Sur ilçesindeki bir caminin avlusu, son dönemde mahallede yaşayan çocukların en sık uğradığı alanlardan biri haline geldi. Gün boyunca avluda koşup oyun oynayan çocukların kahkahaları, çevredeki vatandaşların da yüzünü güldürüyor.
Mahallede çocukların güvenli şekilde vakit geçirebileceği parkların yetersiz olması nedeniyle cami avlusuna yöneldiği belirtiliyor. Özellikle günün farklı saatlerinde bir araya gelen çocuklar, avluda kendi oyunlarını kurarak vakit geçiriyor.
Mahalle sakinleri, bölgede çocukların oynayabileceği uygun alanların artırılması gerektiğine dikkat çekiyor. Çocukların cami avlusunu günlük yaşamlarının bir parçası haline getirdiğini belirten vatandaşlar, burada yalnızca oyun oynamadıklarını, aynı zamanda camide gerçekleşen ibadetleri de gözlemlediklerini ifade ediyor.
Çocukların zaman zaman cemaatin ibadetini izlediğini anlatan mahalle sakinleri, bu ortamın onların camiye ve ibadete yönelik ilgisini de artırdığını dile getiriyor.
Avludaki çocuk hareketliliğinin mahalleye farklı bir hava kattığını söyleyen vatandaşlar, bir yandan güvenli oyun alanı ihtiyacının giderilmesini isterken diğer yandan çocukların neşesinin cami çevresinde sıcak ve samimi bir atmosfer oluşturduğunu belirtiyor.
Mahalle sakinlerinin beklentisi ise çocukların oyun oynayabileceği güvenli ve ulaşılabilir park alanlarının artırılması. Böylece çocukların hem güvenli ortamlarda vakit geçirmesi hem de mevcut alanların daha sağlıklı şekilde kullanılması hedefleniyor.
İstersen bunu ayrıca yerel haber sitesi için daha çarpıcı başlıklarla, SEO odaklı haber formatında veya Google Discover’a uygun daha güçlü bir girişle de yeniden hazırlayabilirim.