?>

Diyarbakır’da Kadınlar Eğlenceyle Kalori Yakıyorlar

Diyarbakır Kayapınar’da kadınlara özel bir spor salonu, modern spor tekniklerini bölge kültürüyle harmanladı. Kürtçe halaylar ve zılgıtlarla yapılan grup dersleri hem motivasyonu artırıyor hem de kalori yakımını hızlandırıyor.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 11 ay önce

Diyarbakır’ın Merkez Kayapınar ilçesinde yer alan Selahattin Eyyubi Bulvarı’ndaki kadınlara özel spor salonu, sıradışı bir uygulamayla dikkat çekiyor. Spor yapan kadınlar, ders boyunca Kürtçe halay müzikleri eşliğinde zılgıt çekerek hem eğleniyor hem de kilo veriyor. Modern spor teknikleri ile bölgenin kültürel değerlerini bir araya getiren bu yöntem, katılımcılardan büyük ilgi görüyor.

Motivasyon ve Enerji Halayla Artıyor

Spor salonuna gelen kadınlar, halay müzikleri eşliğinde egzersiz yaparken hem sosyal bir aktivite gerçekleştirdiklerini hem de zayıfladıklarını söylüyor. Salonun sahibi ve spor eğitmeni Hatice Barış Ataman, bu yöntemin kadınları motive ettiğini vurguluyor: “Genellikle spor derslerinde İngilizce veya Türkçe şarkılar kullanılıyor. Ben kendi kültürümüzü yansıtmak için Kürtçe müzik, halay ve zılgıtları derslerime ekledim. Kadınlar daha enerjik oluyor, kalori yakımı hızlanıyor ve zamanın nasıl geçtiğini fark etmiyorlar. Ayrıca yalnızca kadınlara özel bir ortamda çalıştığımız için herkes kendini çok daha rahat hissediyor.”

Eşiyle Birlikte Spor Salonunu Genişlettiler

Hatice Barış Ataman’ın eşi Ahmet Ataman, halay ve sporun etkisini artırmak için salonu büyüttüklerini söyledi:“Zaten grup derslerimiz vardı. Spinning derslerini daha eğlenceli hale getirmek için halaylarla birleştirdik. Salonumuzu genişlettik ve ilgi giderek arttı. Artık sadece Diyarbakır’dan değil, yurt dışından da kadınlar salonumuza geliyor.”

Öğrencilerden Olumlu Yorumlar

Spor salonunun öğrencilerinden Nurdan Yonca, Kürtçe halaylarla spor yapmanın motivasyonu artırdığını belirtti:“Enerjimiz yükseliyor ve halay ezgileriyle canlılığımızı koruyoruz. Kültürümüz ve spor bir araya geliyor, dersler çok keyifli geçiyor.”
Bir diğer öğrenci Hicran Çakar ise, derslerde hem eğlendiklerini hem de stres attıklarını dile getirdi:“Kendi yöremizin müzikleri eşliğinde spor yapmak çok daha keyifli. Derslerimiz eğlenceli ve verimli oluyor, kilo vermek de cabası.”
Haftanın Öne Çıkanları

Marmara Adası’nda arazi yangını başladı

2025-08-25 00:47 - Asayiş

Diyarbakır nüfusu her yıl düzenli artıyor

2025-08-28 00:11 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tarih Yeniden Yazıldı

2025-08-26 13:25 - Diyarbakır

Diyarbakır’da yarım asırlık el emeği

2025-08-26 16:28 - Diyarbakır

Beşiktaş’ta Solskjaer dönemi 223 gün sürdü

2025-08-29 09:07 - Spor

Diyarbakır'dan tatil için gitmişlerdi: 2 Ölü 10 yaralı

2025-08-24 12:29 - Diyarbakır

Müteahhit Kendini İhbar Etti

2025-08-28 09:58 - Bölge

Kütük Balı Hasadı Başladı: Kilosu dudak uçuklattı

2025-08-26 11:49 - Bölge

Diyarbakır Otogarında 6 Yıldır Sınırsız İyilik

2025-08-28 11:02 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Damla Kehribara Yoğun İlgi

2025-08-23 11:10 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır'da Oyun Salonunda Şüpheli Ölüm

20:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Çocuklar Anzele suyuna akın etti

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Osmanlı geleneği yaşatılıyor

13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kavurucu sıcaklar hayatı yavaşlattı

13:49 - Diyarbakır

Silvan’da iki otomobil çarpıştı: 2 kişi yaralandı

13:39 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır'da Oyun Salonunda Şüpheli Ölüm

20:42 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Çocuklar Anzele suyuna akın etti

14:03 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Osmanlı geleneği yaşatılıyor

13:53 - Diyarbakır

Diyarbakır’da kavurucu sıcaklar hayatı yavaşlattı

13:49 - Diyarbakır

Silvan’da iki otomobil çarpıştı: 2 kişi yaralandı

13:39 - Diyarbakır