?>

Diyarbakır’da Kavurucu Sıcaklar Klima Satışlarını artırdı

Hava sıcaklığının 40 dereceye dayandığı Diyarbakır’da klima kullanımı artış gösterdi. Ancak bütçeleri yetmeyen birçok vatandaş serinlemek için vantilatörlere yöneliyor.

Diyarbakır - 1 yıl önce

Yaz aylarının en sıcak günlerinin yaşandığı Diyarbakır’da termometreler 40 dereceye yaklaşırken, vatandaşlar serinlemek için çözüm arayışına girdi. Kent genelinde klima kullanımı artarken, klima fiyatlarının yüksekliği ve artan enerji maliyetleri nedeniyle birçok kişi vantilatörlere yönelmek zorunda kaldı.
Elektrik ve beyaz eşya satışı yapan esnaflar, özellikle son bir haftadır klima taleplerinde belirgin bir artış yaşandığını belirtirken, ekonomik durumu elverişli olmayan vatandaşların ise daha uygun fiyatlı vantilatör modellerine rağbet gösterdiğini ifade etti.
Evlerinde ya da iş yerlerinde serinlemek isteyen vatandaşlar, artan sıcaklıklarla birlikte elektrikli soğutucu ürünlere yönelirken, klima satışlarının artmasıyla birlikte bazı modellerde stok sorunu da yaşandığı bildirildi.

“Klima almak lüks oldu”

Vantilatör almak için çarşıya gelen vatandaşlardan Mehmet Aslan, klima almak istediklerini ancak bütçelerinin yetmediğini belirterek, “Küçük çocuklarım var, evde durmak imkânsız hale geldi. Elektrik faturaları da yüksek. Vantilatör alarak biraz olsun rahatlamaya çalışıyoruz” dedi.
Uzmanlar ise bu sıcak havalarda özellikle yaşlılar, kronik hastalığı olanlar ve çocukların öğle saatlerinde dışarı çıkmamaları konusunda uyarıda bulunuyor. Güneş ışınlarının en yoğun olduğu 11.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkılmaması ve bol sıvı tüketilmesi gerektiği belirtiliyor.
Haftanın Öne Çıkanları

İşte uzmanlarından bayram uyarılar

2025-06-08 09:58 - Sağlık

Diyarbakır ve Bölge Halkının Kullandığı Kürtçe İl ve İlçe İsimleri Merak Ediliyor

2025-06-04 16:52 - Diyarbakır

Babalar Günü’ne özel hediye seçenekleri

2025-06-10 10:28 - Ekonomi

Diyarbakır’da 13 Katlı Binada Yangın: 3 Ölü, 14 Yaralı

2025-06-05 21:27 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Elaldı ve Eser Aileleri Dünür Oldu!

2025-06-10 13:46 - Diyarbakır

Bismil’de Kurban Bayramı’nın 2. Gününde Şeyh Eşref Cengiz Türbesi Yoğun İlgi Gördü

2025-06-08 00:48 - Diyarbakır

Mardin’de intihar girişiminde bulunan Danıştay’da Tetkik Hakimi Gaziantep’e sevk edildi

2025-06-10 12:13 - Asayiş

Diyarbakır’ın Tescilli Lezzetleri Kurban Bayramı’nda Damakları Şenlendirdi

2025-06-11 11:03 - Diyarbakır

“Tarla Günü” etkinliğinde kuraklığa dayanıklı buğday tanıtıldı

2025-06-09 13:10 - Bölge

Diyarbakır’da Kurbanlıkların Taşınma Şekli Tartışma Yarattı: Din Alimleri Uyardı

2025-06-10 12:02 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Bir dönemin mahalle kültürü sessizce kayboluyor

15:24 - Diyarbakır

Diyarbakır, Türkiye'de Bir İlke Daha İmza Attı

15:13 - Diyarbakır

45 Derece Sıcağa Rağmen Çekiçler Susmuyor

14:31 - Diyarbakır

SGK'dan Prim Borçlularına Nefes Aldıracak Düzenleme

13:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Alkol Masası Kavgayla Dağıldı

12:31 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Bir dönemin mahalle kültürü sessizce kayboluyor

15:24 - Diyarbakır

Diyarbakır, Türkiye'de Bir İlke Daha İmza Attı

15:13 - Diyarbakır

45 Derece Sıcağa Rağmen Çekiçler Susmuyor

14:31 - Diyarbakır

SGK'dan Prim Borçlularına Nefes Aldıracak Düzenleme

13:19 - Diyarbakır

Diyarbakır'da Alkol Masası Kavgayla Dağıldı

12:31 - Diyarbakır