?>

Diyarbakır’da Erkek Berberlerine Uzun Saç Kesim Eğitimi

Diyarbakır Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Esnaf Odası tarafından düzenlenen uzun saç kesim eğitimi programında, erkek berberlerine modern kesim teknikleri, kat uygulamaları ve müşteri memnuniyetini artırmaya yönelik yöntemler uygulamalı olarak aktarıldı.

Diyarbakır - 5 ay önce

Diyarbakır’da erkek berberlerine yönelik uzun saç kesim eğitimi gerçekleştirildi. Diyarbakır Berberler Kuaförler ve Güzellik Uzmanları Esnaf Odası öncülüğünde düzenlenen programda, sektördeki yenilikler ve modern kesim teknikleri masaya yatırıldı.
Oda Başkanı Cemil Değirmenci’nin kendi salonunda, meslektaşlarının talebi üzerine organize edilen eğitimde; uzun saçta kat teknikleri, makas kullanımının püf noktaları, yüz tipine göre model belirleme ve güncel kesim trendleri ele alındı. Program kapsamında teorik anlatımın yanı sıra canlı model üzerinde uygulamalı kesim gösterimi yapıldı.
Eğitimde, saçın doğal düşüş yönüne göre doğru kesim planlaması, yüz şekline uygun model tasarımı ve modern trendlerin günlük uygulamalara nasıl entegre edileceği detaylı biçimde anlatıldı. Katılımcılar, uygulama sırasında soru-cevap yöntemiyle merak ettikleri konuları uzmanlara yöneltme fırsatı buldu.
Programda konuşan Oda Başkanı Değirmenci, berberlik ve kuaförlük mesleğinde dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmenin önemine dikkat çekti. Mesleğin bilgi ve donanım gerektirdiğini vurgulayan Değirmenci, hizmetin hijyenik koşullarda ve kalite standartlarına uygun şekilde sunulmasının hem müşteri memnuniyeti hem de esnafın sürdürülebilir başarısı açısından kritik olduğunu ifade etti.
Eğitimlerin devam edeceğini belirten Değirmenci, meslektaşlardan gelen talepler doğrultusunda benzer programların süreceğini kaydetti.
Yaklaşık 30 yıldır erkek kuaförlüğü yapan Veli Kaplan ise eğitimin son derece verimli geçtiğini belirterek, uygulamalı kesim bölümünün mesleki gelişim açısından önemli katkı sunduğunu söyledi. Kaplan, karşılıklı etkileşimle gerçekleşen program sayesinde yeni teknikler öğrenme fırsatı bulduklarını dile getirdi.

KAYNAK: İHA

Haftanın Öne Çıkanları

Diyarbakır’da Ramazan ayında kuruyemiş ve kurutulmuş meyveye yoğun ilgi

2026-02-21 12:33 - Diyarbakır

Diyarbakır'da görme engelli simitçiden takdir toplayan davranış

2026-02-23 11:41 - Diyarbakır

Bilal Erdoğan: Cok iyi bilim insanlarını yetiştirmeye çalışıyoruz

2026-02-21 00:07 - Siyaset

Kurtların saldırısına uğrayan ve dağda mahsur kalan at kurtarıldı

2026-02-25 00:25 - Bölge

Vali, sokakta top oynayan çocukları iftara davet etti

2026-02-25 00:24 - Bölge

Malatya'da 4.5 Büyüklüğünde Deprem: Sabah Saatlerinde Korkutan Sarsıntı

2026-02-21 11:18 - Bölge

Cumhurbaşkanı Erdoğan da O ilahiye kayıtsız kalamadı

2026-02-25 13:39 - Siyaset

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iftarda Kayacık ailesinin misafiri oldu

2026-02-21 01:55 - Siyaset

TCMB Üç Ödeme Kuruluşunun Faaliyet İznini İptal Etti

2026-02-21 14:34 - Ekonomi

Bilal Erdoğan: Cumhurbaşkanımız bütün dünya için örnek bir lider

2026-02-25 01:35 - Siyaset

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Soğuk Baklavaya İlgi Arttı

15:43 - Diyarbakır

Çınar Çevre Yolunda Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Engelli Bireyleri Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 19 Yaralı

15:32 - Diyarbakır

Çermik’in Yöresel Pekmezleri Tezgâhlarda Yerini Aldı

15:19 - Diyarbakır

Çermik’te Kavurucu Sıcaklar Esnafın İşlerini Yavaşlattı

15:17 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Soğuk Baklavaya İlgi Arttı

15:43 - Diyarbakır

Çınar Çevre Yolunda Trafik Kazası: 1 Kişi Yaralandı

15:34 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Engelli Bireyleri Taşıyan Minibüs Kaza Yaptı: 19 Yaralı

15:32 - Diyarbakır

Çermik’in Yöresel Pekmezleri Tezgâhlarda Yerini Aldı

15:19 - Diyarbakır

Çermik’te Kavurucu Sıcaklar Esnafın İşlerini Yavaşlattı

15:17 - Diyarbakır