Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, kent genelinde suç ve suçlularla mücadele kapsamında gerçekleştirdiği operasyonlarda önemli miktarda uyuşturucu ve kaçak ürün ele geçirirken, çeşitli suçlardan aranan 76 kişiyi de yakaladı.
Çınar’da 820 kilogram hayvansal ürün ele geçirildi
Çınar İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin gerçekleştirdiği denetim sırasında şüphe üzerine bir araçta arama yapıldı. Araçta, İl Tarım Müdürlüğü ekiplerince yapılan incelemede menşei belirlenemeyen ve insan sağlığı açısından uygun olmadığı değerlendirilen yaklaşık 820 kilogram hayvansal iç yağ ve sakatat bulundu.
Ele geçirilen ürünlerle ilgili şüpheli hakkında “Bozulmuş veya Değiştirilmiş Gıda veya İlaçların Ticareti” kapsamında adli işlem başlatıldı.
Uyuşturucu operasyonlarında 66 olay
Jandarma Narkotik Suçlarla Mücadele ekiplerinin koordinesinde kent merkezi ve ilçelerde uyuşturucu madde ticareti, sevkiyatı ve kullanımına yönelik 66 ayrı olay gerçekleştirildi.
Operasyonlar kapsamında 39 şüpheli hakkında yasal işlem yapılırken, 97 bin 743 kök kenevir/skunk ile 44,3 kilogram esrar ele geçirildi.
Kaçakçılığa da geçit verilmedi
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekiplerinin operasyonlarında ise 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanunu kapsamında 28 olay ortaya çıkarıldı.
Operasyonlarda 29 şüpheli hakkında işlem yapılırken, ekipler 10 bin 895 paket kaçak sigara, 348 paket ısıtılmış tütün mamulü, 135 elektronik sigara, 100 puro ve 40 elektronik eşya ele geçirdi.
76 aranan kişi yakalandı
JASAT ve ilçe jandarma ekiplerinin yürüttüğü çalışmalarda ise haklarında yakalama kararı bulunan 76 kişi yakalanarak adli makamlara sevk edildi.
Yakalananlar arasında kasten öldürme, hırsızlık, uyuşturucu madde ticareti, yağma, resmi belgede sahtecilik, dolandırıcılık ve rüşvet gibi çeşitli suçlardan aranan kişilerin de bulunduğu bildirildi.
Yakalanan 76 kişinin 7’sinin 10-20 yıl, 13’ünün 5-10 yıl, 38’inin 2-5 yıl ve 18’inin ise 2 yıldan az kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu belirtildi.
Diyarbakır İl Jandarma Komutanlığı, kent genelinde halkın huzur ve güvenliğinin sağlanmasına yönelik denetim ve operasyonların sürdürüleceğini bildirdi.