?>

Diyarbakır’da 27 Mayıs Darbesi Kınandı

AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı, 27 Mayıs 1960 darbesinin yıldönümünde Hz. Süleyman Camii önünde basın açıklaması düzenledi. Açıklamayı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Sedat Bayhan okudu. Bayhan, "Vesayetçi zihniyetin karşısında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz" dedi.

Diyarbakır - 10 ay önce

27 Mayıs 1960 darbesinin 64. yıldönümünde AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı tarafından tarihi İçkale’de bulunan Hz. Süleyman Camii önünde basın açıklaması gerçekleştirildi. Türkiye genelinde eş zamanlı yapılan açıklamada darbe zihniyeti sert sözlerle kınandı.
Basın açıklamasını AK Parti Diyarbakır İl Başkanlığı Siyasi ve Hukuki İşler Başkanı Sedat Bayhan okudu. Bayhan, konuşmasına merhum Başbakan Adnan Menderes ile birlikte idam edilen Fatin Rüştü Zorlu ve Hasan Polatkan’ı rahmetle anarak başladı.

“Darbeci Zihniyetin Kökleri 27 Mayıs’a Dayanıyor”

Sedat Bayhan, 27 Mayıs’ın sadece bir darbe tarihi değil, Türkiye’de vesayet düzeninin başlangıcı olduğunu belirterek, “Milletin iradesi yerine vesayetçi bir yapı geçirilmiştir. Bu zihniyet yıllar boyunca farklı şekillerde tezahür etmiş, her fırsatta demokratik düzeni baltalamaya çalışmıştır,” ifadelerini kullandı.

“CHP’nin Darbecilikle Tarihi İlişkisi Var”

Açıklamada, darbenin ardından CHP’nin dönemin Genel Başkanı İsmet İnönü’nün Cemal Gürsel’e söylediği “Asıl ben sizin emrinizdeyim” sözlerine atıf yapıldı. Bayhan, bu sözlerin CHP’nin darbecilikle olan tarihsel bağını açıkça gösterdiğini ifade etti.

“Vesayetçiliğe Karşı Durmaya Devam Edeceğiz”

Bayhan, AK Parti hükümetlerinin başından bu yana darbe heveslileriyle kararlı şekilde mücadele ettiğini vurguladı. “Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde vesayet düzeni tek tek çökertildi. Ancak bazı odaklarda bu zihniyet hâlâ yaşamaya devam ediyor. Bizler her zaman millet iradesinin yanında olacağız,” dedi.

Katılım Yoğundu

Basın açıklamasına AK Parti Diyarbakır İl Teşkilatı üyelerinin yanı sıra çok sayıda vatandaş da katıldı. Açıklama, şehitler için edilen dualarla sona erdi.
Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’ın sessiz şifası: Geven otu

2025-05-24 00:24 - Diyarbakır

Türkiye bu skandalı konuşuyor vatandaşa dana eti yerine bakın ne satmışlar

2025-05-20 16:00 - Güncel

Diyarbakır’da Mutfakta Yılan Alarmı!

2025-05-20 16:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Daltonlar Operasyonu

2025-05-23 16:47 - Diyarbakır

Diyarbakır Bismil topraklarında petrol bereketi

2025-05-27 00:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Şifreli Fuhuş Ağı Çökertildi

2025-05-26 10:16 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Hastane Bahçesinde Feci Kaza: Fren Yerine Gaza Bastı, 1 Kişi Hayatını Kaybetti

2025-05-27 11:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da anne ve babaya örnek vefa

2025-05-21 13:05 - Diyarbakır

Ailenin feryadı sona erdi

2025-05-21 13:49 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Elektronik Sigara dolandırıcılığı

2025-05-23 13:59 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Tezgâhlar Bayram için Hazır

01:04 - Diyarbakır

Diyarbakır OSB’den Basınla İftar Buluşması

00:51 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Tezgâhlar Bayram için Hazır

01:04 - Diyarbakır

Diyarbakır OSB’den Basınla İftar Buluşması

00:51 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır