?>

Diyarbakır'da o cinayet 10 Yıl Sonra Aydınlandı

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde 2015 yılında kaybolan ve mağarada yakılmış cesedi bulunan Gülizar Bingöl cinayeti, 10 yıl sonra yapılan detaylı soruşturma ve HTS kayıtları ile çözüldü. Şüpheli Mehmet Biroğlu, olayın ardından ceset bölgesine 7 kez gitmiş.

Tarayıcınız video oynatmayı desteklemiyor...

Diyarbakır - 7 ay önce

Diyarbakır’ın Çermik ilçesinde 2015 yılında kaybolan ve kırsaldaki bir mağarada yakılmış şekilde bulunan Gülizar Bingöl cinayeti, 10 yıl aradan sonra yapılan özel soruşturmayla aydınlatıldı. Olayla ilgili tutuklanan Mehmet Biroğlu’nun, cesedin bulunduğu mağaraya olaydan sonra 7 kez gittiği daraltılmış baz çalışmalarıyla belirlendi.
Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde yürütülen soruşturma kapsamında İl Jandarma Komutanlığı Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT), Kriminal Şube Müdürlüğü ve Çermik İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinden özel bir çalışma grubu oluşturuldu. 3 yeminli bilirkişi tarafından hazırlanan raporda, şüpheli Biroğlu’nun cep telefonunun baz sinyalleriyle mağara çevresinde ve çevre ilçelerde sık sık konum verdiği ortaya konuldu.
Rapora göre, Biroğlu 13 Temmuz 2015’te İzmir’den Diyarbakır’a geldi, Gülizar Bingöl’ün kayıp ihbarının yapıldığı 29 Temmuz’da ise Elazığ-Maden hattında telefon sinyali verdi ve ardından telefonu kapandı. Aynı telefon 12-20 Ocak 2016 tarihleri arasında mağara çevresinde tekrar aktif oldu.
Şüpheli, jandarma ve savcılıkta verdiği ifadelerde cinayeti reddederek, Gülizar ile aralarında herhangi bir gönül ilişkisi olmadığını, ceset bölgesine gitmediğini ve telefon sinyallerinin yanlış yorumlandığını iddia etti. Ancak HTS kayıtları ve daraltılmış baz çalışmaları, Biroğlu’nun iddialarını çürüttü.
Olay günü Gülizar Bingöl’ün eşi H.B., eşinin son kez şüpheliyi aradığını ve o günden sonra kendisine ulaşılamadığını aktardı. Şüphelinin eski eşi F.A. da, Gülizar’ın sık sık Biroğlu ile hastaneye gittiğini, samimi olduklarını ancak aralarında gönül ilişkisi olup olmadığını bilmediğini ifade etti.
Savcılık, Biroğlu’nun Gülizar Bingöl’ü balta ile öldürmeye çalıştığını ve cesedi yaktığını belirterek dosyayı yetkisizlik kararı ile Ergani Cumhuriyet Başsavcılığı’na gönderdi. DNA incelemesi ve yeniden yüzlendirme çalışmaları sonucu cesedin kimliği tespit edildi.
Gülizar Bingöl’ün kimsesizler mezarlığında bulunan kabri, ailesi tarafından cinayetin aydınlatılmasının ardından 10 yıl sonra ziyaret edilebildi.

Kaynak: IHA  

Haftanın Öne Çıkanları

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Avukatlarından Mustafa Doğan İnal Görevinden Ayrıldı

2025-10-24 13:13 - Siyaset

Şamil Tayyar: Özgür Özel aday olursa Erdoğan çok memnun kalacak

2025-10-26 12:08 - Siyaset

Seçim Bütçesi Mi? 2027 Rakamları Dikkat Çekti

2025-10-25 12:02 - Siyaset

Bayrampaşa Belediyesi AK Parti'ye geçti!

2025-10-28 12:57 - Siyaset

Abdulkadir Selvi: Kılıçdaroğlu ve Gürsel Tekin siyaseten küçüldüler

2025-10-22 12:56 - Siyaset

Cumhur İttifakı Kıbrıs'ta Ayrıldı

2025-10-25 12:03 - Siyaset

Burcu Köksal 'Doğruya doğru, yanlışa yanlış' diyerek kararını duyurdu: AK Parti'ye geçecek mi?

2025-10-27 11:44 - Siyaset

Son seçim anketinde büyük atak! Birinci parti 15 günde değişti

2025-10-23 14:34 - Siyaset

Cem Küçük: Eğer doğruysa İBB’ye kayyum atanmalıdır

2025-10-27 11:52 - Siyaset

PKK Türkiye'den çekildi İşte ilk açıklamalar!

2025-10-26 10:40 - Siyaset

İlgili Haberler

Civciv İçin Öyle Bir Çözüm Buldular Ki...

12:33 - Diyarbakır

Tepe Anadolu Lisesi'nde Muhteşem Bahar Şenliği Coşkusu

12:23 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Gururu

12:10 - Diyarbakır

Diyarbakır İçin Göreve Talip Oldu

11:25 - Diyarbakır

Şüpheli Telefon Araması Vatandaşı Çileden Çıkardı

10:28 - Diyarbakır

Günün Manşetleri

Civciv İçin Öyle Bir Çözüm Buldular Ki...

12:33 - Diyarbakır

Tepe Anadolu Lisesi'nde Muhteşem Bahar Şenliği Coşkusu

12:23 - Diyarbakır

Diyarbakır'ın Gururu

12:10 - Diyarbakır

Diyarbakır İçin Göreve Talip Oldu

11:25 - Diyarbakır

Şüpheli Telefon Araması Vatandaşı Çileden Çıkardı

10:28 - Diyarbakır