevincini ve gülüşünü görünce çok mutlu oldum. İnşallah biz de aynı mutluluğu yaşayacağız” dedi.
Ağrı’dan Diyarbakır’a gelen Hayal Demir’in annesi Süheyla Demir, kızının 2014 yılında kandırılarak dağa götürüldüğünü ve o günden bu yana onu beklediğini ifade etti. Gözyaşları içinde, kızına seslenen Demir, “Eğer kızım beni duyuyorsa, lütfen gel, teslim ol. Bu senin için son şans. 6 yıldır seni burada bekliyorum, ciğerim yanıyor. Yüzünü, kokunu özledim. Devletimizin şefkatli kollarına teslim ol” şeklinde çağrıda bulundu.
Cumhurbaşkanına da seslenen Süheyla Demir, “Bugüne kadar arkamızda olan Cumhurbaşkanımıza teşekkür ediyorum. Ama artık bir çözüm süreci istiyoruz. Evlatlarımız bize geri dönsün” ifadelerini kullandı.
Diyarbakır Anneleri, eylemlerini sürdürerek, çözüm sürecinin başlamasını ve çocuklarının güvenli bir şekilde geri dönmesini bekliyorlar. Annelerin nöbeti, umutlarını kaybetmeden devam ediyor ve her gün daha fazla katılımcı ile güç kazanıyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Tescilli Diyarbakır kadayıfına zam! İşte yeni fiyatı

2025-01-07 01:38 - Diyarbakır

Adıyaman'da yetim kızlar için çeyiz yardımı

2025-01-01 11:29 - Bölge

Diyarbakır'da  Kadın Sağlığında Yeni Bir Dönem başlatıyor

2025-01-06 14:35 - Diyarbakır

Gazze'de soğuktan can verenlerin sayısı 8'e çıktı

2025-01-06 14:47 - Dünya

Diyarbakır'a 60 kilometre uzaklıkta! Kürtlerin kayak merkezi

2025-01-05 23:31 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Klima Bakım ve Montaj Fiyatlarında Rekor Artış

2024-12-31 18:32 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 9 aylık bebek yangında can verdi

2025-01-03 20:36 - Diyarbakır

Şanlıurfa’da silahlı kavga: 2 yaralı

2025-01-02 12:22 - Asayiş

Diyarbakır Bismil'de deprem konutları hızla yükseliyor

2025-01-05 18:50 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın bu ilçesine kesintisiz doğal gaz müjdesi!

2025-01-07 02:16 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da kaynak ustalarının zorlu mesaisi

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kadın emeğine anlamlı destek: Kafede sergileniyor

14:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın kalbinde 5 asırlık sır Sarı Saltuk Türbesi

12:54 - Diyarbakır

Cuma Hutbesi: Güzel Ahlak Hayatın Her Alanında Olmalı

12:01 - Diyarbakır

Diyarbakır’da sulama tankerine arkadan çarptı: 1 yaralı

11:55 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da kaynak ustalarının zorlu mesaisi

15:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kadın emeğine anlamlı destek: Kafede sergileniyor

14:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın kalbinde 5 asırlık sır Sarı Saltuk Türbesi

12:54 - Diyarbakır

Diyarbakır’da sulama tankerine arkadan çarptı: 1 yaralı

11:55 - Diyarbakır

Diyarbakır’da hasarlı bina tedirginliği

11:51 - Diyarbakır