?>

Diyarbakır’da Nohut Sofraların Vazgeçilmezi Oldu

Diyarbakır’da son dönemde nohut satışlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Vatandaşlar, özellikle soğuk kış günlerinde protein kaynağı olarak nohut tüketimine yönelirken, bakliyatçılar ve marketler de artan talepten memnun.

Diyarbakır - 9 ay önce

Diyarbakır’da son dönemde nohut satışlarında gözle görülür bir artış yaşanıyor. Besleyici ve ekonomik olmasıyla bilinen nohut, hem yemeklik hem de atıştırmalık olarak tercih ediliyor. Vatandaşlar, özellikle soğuk kış günlerinde protein kaynağı olarak nohut tüketimine yönelirken, bakliyatçılar ve marketler de artan talepten memnun.

Sağlıklı ve Ekonomik Bir Seçenek

Diyarbakır’daki bakliyatçılar, nohudun yüksek protein ve lif oranıyla oldukça besleyici bir gıda olduğunu belirtiyor. İçeriğinde bulunan vitamin ve mineraller sayesinde bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen nohut, özellikle grip ve soğuk algınlığı gibi hastalıklara karşı vücuda destek sağlıyor. Ayrıca ekonomik fiyatıyla da vatandaşların bütçesine uygun bir alternatif sunuyor.

Evlerde En Çok Tüketilen Tarifler

Diyarbakır mutfağında nohut, farklı tariflerle sofraları süslüyor. İşte en çok tüketilen nohutlu yemeklerden bazıları:
Etli Nohut Yemeği: Kuzu veya dana eti ile yapılan bu yemek, nohutun en çok tercih edilen pişirme yöntemlerinden biri. Tereyağında kavrulan soğanlarla lezzetlenen et, haşlanmış nohut ile buluşarak nefis bir yemek haline geliyor. Nohutlu Pilav: Haşlanmış nohut ile yapılan pilav, özellikle Diyarbakır’da kebap ve et yemeklerinin yanında sıkça tüketilen bir lezzet. Leblebi: Kavrulmuş nohut, Diyarbakır halkının özellikle kış aylarında çayın yanında tükettiği sağlıklı bir atıştırmalık. Nohut Çorbası: Nohutun un haline getirilmesiyle yapılan çorba, soğuk günlerde hem besleyici hem de mideyi rahatlatıcı etkisiyle biliniyor.

Bakliyatçılar ve Esnaftan Açıklamalar

Diyarbakır’da bakliyat satışı yapan esnaf, nohuda olan talebin her geçen gün arttığını belirtiyor. Bağlar’da bir bakliyatçı esnafı, “Özellikle kış aylarında nohut tüketimi çok artıyor. Vatandaşlar sağlıklı beslenmeye daha fazla önem veriyor. Hem yemeklerde hem de kavrulmuş olarak tüketilen nohut, ekonomik oluşuyla da tercih sebebi” dedi.
Haftanın Öne Çıkanları

Vergi haftası törenle kutlandı

2025-02-25 00:08 - Güncel

Zonguldak’ta canlı hayvan taşıyan kamyon devrildi, onlarca tavuk telef oldu

2025-02-25 00:03 - Asayiş

Görevi başında kalp krizi geçiren polis memuru şehit oldu

2025-02-25 00:12 - Asayiş

Galatasaray-Fenerbahçe derbisi sonrası İstanbul Valiliği’nden açıklama

2025-02-25 01:33 - Asayiş

Acun Ilıcalı: "Biz arı kovanına çomağı soktuk"

2025-02-25 01:28 - Spor

Arıcılar kovan başına 5 kilogram indirimli şeker desteği istiyor

2025-02-23 00:03 - Ekonomi

İlhan Palut: "3 puan önemli ama hala rahat değiliz"

2025-02-23 00:08 - Spor

Kargo minibüsü dereye uçtu

2025-02-23 00:12 - Asayiş

Mustafa Dalcı: "Türk hakemlerinin yerinde olsaydım bu haftayı protesto ederdim"

2025-02-23 00:17 - Spor

Samsun’da 2 bin 392 adet sentetik ecza ele geçirildi

2025-02-23 00:22 - Asayiş

İlgili Haberler

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

İDEV’den Eğitimde Alarm: “Öğretimi Veriyoruz, Eğitimi Veremiyoruz”

17:31 - Diyarbakır

Diyarbakır Trafiğinde Fermuar Sistemi Eğitimi

17:08 - Diyarbakır

Diyarbakır Sur’da Hafta Sonu Turist Akını: Tarihi İlçede Yoğunluk Esnafın Yüzünü Güldürdü

16:59 - Diyarbakır

Diyarbakır’ın Tarihi Marangozcular Çarşısı Turizmle Yeniden Canlanıyor

12:19 - Diyarbakır

Serçe Anne, Duvar Altında Yavrularını Ekmek Kırıntılarıyla Besliyor

12:11 - Diyarbakır