?>

Diyarbakır’da Kurban Bayramı Coşkusu: 10 Gözlü Köprü’de Mahşeri Kalabalık

Diyarbakır’da Kurban Bayramı'nın ikinci günü tarihi Sur ilçesi ve İçkale bölgesinde adeta insan seli yaşandı. 10 Gözlü Köprü civarında bayram tatilini değerlendiren vatandaşlar, hem tarihi hem de manevi atmosferin tadını çıkardı.

Diyarbakır - 9 ay önce

Kurban Bayramı’nın ikinci gününde Diyarbakır’da adeta bayram bereketi yaşandı. Vatandaşlar, sıcak havaya rağmen sabahın erken saatlerinden itibaren tarihi Sur ilçesine akın etti. En yoğun ilgi ise şehrin simgelerinden biri olan 10 Gözlü Köprü ve çevresinde gözlendi.
İçkale ve Hevsel Bahçeleri’ne açılan bu tarihi nokta, hem şehir merkezinden hem de çevre illerden gelen ziyaretçilerin uğrak noktası oldu. Aileleriyle birlikte bayram tatilini değerlendiren vatandaşlar, tarihi atmosferde hem piknik yaptı hem de bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.
Güvenlik güçlerinin yoğun önlemler aldığı bölgede zaman zaman yoğunluk nedeniyle yaya trafiği aksarken, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi temizlik ve ulaşım ekipleri de gün boyunca sahadaydı.

Vatandaşlardan yoğun ilgi

Bölge esnafı ve sokak satıcıları da yoğunluktan memnundu. Özellikle çocuklar için kurulan dondurma ve balon stantları dikkat çekerken, geleneksel yiyeceklerin satıldığı alanlar da dolup taştı.
Ziyaretçilerden Mehmet Kaya, “Her bayram mutlaka geliyoruz. Hem çocuklarımız eğleniyor hem de geçmişle bağ kuruyoruz. Burası bizim için çok değerli” ifadelerini kullandı.

Tarihle iç içe bayram

UNESCO Dünya Kültür Mirası listesinde yer alan Sur içindeki yapılar, bayram vesilesiyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekti. Bölgedeki yoğunluk nedeniyle tarihi surlar, İçkale Müzesi ve 10 Gözlü Köprü civarında kısa süreli kalabalıklar oluştu.
Yetkililer, vatandaşları tarihi yapıları koruma konusunda duyarlı olmaya davet ederken, bayram süresince yoğunluğun artarak devam etmesi bekleniyor.
Haftanın Öne Çıkanları

Kulu’da kalp krizi geçiren hasta için helikopter ambulans havalandı

2025-06-02 16:27 - Sağlık

Diyarbakır ve Bölge Halkının Kullandığı Kürtçe İl ve İlçe İsimleri Merak Ediliyor

2025-06-04 16:52 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Düğünlerin Yeni Adresi Billiz Wedding Palace

2025-06-01 12:04 - Diyarbakır

Tertemiz Kaynak Suyu Dikkat Çekiyor

2025-06-02 00:26 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Silahlı Çatışma: 1’i Ağır 3 Yaralı

2025-06-04 12:08 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Tatlı Mesaisi: Hacıbaba Pastaneleri Bayram İçin 30 Ton Tatlı Üretecek

2025-06-04 12:12 - Diyarbakır

Diyarbakır’da Yaşlı ve Yatalak Hastalara Evde Rapor Kolaylığı

2025-06-04 12:17 - Diyarbakır

Diyarbakır’da 13 Katlı Binada Yangın: 3 Ölü, 14 Yaralı

2025-06-05 21:27 - Diyarbakır

Bağlar Belediyesi'nde gerginlik: Emekliler alacakları için ayaklandı

2025-06-02 13:36 - Diyarbakır

Diyarbakır'da turizm polisleri artık elektrikli araçlarla görevde

2025-06-04 11:53 - Diyarbakır

İlgili Haberler

Diyarbakır’da Tezgâhlar Bayram için Hazır

01:04 - Diyarbakır

Diyarbakır OSB’den Basınla İftar Buluşması

00:51 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Diyarbakır’da Tezgâhlar Bayram için Hazır

01:04 - Diyarbakır

Diyarbakır OSB’den Basınla İftar Buluşması

00:51 - Diyarbakır

Diyarbakır Ulu Camii önünde Dünya Kudüs günü açıklaması

16:05 - Diyarbakır

Megaron İnşaat Diyarbakırspor’dan 2. Lig Yolunda Net Başlangıç

16:02 - Diyarbakır

Diyarbakır'da 4 Yaşındaki kız'dan Duygulandıran İstiklal Marşı

14:48 - Diyarbakır