?>

Diyarbakır’da Anne Sütüyle Beslenme İçin Yoğun Çalışmalar Sürüyor

Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi ve İl Sağlık Müdürlüğü, bebek sağlığını desteklemek ve anne sütü kullanımını artırmak amacıyla kapsamlı programlar yürütüyor. Uzmanlar, anne sütünün hem bağışıklık hem de kronik hastalıklara karşı koruyucu etkisine dikkat çekiyor.

Diyarbakır - 2 ay önce

Diyarbakır’da anne sütü ile beslenmenin yaygınlaştırılması amacıyla yürütülen çalışmalar hız kesmeden devam ediyor. Diyarbakır Çocuk Hastalıkları Hastanesi’nde görev yapan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Uzmanı Dr. Heybet Tüzün, anne sütünün bebek sağlığı açısından vazgeçilmez olduğunu vurguladı.
Dr. Tüzün, “Doğumdan hemen sonra anne ile bebeğin erken teması, sağlıklı bir yaşamın ilk adımıdır. İlk 6 ay sadece anne sütü, bebeğin tüm besin ve sıvı ihtiyacını karşılar. Ek gıdaya geçişle birlikte ise 2 yaş ve ötesine kadar emzirmenin devam etmesi önerilmektedir” ifadelerini kullandı.
Türkiye’de henüz ilk 6 ay sadece anne sütü ile beslenme oranlarının istenilen seviyede olmadığını belirten Tüzün, bu oranların artırılması için sahada yoğun çalışmalar yürütüldüğünü aktardı. Uzman, anne sütünün içerdiği bağışıklık güçlendirici bileşenler sayesinde bebekleri enfeksiyonlara karşı koruduğunu, aynı zamanda bağırsak mikrobiyotasının gelişimine katkı sağlayarak ilerleyen yaşlarda obezite, diyabet ve astım gibi kronik hastalıklara karşı koruyucu rol oynadığını kaydetti.
Diyarbakır İl Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Emre Asiltürk ise il genelinde anne sütünü teşvik etmeye yönelik kapsamlı çalışmalar yürüttüklerini belirtti. Asiltürk, “Sağlık Bakanlığımızın vizyonu doğrultusunda ilimizde gebe okulları, emzirme danışmanlığı hizmetleri ve laktasyon poliklinikleri ile annelerimize destek sağlıyoruz. Gebelik sürecinden itibaren verilen eğitimlerle annelerin bilinçlendirilmesini sağlıyor, doğum sonrası ise emzirme hemşirelerimiz aracılığıyla birebir destek sunuyoruz” dedi.
Özellikle yenidoğan yoğun bakım süreçlerinden sonra anne ile bebeğin en kısa sürede buluşturulmasının önemine dikkat çeken Asiltürk, bu yaklaşımın emzirmenin sürdürülebilirliğini artırdığını sözlerine ekledi.
Haftanın Öne Çıkanları

Cem Küçük’ün Babası Erdal Küçük Hayatını Kaybetti

2026-04-03 15:22 - Güncel

Bozbey dosyasının perde arkası belli oldu

2026-04-06 13:03 - Siyaset

Yerli ilaçta 'Helal' dönemi: Prof. Dr. Cevdet Erdöl'den kritik uyarılar

2026-03-30 14:22 - Sağlık

Kuzey Veziristan’da Kanlı Saldırı

2026-04-02 12:12 - Dünya

CHP’de 22 vekil istifa edecek, ara seçim gelecek!

2026-04-02 12:12 - Siyaset

İBB davasında savcı 7 kişinin tahliyesini istedi

2026-04-01 12:37 - Asayiş

ABD Başkanı Trump hastaneye mi kaldırıldı? Beyaz Saray'dan açıklama geldi

2026-04-06 13:06 - Dünya

Netanyahu’dan İran Saldırıları Sonrası Dikkat Çeken İtiraf

2026-04-02 12:14 - Dünya

Son dakika | Sebahat Tuncel gözaltına alındı!

2026-04-06 12:55 - Asayiş

Cumhurbaşkanı Erdoğan CHP'ye sert eleştirdi

2026-04-01 15:47 - Siyaset

İlgili Haberler

Amedspor’dan Süper Lig Öncesi Kritik Hamle

17:43 - Diyarbakır

Bayramda Eğil’e Ziyaretçi Akını

16:00 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimlerinden Vali Zorluoğlu’na Ziyaret

15:51 - Diyarbakır

Ahmed Arif büstü Sil Baştan

14:10 - Diyarbakır

Bahar Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

13:57 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Amedspor’dan Süper Lig Öncesi Kritik Hamle

17:43 - Diyarbakır

Bayramda Eğil’e Ziyaretçi Akını

16:00 - Diyarbakır

Basın Dünyasının Önemli İsimlerinden Vali Zorluoğlu’na Ziyaret

15:51 - Diyarbakır

Ahmed Arif büstü Sil Baştan

14:10 - Diyarbakır

Bahar Şenliği İçin Geri Sayım Başladı

13:57 - Diyarbakır