Diyarbakır’da Mevlid Kandili, camilerin yanı sıra park ve sosyal alanlarda düzenlenen programlarla idrak edildi. Davet ve Gençlik Hareketi tarafından organize edilen etkinliklerde vatandaşlar, Hazreti Muhammed’in (SAV) doğumunun 1500. hicri yıl dönümü dolayısıyla bir araya geldi.
Bağlar, Kayapınar, Yenişehir ve Sur ilçelerinde gerçekleştirilen programlar, kentin farklı noktalarında vatandaşların katılımıyla yapıldı. Etkinliklerde kandil gecesinin manevi atmosferinin yaşatılması amaçlandı.
16 farklı noktada program düzenlendi
Bağlar ilçesinde 5 Nisan Mahallesi Lezgin Avcı Caddesi, Mevlana Halit Mahallesi Hayber Camii yerleşkesi, Kaynartepe Mahallesi Kuba Camii yanı, Şeyh Şamil Mahallesi Barış Caddesi Tandır Park, Bağcılar Mahallesi Çevlik Caddesi Yeni Hal Parkı ve Oğlaklı Kooperatif Camii önünde programlar gerçekleştirildi.
Yenişehir’de ise İstasyon Caddesi’ndeki Millet Bahçesi, Fabrika Mahallesi’ndeki Cezeri Parkı ile Gürdoğan Mahallesi 56. Sokak programların düzenlendiği noktalar arasında yer aldı.
Sur ilçesinde Hazreti Süleyman Yerleşkesi ile Melik Ahmet Caddesi’ndeki Parlı Safa Camii arkasında vatandaşlar bir araya geldi.
Kayapınar’da ise Şevket Beysanoğlu, Roboski, Tema, Polatlar ve Winston parklarında kandil programları düzenlendi.
Kur’an tilaveti ve ilahiler seslendirildi
Programlarda Kur’an-ı Kerim okundu, mevlitler seslendirildi ve Hazreti Muhammed’in hayatından örneklerin aktarıldığı konuşmalar yapıldı. İlahi ve kasidelerin de yer aldığı etkinliklerde vatandaşlar dualara eşlik etti.
Bazı programlarda Peygamber Sevdalıları Vakfı tarafından düzenlenen siyer yarışmasında dereceye girenlere ödülleri verilirken, Kur’an-ı Kerim öğrenmeye başlayan çocukların hazırladığı gösteriler de izleyicilerle buluştu.
Kentin farklı noktalarında gerçekleştirilen etkinlikler, yapılan duaların ardından sona erdi.
KAYNAK: İLKHA