?>

Diyarbakır’da kitap şöleni başladı

Diyarbakır’da bu yıl 10’uncu kez düzenlenen TÜYAP Diyarbakır Kitap Fuarı, Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi’nde düzenlenen törenle ziyaretçilere açıldı. 125 yayınevi ve sivil toplum kuruluşunun yer aldığı fuarda, 9 gün boyunca 400’ün üzerinde yazar okurlarıyla bir araya gelecek.

Diyarbakır - 59 dk. önce

Diyarbakır, kitap ve edebiyat dünyasının önemli buluşmalarından birine daha ev sahipliği yapıyor. TÜYAP Diyarbakır Kitap Fuarı, 10’uncu yılında düzenlenen açılış töreninin ardından kitapseverleri ağırlamaya başladı.
Mezopotamya Fuar ve Kongre Merkezi’nde kapılarını açan fuarın ilk gününde ziyaretçi yoğunluğu dikkat çekerken, etkinlik boyunca çok sayıda yazar, şair ve yayıncının Diyarbakırlı okurlarla buluşması planlanıyor.
TÜYAP Fuarlar Yapım A.Ş. Genel Müdürü ve Türkiye Fuar Yapımcıları Derneği Başkanı İlhan Ersözlü, açılışta yaptığı konuşmada Diyarbakır Kitap Fuarı’nın 10’uncu yılına ulaşmasının önemine değindi.
Ersözlü’nün verdiği bilgilere göre, bugüne kadar düzenlenen 9 fuarı 1,5 milyonun üzerinde kişi ziyaret etti. Aynı süreçte yaklaşık 1.300 katılımcı, kitap dünyasının farklı isimleriyle Diyarbakırlı okurları bir araya getirdi.

125 yayınevi ve STK yer alıyor

Bu yılki fuara 125 yayınevi ve sivil toplum kuruluşu katılıyor. Dokuz gün sürecek organizasyon kapsamında 76 etkinlik düzenlenmesi ve 400’ün üzerinde yazarın okurlarla buluşması bekleniyor.
Fuarın hazırlık sürecine İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, ilçe belediyeleri, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası ile Türkiye Yayıncılar Birliği de destek verdi.
Özellikle öğrencilerin fuar alanına ulaşımında sağlanan desteklerin önemine dikkat çekilirken, fuarın kentteki öğrenciler ve kitapseverler için erişilebilir bir kültür etkinliği olması hedefleniyor.

10 yıldır fuarda yer alan yayınevleri ödüllendirildi

Açılış programında, Diyarbakır Kitap Fuarı’nın 10 yıllık geçmişinde kesintisiz şekilde yer alan yayınevleri de plaketle onurlandırıldı.
Doğan Kitap, İletişim Yayınları, Nûbihar Yayınları, Pegasus Yayınları, Timaş Yayınları, Yapı Kredi Yayınları ve Yordam Kitap, fuara 10 yıl boyunca aralıksız katılım sağlayan yayınevleri oldu.

“Diyarbakır güçlü bir kültürel hafızaya sahip”

Türkiye Yayıncılar Birliği Genel Sekreteri Nazlı Berivan Ak ise konuşmasında Diyarbakır’ın kültür ve edebiyat alanındaki birikimine vurgu yaptı.
Diyarbakır’ın güçlü bir hafıza ve anlatı kültürüne sahip olduğunu belirten Ak, kitapların ve yayıncılığın bu kültürel birikimin gelecek kuşaklara aktarılmasında önemli bir rol üstlendiğini ifade etti.
Ak, kitap fuarlarının yalnızca okuyucularla yayınevlerini buluşturan organizasyonlar olmadığını belirterek, genç yazarlar, çevirmenler, illüstratörler ve tasarımcılar açısından da yeni bağlantıların kurulabileceği alanlar oluşturduğuna dikkat çekti.

Bölgenin genç sanatçıları da fuarda

Fuar kapsamında Diyarbakır ve çevre illerden illüstratörlerin çalışmalarının yer aldığı “İllüstratörler Duvarı” da ziyaretçilerin ilgisine sunuldu.

Çalışmayla bölgedeki genç sanatçıların eserlerinin daha geniş kitlelere ulaştırılması ve yayıncılık sektörünün farklı temsilcileriyle buluşmalarının sağlanması amaçlanıyor.
Açılış konuşmalarının ardından kurdele kesilerek fuarın resmi açılışı gerçekleştirildi. Dokuz gün boyunca açık kalacak TÜYAP Diyarbakır Kitap Fuarı’nda yayınevi stantlarının yanı sıra söyleşi, imza günü ve çeşitli kültür-sanat etkinlikleri düzenlenecek.
Fuarın, Diyarbakır başta olmak üzere çevre illerden gelecek öğrenciler ve kitapseverlerle birlikte yoğun ziyaretçi ağırlaması bekleniyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Bismil’de Eğitimde Gurur Veren Başarı: 3 eTwinning Projesine Ulusal Kalite Etiketi

2026-09-25 12:26 - Diyarbakır

Diyarbakır dahil 36 ilde siber operasyon

2026-09-23 13:50 - Diyarbakır

Amedspor’da bilet rekoru: İlk 10 dakikada 122 bin kişi sisteme girdi

2026-09-22 16:32 - Spor

Dicle’de Gaziler Günü’ne özel buluşma

2026-09-22 10:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 10 yaşındaki Roza’nın Kore merakı büyükelçiliği şaşırttı

2026-09-22 10:37 - Diyarbakır

Deprem Diyarbakır’ı salladı, vatandaşlar sokağa çıktı

2026-09-24 11:41 - Diyarbakır

Diyarbakır’da silahlar konuştu: 3 kişi hayatını kaybetti

2026-09-21 20:06 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Göbeğinde dikkat çeken görüntü

2026-09-21 12:47 - Diyarbakır

Dicle Nehri'nde 3 gün mahsur kalan 52 keçi kurtarıldı

2026-09-21 12:36 - Diyarbakır

Cennet Tepesi’nde kadın emeğine yeni satış noktası

2026-09-23 15:17 - Güncel

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Anzele’de sessiz günler

17:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da durak çilesi: Güneş altında bekliyorlar

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da faciadan saniyelerle kurtuldu

16:49 - Diyarbakır

54 Bin Kilometrelik Kültür Yolculuğu: Koçerlerin Hikâyesi Kitap Oldu

15:33 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Anzele’de sessiz günler

17:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da durak çilesi: Güneş altında bekliyorlar

17:07 - Diyarbakır

Diyarbakır’da trafikte tehlikeli yolculuk

16:50 - Diyarbakır

Diyarbakır’da faciadan saniyelerle kurtuldu

16:49 - Diyarbakır

54 Bin Kilometrelik Kültür Yolculuğu: Koçerlerin Hikâyesi Kitap Oldu

15:33 - Diyarbakır